Strik en hue og red et barn!

Nu hvor min snot har sat sig på mit ene øre, samtidig med at jeg er på et tredages efteruddannelseskursus og mit hjem ligner Beirut anno cirka 1980, vil jeg lige hurtigt hugge en ide til et indlæg ovre fra Lou, den nybagte mor.

Lou har nemlig ret. Der ER rigtig mange bloggere der strikker. Indrømmet, der er også virkelig mange bloggere der ikke strikker… men altså, vi ved jo at mange af jer gør. Nogle måske i smug?

Nå. Men i det fortsatte forsøg på at redde verden, vil jeg reklamere for Red Barnets kampagne – Strik en hue og red et barn. Hvert 3. sekund dør et barn under 5 år. Vidste I, at det er så mange? Hvert 3. sekund ligefrem? En to tre – nu. En to tre – igen. Hold da helt op, det er lige til at blive deprimeret af, hva?

I stedet for at krølle os sammen til kugler og svælge i weltschmertz, kan man nu rent faktisk gøre noget. Man kan strikke en hue og sende den til Red Barnet – læs mere HER – den sender de så til Afrika, hvor det bliver så koldt om aftenen og natten at mange børn dør af lungebetændelse.

Kan man ikke selv strikke, kan man smide nogle penge efter problemet og få Red Barnet til at strikke en hue for én. Man kan også bare give sin underskrift til kampen mod børnedødelighed. Men JEG synes personligt at krea-bloggerne skal udfolde deres kæmpe magt, og redde verden og de små kolde ører.

varme huer til små ører 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

9 Responses to Strik en hue og red et barn!

 1. M skriver:

  Nu går jeg dæleme ned og køber et sæt strikkepinde! Dem jeg har, ligger utilgængelige i en flyttekasse i et opbevaringsbjerg hjemme i svigermekanikkens kælder. Har forsøgt mig med at hækle her på det sidste, det går slet slet ikke, så jeg tror jeg må søge tilbage til strikkeriet. Så skal du bare se mig sørge for, at en nyfødt afrikaner får en strikhue på hovedet!

 2. Nina skriver:

  for lige at snakke om noget helt andet: har du læst bogen Ind i Kampen af Anette Vestergård? Hun er jo en af forfatterne til Nynne (sprang vist fra efter den første Nynne bog) så mine forventninger er store. Ville bare høre om det var noget du kunne anbefale som bibliotekar/chick lit fan?;)

 3. Ditte P. skriver:

  Tak for et brandgodt tip med Strik en hue, Julie! Det er da supermotiverende at vide, at en lille put i Afrika kan holde sit hoved varmt med en hue, man har siddet og strikket. Og rart på en hel anden måde, end når man giver penge til Indsamling.
  kh Ditte

 4. Anette Meldgaard skriver:

  jeg så godt en annonce i avisen, nu springer jeg lige ud i det, bare for at høre hvad I andre tænker ( undskyld Julie, at jeg bruger din blog…) – først tænkte jeg også at jeg måtte se at komme i gang. Næste tanke, som kom snigende af sig selv, tænk hvis der på den måde kommer 70 gange så mange afrikanere, i en verdensdel der i forvejen er plaget af manglende ressourser og visse steder overbefolkning? Kunne ikke lige overskue perspektivet. Lidt ligesom en anden gang i blogland hvor en havde fundet en adresse man skulle sende undertøj til, også afrika – min tanke nummer 2 dengang var, at så går jeg i H&M og køber undertøj der er produceret af stakkels små børn et eller andet sted. Nogen gange tænker man måske bare for meget? Det store spørgsmål er vel hvordan man så skal hjælpe, for at det virkelig hjælper. Eller hvad?
  kh anette

 5. julieumulie skriver:

  Tak til Red barnet for godt initiativ. Nu er jeg ej selv en ferm strikker, men vil da sende linket vider til min kjære moder 🙂

 6. Helle skriver:

  Hej Julie
  Jeg har ledt efter en mail-adresse herinde, så jeg kan skrive til dig, men kunne ikke finde nogen… Vil du ikke være sød at sende mig en mail eller skrive den her?
  Tak for det 🙂
  Mange hilsner,
  Helle, Star PR

