sær aften, sær nat, sær morgen

Det synes jeg bare det var.

Sær aften, med at sidde ved pc'en mens kæresten læste til eksamen, og tv'et kørte med det der indsamlings-gøgl. Vi var enige om, at det var gået over gevind og at når folk begynder at byde på studieværtens slips, så er der for meget "se-lige-mig-være-god" over det. Godt nok at pengene kommer ind, men hvorfor kan folk ikke være gode hele tiden? Året rundt?

F.eks. dør der HVER dag, året rundt, alle år, 3000 børn af malaria. Det kunne afhjælpes med et myggenet og noget billig kopi-medicin, men det er folk ligeglade med.

Men selv om vi syntes det var blevet usmageligt, så slukkede vi jo ikke for tv'et alligevel?? Hvad er det for en mekanisme i mennesket? Følelsesporno – ja, det synes jeg.

Og så det med den storm… gad vide om de starter en indsamling til os nu, derude i asien? Aj, jeg ved godt man ikke må gøre grin med det, men helt ærligt. Er det den samme mekanisme som før omtalt, der gør at nogen bare skal ud og se på løjerne? Folk skal bare ud og køre og se på Katastrofen, og ud over at der så dør 4 personer, så er der mange andre som er til besvær for politiet og redningsfolks arbejde, og skaber ekstra arbejde til de samme instanser. Hvorfor bliver folk ikke hjemme med en kop the? Vi kan jo alligevel følge det hele på første parket på tv….

Og hvad så med dig selv julie, du som køber sko for 2200 kr. og ikke tænker på andet end tasker og din special edition U2 iPod… kunne du ikke lige have været God og doneret dine marc jacobs stilletter og den særlige iPod og bortauktioneret dem online?

Næh, det kunne jeg ikke. For jeg skal også være her. Jeg har også ret til mit liv. Jeg ringede de 100 kr. ind, jeg sendte mit Plan-barn i Indien en venlig tanke, og jeg lod Dansk Flygtningehjælp trække de månedlige 75 kr. over min netbank. Jeg foretrækker at være god året rundt, i mindre målestok.

Nå, men om natten drømte jeg så, at stoffer lagde Klara til at sove udenfor, i et hul i jorden. Og min eneste kommentar var, om han ikke kunne give hende flyverdragt på, i stedet for bare frakke, så hun ikke blev kold på benene…   Jeg drømte også, at jeg lagde en 3 sider lang profil ind på dating.dk, med en opremsning af alle de ting jeg savner i en mand. Det var ikke så få, skal jeg hilse og sige, og man må spørge sig selv om jeg ikke er ganske desillusioneret efterhånden? Eller overforkælet? Det er virkelig svært at skelne.

Og her til morgen regner det så, og stoffer er på skolen og læse til eksamen. Klara står på sin skammel og leger med vand i køkkenet. En dag inden længe, tror jeg, jeg kan få hende til at overtage al opvask. Fint med mig. Min søster kommer senere, men for hende er dagen jo lige startet, hvor vi andre har været oppe siden 7. Hvor gamle skal børn være, før de sover længere end det?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

3 Responses to sær aften, sær nat, sær morgen

 1. Kristina skriver:

  Kære Julie – hvad med sådan ca 2 år og 2½ måned? – i går måtte vi vække Martin kl 9, da vi syntes at vi skulle nå nogen ting:-) i dag lå han og san i sin seng sådan ca 9.15 – så ventede vi lidt og stod op, men han havde sikkert kunnet synge ca 45 min til før han blev irriteret. Nå ja nu praler jeg bare, men tilgengæld har jeg ingen Mc Jacobs sko – Men hvis du mangler en bærbar pc til at matche dit øvrige udstyr har jeg fundet den til dig. http://www.acer.dk kig under bærbare – den første, rød Porsche! dén ønsker jeg mig, men mit fornuftige jeg påstår at jeg kan klare mig med en næsten magen til der ikke er rød og koster godt 8.000 mindre
  knus
  Kristina

 2. Pernille skriver:

  Hej Julie
  Vi fik også kuller. Det ER for meget. Eftertænksomhed og accept af andre er en god ting – men igår – da de begyndte at tale om, at der skal samles ind i skolen i skoletiden blandt skolebørn, der ramte de en tic-nerve i mig.
  Fint fint, at ungerne ved hvad der er sket i Asien. Alle tiders, at ungerne får lov at hjælpe mor og far med at taste hjælpenumrene ind på telefonen.. Glimrende samtaler omkring middagsbordet forældre og børn imellem for at tale om forskelle i verden – forståelse for andre mennesker – fænomenet “at hjælpe”. Alle tiders at skolen følger op og taler med ungerne..
  Men nu skal ungerne til at konkurrerer om, hvem der kan give mest i skolen?????????????????????????????
  Det er bundhamrende ulovligt for klasselæreren at samle ind til selv de mest elementære ting i skolen: busbillet til svømmehal, et lille fælles bidrag til Naturfonden i forbindelse med en emneuge. Det er bundulovligt – af logiske årsager: Skolen skal ikke handle om, hvem der har meget og hvem der har mest.
  Men nu må de samle ind til ungerne i Asien????????? For deres lommepenge???????? Helt ærligt: Jeg er stødt!
  Verden GÅR alt andet lige videre. Vi skal hjælpe – meget – men vi skal ikke overskride vores normale grænser, for at hjælpe. Vi skal ikke ændre hele vores måde at have skole på, fordi vi skal hjælpe.
  Jeg vil ikke give min datter 100 kr med i skolen – for vi HAR givet hvad vi mener vi skal give. Og de 100 kr er med garanti ikke nok til at være “normal” i klassen. Der skal nok være adskillige, der vitterligt HAR tømt sparegrisen. Så kan min datter så sidde på sin plads og skamme sig over, at hendes forældre allerede HAR betalt til Asien – og ikke vil give mere uanset hvor oppisket stemningen bliver.
  Giv mig Walkathon – og giv mig børnecancerfonden.. det kan jeg stå inde for. Dette er ganske enkelt blevet for meget.

 3. Sanne skriver:

  Kære Julie
  Tillad mig at lade indsamlinger være indsamlinger og springe direkte videre til Klara vs. opvasken… Mattias har lært et par ting på det sidste og jeg tror du ville glæde dig over at lære dem til Klara. Punkt et – en håndstøvsuger! Den er sjov at lege med og hvis man viser dem hvordan man leger med rigtige krummer har de hurtigt klaret et mellemstort spisebordsområde.
  Punkt to – Den nye dille, aner ikke hvor han har det fra – en klud. Mattias kommer hen til vasken og peger og laver fagter og så vil han have en opvredet klud, det får han da, jeg er ikke ude på at nægte mit barn noget!! Den bruger han så til at vaske skabe, opvaskemaskinenslåge, køleskab og lave borde med! Se det er god børneleg!!
  Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.