Så har vi balladen…

Ja, det her bliver sådan et dybt suk-indlæg. Et åååhhhh fuck-indlæg, et hvad sagde JEG? indlæg.

GÆT hvem der ikke har modtaget nogen barselsdagpenge på sin konto? GÆT hvem der bare vidste, at de ville fucke det op for mig? Hvem er “de”? Ja, det må I nok spørge om. Hvis jeg vidste det, ville jeg ringe og klage. Det er vel det såkaldte “ydelsesservice”, eller også er det min arbejdskommune der ikke har sendt de rigtige papirer?

Men GÆT hvem der for 14 dage siden havde telefonisk kontakt med BEGGE parter, bare for at sikre sig, at alt var i orden? Og GÆT hvem der fik det svar. at alt var som det skulle være og at pengene nok skulle komme??

Og som om det ikke var nok, så ligner min lejlighed Beirut 1982. Vi har været på fyn hele weekenden til familiefest, og nu er der vasketøj og pakkenelliker og legetøj over alt. 

Og hvad så, kan man spørge? Gør det noget? I teorien nej. I praksis ja. For i morgen kommer min mødregruppe. Og ikke bare de to af dem. Nej. Også to mere, som ellers var holdt lidt op med at komme. Nårh ja, og en helt ny en, som lige er flyttet hertil. Nårh ja, og sundhedsplejersken. Og nååårh ja, en studerende fra freakin Surhs Husholdningsskole!!! Som vil fortælle om børns kost og ernæring.

Så oven i al elendigheden, skal jeg altså have en eller anden fremmed 22 årig studerende ind i mit hjem i morgen, og hun skal stå her (i nullermænd til anklerne) og belære mig om, hvor vigtigt det er at jeg udskifter min karklud hver dag og serverer hjemmelavede måltider for mine børn, hvor grøntsagerne skal fylde 2/3 af tallerkenen.

Jeg har vidst det hele dagen og jeg har været hjemme hele dagen, med en stålsat intention om at rydde op og i det mindste støvsuge. Men nej. Jeg har ikke gjort det. Jeg har så også været alenemor til to hele dagen. Ham den anden tog jo frisk og frejdig på arbejde, og straks derefter til fodbold, hvor han nød den store ære at blive MOM – man of the match. Så kom han hjem og åd min gode mad, puttede Klara og så tog han afsted igen, i biografen. Helt ærligt? Behøver jeg sige mere? Taler det ikke for sig selv?

Jeg vil sgu også have en MOM – mum of the match. Hvornår sender de det guldur?

(PS info til indebrændte: der er speltmel til en 10´er posen i Netto i denne uge)

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

12 Responses to Så har vi balladen…

 1. Annette von Pond skriver:

  Er du sikker, Julie? De penge kommer jo kun en uge ad gangen og de beløb er så teenie-weenie, at man hurtigt kan overse dem.
  Sæt ham til at gøre rent, når han kommer hjem – det er da kun fair.

 2. julie skriver:

  Altså, ret sikker. Jeg kan ikke se nogen indtægter, kun udgifter. Og var der gået bare lidt ind, så ville mit minus vel heller ikke være SÅ stort allerede den første… Jeg ringer til dem igen i morgen.

 3. Ditte P. skriver:

  Håber du får besøg af ham Ajax-manden – ham med de store overarme, du ved – i USA hedder han vist Mr. Proper 🙂 – så hybelen kan blive besøgsklar til i morgen.
  Og tak for spelt-tippet for øvrigt… Som vi har talt om før: Hvis alting skrider, er det godt at man i det mindste har styr på ugens tilbud! 😉 kh Ditte

 4. missmikkelsen skriver:

  hehe… barsels-hjerne kan være en smertefuld tilstand. engang i mellem kan man komme til at tænke, at der burde være advarsler på samme måde som med cigaretter, kan bare ikke helt komme på hvor man skulle sætte dem :S
  god bedring 😉

 5. Katja skriver:

  Nu husker jeg jo som en si – men er problemet at du nu er gået fra løn under barsel til barselsdagpenge???
  For jeg oplevede at kommunen rent faktisk fortsatte med at sende pengene til min arbejdsgiver.
  Guuuud det havde vi glemt at ændre. Yieha….

 6. Lone skriver:

  Mit indtryk er ikke at det er noget der altid er sådan, men derfor kan man da godt have dage hvor man bare gerne vil roses lidt for det arbejde man går og gør, ikk?

 7. julie skriver:

  Jeg vil godt slå fast, at indlægget egentlig slet ikke handler om min kæreste. Han er super på hjemmefronten nemlig. Jo, han render en del ude til alt muligt, men jeg under ham det gerne og han tager bestemt sin tørn når han er hjemme. Ind i mellem ramler det bare sammen med hans og min planlægning og så er det jo lidt uheldigt, men der er altså ingen sure miner. Og han stod tidligt op i morges og ryddede op og støvsugede inden han tog på arbejde. Alligevel vil jeg stadig gerne vinde en MUM ind i mellem.
  Mht dagpenge, så har jeg aldrig hørt om nogen hvor de rent faktisk kom til tiden… vi var 6 mødre samlet her i dag, alle netop overgået til barselsdagpenge, og de 4 af os havde rod med dem. Mere om det i morgen.

 8. Linda skriver:

  Barselsdagpenge kommer altså kun en gang om måneden, og så får man får 4 eller 5 uger ad gangen, ligesom alm. dagpenge.
  Jeg sluttede et vikariat her før min barsel, og har derfor fået barselsdagpenge hele barslen, og de er ganske vist kommet til tiden hver gang.
  Får endda opgørelsen i min e-boks 😉
  Vh, Linda m Liva, 5 mdr

 9. julie skriver:

  Men jeg overgik til barselsdagpenge d. 8.8. – burde jeg så ikke have fået for den sidste del af august enten d. 20.8. eller her d. 1.9.? Det kan da ikke passe jeg skal gå 2 mdr uden indtægt? Jeg har fået min løn for perioden d. 1.8. til og med d. 7.8. – men de 1700 kr. rækker jo ikke langt…

 10. Anne skriver:

  Uhhh… Tak for påmindelsen, nu ved jeg hvad jeg skal lave i morgen formiddag. Jeg skal ringe til dagpengemennesker, skal jeg. Håber der snart kommer styr på det for dig. Og jeg kender nu altså også flere som har kigget langt efter deres barselsdagpenge i første omgang. Så ja, vi har da helt sikkert et af de bedre dagpengesystemer her i landet, men det hjælper jo ikke den der står og mangler sine penge.

 11. Birte skriver:

  Kan godt forstå at du gerne vil fremhæve at han blev MOM – men der er ikke meget mand over ham derhjemme, hva?
  Og det varmer mit hjerte, Pond..vil faktisk gå så langt, at sige det gør mig stolt, at vi i Danmark har et velfungerende dagpenge system. Ja ja …ok pengene kom ikke lige ind til tiden…men alligevel (er nu også første gang jeg har hørt, at de ikke gjorde)

 12. Jan skriver:

  Mon ikke han også gør nogle gode ting? Det er vel ikke hver dag han kommer hjem og smutter igen på den måde? For så kan jeg godt forstå du er bitter. Og hvis du vil have en MUM, så må du jo gå til noget, hvor det rent faktisk er muligt. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.