Sidste dag

Nå. Så har jeg haft sidste arbejdsdag på Gilleleje bibliotek. Det var surrealistisk, vemodigt og følelsesladet. Hele dagen gik jeg og tænkte “det er sidste gang jeg lukker den her dør”, “det er sidste gang jeg sidder på det her toilet”, “det er sidste gang jeg smækker det køleskab i” og meget mere i den dur.
Sidste gang jeg parkerer med den her udsigt.

20140731-192257-69777912.jpg
Sidste gang jeg kigger på de her reoler.

20140731-192339-69819805.jpg
Sidste gang jeg står her og ser serviceminded ud med skørt hår.

20140731-192423-69863744.jpg
Det kom så vidt, at jeg tænkte jeg vil komme til at savne alle de her bøger. Som om der ikke er bøger på Vanløse bibliotek? Og som om det nok for ca. 80 procents vedkommende ikke er præcis de samme bøger? Men det er alligevel sådan, når man har sin gang mellem reolerne, at man lige VED hvor den og den bog står. Og det er hyggeligt at gå forbi dem, og se dem når de er hjemme, og tænke “nårh, der står du jo, gamle ven”. Og jeg kan godt finde på at smile til dem og ae dem lidt i forbifarten.
Og der går noget tid før man kender reolerne så godt.

Men det kommer jo, det kommer. Jeg skal nok lære de nye reoler at kende. Og noget andet der var for sidste gang, er det her:

20140731-192838-70118632.jpg

Dette indlæg blev udgivet i Fagligt, Hverdagsliv og tagget . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Sidste dag

 1. Anne Christine skriver:

  Det sidste kommer du da heldigvis ikke til at savne! Og det er da rigtigt, at det tager tid at finde de der spot-steder på reglerne hvor Harry Potter altid står når han ikke er udlånt, eller den der krybbe hvor man kan finde bøgerne om Bedstosaurus Rex. Men du skal se, det tager kortere tid end du tror det vil tage, og dine særlige evner som bibliotekar følger heldigvis med til Vanløse.
  Og lige om lidt opdager alle forældrene og børnene i Vanløse at der er kommet en ny helt vildt sød og dygtig Julie, som man skal holde sig gode venner med 🙂
  God vind, jeg krydser alt for at det bliver lige så fedt som det overhovedet kan blive.

 2. Rikke skriver:

  Hvordan er livet som bibliotekar? Eller, hvad laver man som bibliotekar? Eller, hvad er det bedste og værste ved dit job? Eller, kan du anbefale det? Eller bare – hvad kan du fortælle om det at være bibliotekar?

  Hilsen en meget oprigtig interesseret der muligvis gerne selv vil være det

 3. Sanne skriver:

  Ja, det er altid lidt vemodigt, men man skal vende det om og glæde sig til alt det nye og spændende. Rigtig meget held og lykke. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.