Skaber klæder folk?

For nogen tid siden fik jeg den der bog “Hvad klæder mig” af tekstilgrevinden Christina Wedel. Den er fuld af tips og tricks til, hvordan man kan optimere sit klædeskab og lære at få sine gode sider frem og elske sig selv som man er.

Det synes jeg jo er fint. Det er en god tanke. Smart bog.

ja, hvad mon?? 

Hvorfor, spørger jeg så, skal man så støde på den her sætning: ”Mænd hader fjollede, rundsnudede Minnie Mouse-sko.” (s. 25)

Hvis jeg skal elske mig selv, som jeg er, hvorfor skal min mand så ikke også elske mig, som jeg er? Hvorfor skal mænds mening overhovedet blandes ind i mit tøjvalg, hvis selvtillid og egenglæde er det nye sort? Jeg har heller aldrig nogensinde haft behov for eller lyst til at tage en kæreste med ud at shoppe. Det ville da fuldstændig ødelægge min fornøjelse, hvis sådan en skulle stå der og trippe utålmodigt og komme med sine amatøragtige vurderinger.

Nu bliver det med skoene så heldigvis ikke noget problem for mig personligt. Jeg har nemlig en rigtig mand, og han ville ikke genkende en rundsnudet Minnie Mouse-sko om den så sparkede ham i røven.

Han er mere typen med det der overordnede blik a la ser hun ”lækker” ud, ”pæn” ud eller ”smart” ud. Ud fra hele pakken. Jeg har aldrig nogen sinde hørt ham tale om mine sko, ikke de flade ande-angulus, de slidte sneakers, mine millioner af klip klappere, nej ikke engang i de gode gamle MJ dage. Kun hvis jeg spørger direkte, så siger han naturligvis, at det er de flotteste sko han nogen sinde har set. Han er jo ikke suicidal.

Det er faktisk værre den anden vej rundt. Jeg har da engang fået et hissyfit fordi han forsøgte at tage brune sko på, til et sort jakkesæt. Jamen herregud, jeg synes da, jeg gjorde ham en tjeneste ved at påpege det, han skal da ikke tage til store familiefester og blive til grin, vel? Jeg redder ham jo bare fra fnisen i krogene. Sådan så han ikke helt på det, for det var jo nogle fine sko og et fint jakkesæt og så måtte det da være godt nok, mente han.

Nå, vi er ude på et sidespor.

Jeg synes, det er en god og praktisk anvendelig bog. Hvis man gør, som den siger, så kan man rent faktisk få ryddet rigtig godt ud i sit tøj og måske få større glæde af det man har tilbage.

Jeg er personligt vildt dårlig til at gøre, som bøger siger. (undtagen hvis det nu var en Twilight-bog, og den sagde jeg skulle være kærester med Rpatzz – så hørte jeg efter!) Jeg ender nok med at gemme denne her i samme bunke som Spis det rigtige /spis ikke, på den rigtige måde – selvhjælps-bøgerne. Og så sætter jeg mig over i sofaen i mine hjemmesyede joggingbukser (af libertystof, dog) og drikker noget mere faxe kondi og ser mit yndlingsprogram om en anden adelig der ordner andres liv, nemlig dem med Baronessen der flytter ind. Og vupti tager far sig sammen, kommer ind i kampen, frier og begynder muligvis at lægge mærke til sin hustrus sko. Mand, jeg elsker de programmer.

Hvis jeg kunne få både Baronessen og Tekstilgrevinden herud, SÅ skulle der nok ske noget. De burde lave en form for pakkeløsning. Mindre kunne ikke gøre det, tror jeg, hvis jeg nogen sinde skal komme i bund med mit skab.

Og dog, jeg tror faktisk jeg vil prøve at starte med bogen og min søster som beslutningsdygtig bisidder, så jeg ikke ender med at beholde alting pga minderne. Som f.eks. de gule levis jeg købte på midtfyens festival og ikke har kunnet passe siden 3.g. DEM beholder jeg forevigt. Det ville en milliard adelige eksperter ikke kunne ændre på.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Skaber klæder folk?