 7. FruGosch skriver:

  Pyh….har det lidt ligesom dig, Anette M. Og det er nok ikke en populær tankegang. Og da slet ikke noget, man selv får det godt af at tænke….
  Så en gang et program om det der Bob Geldorf projekt: Live Aid. Som netop handlede om, at man ved at skaffe mad og overlevelse til sultnende i Afrika, faktisk forværrede tilstandende for SÅ mange FLERE, stakkels afrikanere. Fordi der blev dobbelt så mange om den stadig knappe mad.
  Enten må nogen med strikke-talent eller et helt andet talent “strikke” nogen kondomer og sende afsted til Afrika. Eller også må nogen ander “strikke” en løsning sammen, som består af noget mere langvarigt: POLITTIKERE verden over må stå sammen om at løse problemet, problemerne, ikke bare i Afrika. Jeg begriber ikke, at der er SÅ mange ressourcer i verden, og så så mange, der skal sulte.
  -OPLYSNING, OPLYSNING, OPLYSNING
  -Solidaritet: At Dele verdens ressourcer: STEM til venstre for midten!!!
  -og så Kondomer, kondomer, kondomer…..
  Indtil da, så skader et par søde, velmenende huer, strikket i kærlighed vel ikke….?? Men de hjælper vel stort set heller ikke. JO, med at sætte fokus på problemet!
  Varme hilsner fra Rikke

 8. Sus Gebhard skriver:

  Hej Kære børnevenlige strikkeglade forum
  Jeg googlede red barnet og acryl huer for at se reaktionerne ude i landet.
  På jeres side var der et indlæg.
  Nu har jeg opgivet, at kommer gennem alt det koderi der er for at blokke-
  MIT ÆRINDE ER at det er helt forfærdeligt at en organisation, der vil gøre noget godt for børn anbefaler acryl OG afskrækker alle fra uld, med den helt misbrugte information om allergi.
  Acryl er fint som effektgarn eller til forstærkning i strømper, men det varmer ikke- ej heller i en hue.
  Hjælp børn og forældre – også dem lang fra Danmark
  Bring mit budskab videre- TAK
  Allergi er noget som udvikles, som følge af en for individet for stor påvirkning af agens.
  Allergi overfor uld, bliver ofte brugt som betegnelsen for allergi over for lanolin- hvilket er noget helt andet. Lanolin er et sekret, der kan vaskes af ulden.
  Allergi over for lanolin kommer ikke pga brug af uld, her er lanolinmængden uendelig lille, hvis det er maskinelt bearbejdet garn der også er farvet.
  Allergi over for lanolin kommer meget oftere af overdreven brug af creme med indhold af lanolin.
  DVS pas på med at bruge cremer, der indeholder lanolin til børn, der er disponeret for at udvikle allergier.
  Der findes mange andre cremer, også med naturlige indholdsstoffer- brug dem i stedet.
  Der findes intet materiale i verden der er bedre til at holde os ved stabil temperatur og fugt end uld, det er det ulden er skabt til.
  Er et menneske blevet allergisk overfor lanolin, da kan de fint bruge andre animalske fibre som silke, camel, cashmere, mohair og alpaca, idet det kun er fåret der laver lanolin.
  Børn med sart irritabel hud kan fint bruge silke, cashmere eller helt fine superwash behandlede merinouldsprodukter- disse tekstiler er på ingen måde kradse for huden.
  Hilsen
  Sus Gebhard
  Can. med. vet. & Garnhandler af hjertet
  + erfaren ‘allergi mor’ til superallergiker

 9. julie skriver:

  Hej Sus. Tak for din lange og gode kommentar. Jeg må sige, at jeg undrede mig også over at det ikke måtte være uld, men jeg kender ikke noget til allergi osv, som du gør. Så tak for din forklaring. Har du henvendt dig til Red Barnet? For jeg synes da sagtens, man kunne sende dem en mail og udrede deres misforståelse?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.