Perspektiv

Hanne skrev en venlig kommentar til mit forrige indlæg om noget med teenagere, og at det er værre end at være mig (groft forenklet). Det har hun ret i.

Ud over mit 17. leveår, som var et af de absolut bedste jeg har haft, så var min ungdom ikke noget at råbe hurra for. Jeg gik nemlig og glædede mig helt vildt til jeg skulle nå hertil, hvor jeg er nu.

Så – imens Agnes lige spiser resterne fra gårsdagens aftensmåltid, der ligger under spisebordet – fordi kartoffel altid smager bedre tør, hård, kold og dagen derpå?? – vil jeg lige fastholde den tanke.

Kan være alle andre til festen er tynde. Kan være de er under 30. Kan være, de drikker sig mere fulde end mig, fordi de ikke skal hjem og amme. Kan OGSÅ være, at det i virkeligheden er dem, der er misundelige på mig.

Fordi jeg jo er så voksen (fnis) og hviler sådan i mig selv (mmuuaaarrhahahahahaha) og har fundet min eneste ene (en af dem i hvert fald) og har fået min uddannelse, mit job og mine to børn. Min kapitalpension og min realkreditgæld, som jeg kan trække fra i skat. Jeg har helt sikkert det fedeste køkken, den bedste kælder med tørrerum og egen vaskemaskine. Den mest børnevenlige, hyggelige, vilde have. De absolut smukkeste og mest geniale børn.

Og sådan som jeg husker mine sen-tyvere, så var det alle de ting jeg drømte om. Jeg var ved at kaste op af alt den frihed og al den ungdom. Okay, det var ikke i mine sen-tyvere, for jeg var tidligere ude end så mange andre og fik Klara da jeg var 27, men i mine midt-tyvere så. Mine midt-tyvere må svare til alle andres sen-tyvere…

Så måske skal jeg bare spænde hjælmen ind (og barmen op) og tage til den fest og træde i karakter, i stedet for i spinat. Og stole på, at det jeg har og det jeg er glad for, er fint. Fordi det er det. Og jeg vil ikke tilbage og være foruden.

Ikke engang i morges, da Agnes lavede lorteble kl. 5, kunne jeg tænke mig at være 24 og utilfreds igen.

(Og kristoffer stod jo op og tog den, så no biggie!)

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

12 Kommentarer til Perspektiv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.