 1. Henriette skriver:

  Ih IIIHHH, jeg måtte trække vejret mere end et par gange! Hvorfor skal mænd blandes ind i kvinders selvværd? Om Jeg Lige Må Spørge!
  Og hvad fanden ved CW overhovedet om det? Har hun taget en rundspørge? Højst sandsynligt ikke – og så er det bare hendes egne ideer hun smider over på mænd generelt. Ih hvor jeg hader generaliseringer.
  Ej undskyld Julie. Den der, puuuuh s. 25 nui, den bragte lige mit pis i kog.
  Kvinde er kvinde værst og sådan burde det bare ikke være.

 2. Takashimaya skriver:

  Jeg er helt enig i, at mænds mening om rundsnudede Minnie Mouse sko overhovedet ikke har noget med kvinders selvværd at gøre. Desuden tror jeg også, der er mænd der elsker rundsnudede Minnie Mouse sko. Og kan det ikke tænkes, at mænd – selv hvis de hader skoene – kan se bort fra dem.
  Champagneboy synes feks jeg ligner Robin Hood både iklædt min ynglingskjole (som åbenbart er lidt Robin Hood agtig) og når jeg skal til yoga (og yogamåtten åbenbart ligner et pilekogger), men derfor elsker han mig da alligevel.

 3. Anette skriver:

  Julie jeg er åbenbart helt magen til dig – og min kæreste helt magen til din! 🙂
  Jeg er bange for, at jeg skal have en førehund ved min side, for at få helt styr på, hvad der klæder mig og hvad der må fordel kan ryge ud af skabet. Har meget svært ved at tro, at jeg kan læse mig til det… Så jeg vil nok aldrig nå til at gøre forsøget. Tak fordi du gjorde det for mig!

 4. julie skriver:

  Britt – du har reddet hele min dag. Jeg læste din kommentar i formiddags, men havde ikke tid til at svare – men jeg har bare været så glad lige siden. Hemmelige, trofaste læsere, der kommer ud af skabet gør livet værd at leve! Tak.
  Karen – jeg er lidt misundelig på dit skab.
  Taka – nu har jo også frækt nok taget sætningen ud af sammenhængen. Ret skal være ret, og hun skriver faktisk, at hvis han er vild nok med dig, er han nok villig til at se igennem det med skoene.
  Anette – det største problem er, at jeg godt ved, hvad der klæder mig, men af bizarre årsager har jeg skabet fuldt af alt muligt andet også, som jeg ikke smider ud fordi jeg projekterer følelser og minder over i alting.

 5. julie skriver:

  Ps. Britt – hvis du på trods af de 4 år som læser stadig ikke har opfanget mit efternavn og dermed min adresse, så send bare en mail, når du skal bruge adressen til at sende den der julegave 😀

 6. britt skriver:

  Hej Julie
  Tak for din ærlighed og evne til at se de sjove detaljer. Det gør for mig din blog til den, der er allersjovest at læse med på.
  Min kæreste spurgte i øvrigt for nyligt, om jeg ville give penge for at læse din blog (du er lidt med i mit liv her i Århus – når jeg fx ved, hvad twilight er, fordi du har læst, set og skrevet om det, eller vi pludselig skal have perlespelt til aftensmad, fordi det lød godt, da du beskrev det (dengang du var på barsel). Jeg svarede selvfølgelig: Ja! Så nu tænker jeg, at jeg burde sende dig en julegave…
  kh Britt, som er trofast læser gennem 4 år og sjælden kommentator.

 7. Marie skriver:

  Hååååh, hvor vover hun? INGEN skal da disse rundsnudede Minnie Mouse-sko – ligeglad om de så hedder mænd eller Kristine Vedel….se, nu skriver jeg hendes navn helt forkert af bar surhed.

 8. Karen skriver:

  Men hvad så med os som ikke har sådan et skab at rydde ud i? Som har 2 par jeans, 3 bluser og 2 sweatre (nåh ja, og et par kjoler til festlige lejligheder) Jovist, der er da mere derinde et sted på bunden, men det bruger jeg jo alligevel aldrig – får jeg bedre selvværd hvis jeg smider det ud, monstro?
  I øvrigt er min mand rimelig ok vild med mine rundsnudede sko. Og det er jeg også selv. Hmm, tror ikke jeg skal læse en bog der fortæller mig hvad jeg og/eller min mand skal synes. Jo, altså, måske for et godt grin…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.