Sommerferielæsning

Nu sidder der måske nogen et sted og er i sommerhus, eller hjemme, eller på camping eller hvad ved jeg. Det er meget populært med det der ferie. Og så skal man læse en bog. Eller flere. Proportionalt med, hvor langt væk man er fra ting og hvor meget det regner. Jo længere væk, jo mere regn – jo flere bøger.

Hvad skal du så læse, Julie? Du, der har så uforlignelig smag og er så finkulturel?

Jo, jeg skal naturligvis læse nogle flere sci fi bøger om apokalypser. Og noget fantasy om vampyrer. Eller vent – var det engle? Eller … nej, nu kommer det helt tredje:

20120713-194904.jpgOg mere kan jeg ikke sige om den, for den er ikke udkommet endnu. Men jeg er så svineheldig at have fået et læse eksemplar. Så den kommer du til at høre mere om!

Og ellers har jeg planer om at læse Crossed, af Ally Condie, som er nr. 2 i en serie. Nr. 1 hedder Matched og er rigtig god, så jeg har gode fornemmelser for 2´eren. Det er noget ungdomsnoget i en fjern fremtid, hvor alting er kontrolleret og du bliver matched med din perfekte partner af Systemet. Men hovedpersonen her falder udenfor kategori og passer sammen med to meget forskellige mænd. Og så har vi balladen. Og 1´eren sluttede med at hun stak af og der er noget oprør undervejs. Virkelig godt skrevet, spændende, medrivende og nem at læse – det er ungdomsromaner jo som regel… men det kan jeg altså godt lide. Det er lidt ligesom med krimier og chick lit – det gør ikke noget du bliver afbrudt mange gange af alle dine vanartede unger der forsøger at få din opmærksomhed. Du kan hurtigt samle handlingen op igen bagefter, når du har sat en ny film på for børnene og givet dem flere is.

20120713-195827.jpg

20120713-195948.jpg

I samme genre, faldt jeg også over den her Server, på min hylde med nye bøger til biblioteket. Det er noget med år 2030 og internettet er forsvundet (det lyder jo næsten som en gyser!!!) og folk hører musik på kassettebånd! Hovedpersonen Philip, har en far der leder efter en gemt server, hvor viden fra den gamle verden ligger på – men pludselig bliver han ramt af en blodprop, samtidig med at han liiige skulle til at sige, hvor han fandt den server! Coincidence? I think not! Og så må Philip og kæresten Amy i sving og nogen forfølger dem – jeg tror, den bliver meget spændende at læse, den her.

Hvis du godt kan lide den slags her, så skal du også læse den første i en ny trilogi af Ida Marie Rendtorff. Serien hedder Kloden under vand og første bind hedder Den druknede soldat. Den er virkelig velskrevet og meget spændende.

Der er også denne her – Afvigeren, af Veronica Roth. Den er også virkelig virkelig god. Læste den i sidste uge, og var meget begejstret. Der er lidt Dødsspillet over den, men ikke ret meget. Det virker oplagt, at den bliver filmatiseret en dag.

20120713-195956.jpg

Hvis du nu er sådan en der hellere vil læse en normal voksen bog, uden paranormale elementer eller noget med dystopiske fremtidsscenarier, så kunne du jo prøve med denne her. Den tager jeg i hvert fald også med på ferie. Den handler om en lokalpolitiker, der kommer til at køre en dreng ned og så flygter hun fra gerningsstedet. Men der er et vidne. Der står bagpå, at den handler om skyld og fortrængning og tilfældets spil med mennesker, og den slags er jo som regel ret gribende. Og jeg tager nok heller ikke skade af at læse bare én bog, der har lidt hold i virkeligheden…

Sidst men ikke mindst, har jeg de her to med mig på iPad´en.

Jeg er jo nødt til at finde ud af, hvad fanden det var der skete for ham der Theon Greyjoy og hans 20 idiotiske venner.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , . Bogmærk permalinket.

11 Responses to Sommerferielæsning

 1. Rikkeprikke skriver:

  Jeg ser tre muligheder her: 1: Du læser psyko hurtigt. 2: Du skal på en meget meget lang ferie. 3: Dine børn får så mange is, at de til sidst tigger og beder om at slippe haha. Shit det er mange bøger 😀 Men nu er jeg også temmelig langsomt læsende, selvom jeg faktisk altid har læst rigtig meget. Gad godt være sådan en der sluger dem lidt hurtigere, for jeg har en del der venter på hylden. God fornøjelse med det i hvert fald, og god ferie 🙂

 2. Nina Bay skriver:

  Tak for god inspiration så er der bestilt 3 bøger på biblioteket, juhuuuuuu.

  • julesrules skriver:

   Fedt 🙂 Hvilke tre faldt du for?

   • Nina Bay skriver:

    Kloden under vand, første del af crossed og afvigeren. Har tilbragt 2/3 af mit liv på et børne- og ungdomsbibliotek så jeg er ikke rigtig blevet mega voksen men elsker ungdoms bøgerne med et voksentouch så jeg glæder mig til at komme i krig med dem. Lige nu venter jeg med længsel på den næste vildheks-bog, fortsættelsen til det smaragdgrønne atlas og tredje del af humaran-trilogien alt i mens jeg læser jagten på det hellige barn og lytter til anden del af eragon på lydbogen men har da tygget et par chicklits hen over den såkaldte sommer også men det er vist også for halvbarnlige sjæle

 3. Pollyanna skriver:

  Oh boy – var du kommet med den liste for en måned havde Swiss Air haft alvorlige problemer med at lette den lørdag vi skulle med :-/ Der er vist meget både jeg og begge mine piger og andre yngre læsere, jeg kender, vil kunne lide. Tak for det 🙂

  Jeg har også sat mig for at finde ud af alt om GoT, men har valgt at starte ved begyndelsen. Indtil videre er jeg godt underholdt. Jeg ved ikke om du er til krimi, men hvis du er vil jeg godt anbefale britiske SJ Bolton som også er oversat. Har også lige opdaget Gillian Flynn – var ret begejstret for Gone Girl som også hitter på NY Times bestseller listen.

 4. Karen skriver:

  Tjek, jeg skynder mig at skrive mig op til dem alle på biblioteket, for du har, i min optik, super god smag indenfor bøger (som nemlig er nemme at lægge fra sig for at finde legetøj m.m. Til at pasificere ungerne:0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.