Stadig gravid, 4+2

– og det ved jeg med sikkerhed, for jeg har taget en test mere. Men nu stopper jeg også med det, det lover jeg. Har heller ikke flere. Og virker dumt at gå ind i en butik og købe graviditetsteste, når man allerede har mave som en i 4. md. Ekspedienterne kigger jo på en som om man er dybt åndssvag. Sådan a la, “helt ærligt søde ven, hvis du ikke allerede har opdaget du er gravid, med den mave, så kan sådan en lille plastikpind sq ikke gøre noget for dig…”

Min mave er kæmpe stor. Altså, den har ikke været flad siden jeg fik Klara. Jeg er tyndere på billeder taget lige efter fødslen af hende, end jeg har været længe. Så maven var der allerede. Men bare de sidste to uger er den gået helt grasat. Min yndlings demin nederdel og mine mørke jeans, kan jeg ikke lukke mere. Jeg kan ikke lukke dem. For 2 uger siden passede de perfekt, og nu kan jeg ikke lukke dem.

Jeg gik ind i en butik i går for at købe en tunikalignende top, til at have ud over mine nye leggins, og sælgerdamen sagde “hvis du tager den i XL kan du have maven i den længere tid. Hvor langt har du endnu??” – og jeg turde fandme næsten ikke sige, at jeg kun er i femte uge. Jeg har 8 måneder endnu moster. Jeg sagde bare, at der var god tid endnu. Og handler så aldrig dér mere.

Og den er ikke bare stor, den er også hård. Jeg kan mærke min livmoder, tror jeg. Og jeg fatter simpelthen ikke, at det kan gå så stærkt. Det bliver faktisk lidt træls sommeren over, at ligne en der skal føde om et par måneder, når man reelt først popper til næste år. Men i det mindste kan jeg da svare ja, nu, til alle de nævenyttige gamle damer og små børn, der spørger om jeg har en baby i maven. 

Jeg skal også love for, at brysterne har travlt. De hæver også. Men jeg har ikke rigtig kvalme endnu. Dog synes jeg, jeg har svært ved at få vejret. Og det kom altså først ret sent, da jeg ventede Klara. Så måske er det fordi jeg er i dårligere form og ikke bor på 4. sal mere. Jeg har tænkt mig at gå til et eller andet gravid motion, så jeg ikke tager 400 kg på. Med Klara gik jeg til “bevægelse i vand for gravide” inde i DGI byen og det var super dejligt. Især den del med at være vægtløs og flyde ugideligt rundt i varmt vand.

Rygere stinker, al mad stinker, parfume stinker og jeg har mistet lysten til sodavand og andre usunde ting. Skide frelst, men man tænker jo, at hver bid tæller. Ingen underlødig ernæring til det uskyldige foster. Eller celleklump. Hvad man nu skal kalde det. Da jeg ventede Klara tabte jeg mig meget i starten, fordi jeg havde madlede og kvalme og kastede op. Det var ubehageligt, men effektivt. Så vidt jeg husker, levede jeg de første tre mdr. af appelsiner, mariekiks og en liter mælk om dagen… 

Jeg fik fat i min læge i morges, og fik en tid til når jeg er i 8. uge. Det bliver henne i starten af juli. Det bliver rart, når man er nået så langt og man får vandrejournal og tid til scanning og alt det. Min gamle læge havde sin egen doptone (for de uindviede kan jeg oplyse at det er et apperat hvormed man kan høre hjertelyden fra fosteret, ved at føre den over maven på den gravide, smurt ind i meget kold gel) og hun synes, den var skæg at lege med, så hun ledte og ledte og fandt Klaras hjertelyd allerede til min første læge undersøgelse dengang, i uge 9. Det er meget tidligt at høre hjertelyd, men for pokker hvor var det skønt. Bare man kunne det igen. Tror faktisk man kan købe sin egen doptone… hvis man gider bruge pengene på det. Så kunne man ligge på sofaen dagen lang og lytte til den lille fiskekutter-lyd.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

10 Kommentarer til Stadig gravid, 4+2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.