The Holstebronx Blues

Ja, dem tror jeg vi alle kender til. Det er en stemning, en følelse, en lille bitte tvivl. Nej, okay, det giver ingen mening for alle. Men altså. For mig gør det.

I mandags fik vi brev om at Klara skal skrives op til skole nu. Nu. I november. Herre Jemini, jeg troede vi havde mere TID. Tid til overvejelse og beslutninger og løsninger og til at finde de rette følelser frem. Skal, skal ikke. Skal man flytte, eller skal man ikke?

Jeg flytter ikke til Holstebro, men jeg forstår Ideen Holstebro. Provinsen. Hus, have, plads, god økonomi og nogle unger og en hund. Eller en drageflyver eller hvad man nu er til. Det man gerne vil have, som kræver mere plads. Jeg vil gerne flytte og jeg vil helst ikke flytte. Og jeg synes jeg burde VIDE hvad den rette løsning er, inden jeg begynder at gamble med min piges liv og hverdag. Inden hun er for stor og for u-om-plantelig. Så I mit tilfælde hedder det enten SvendborgBlues eller Vordingblues. Og blåt bliver det også selv om jeg bliver i vanløse. For så er der ikke plads til flere børn. Så får mine æggestokke the blues. Og mit hjerte skal lære at leve med at Klara skal starte på en skole med 700 elever. Hvor måske ingen SER hende. Og er det så godt nok, at jeg gør? Kan engageret mor alene sikre sin datters uddannelse? Kan jeg alene sikre, at hun bevarer sin gejst, sin nysgerrighed og sin videbegærlighed? Og kan de 700 andre ødelægge det for hende?
Jeg har bare ingen personlig erfaring med så store skoler, og jeg har ikke megen tillid til dem. Jeg tror på friskoler og forældreansvar og nærhed i alting. Fordi det er det jeg kender og forstår. Det er det, der har rundet mig af.

Men Agnes og jeg havde en god tur til Holstebro. Det var hyggeligt, men næste gang kommer jeg uden baby, så jeg kan deltage i alle samtaler og ikke skal så tidligt i seng.

Jeg fik tre gode ting med hjem fra Holstebro. Opskrift på Ingefærdrik, en ny facebookven og de her sange med Aimee Mann, som rammer hele blues følelsen perfekt:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=fn7F75stXxI&hl=en&fs=1]

– kan I huske filmen? Den er også fed. I Holstebro lærte jeg, at ham der skrev manus til den, skrev det efter at han havde hørt Aimee Manns sange. Det kan jeg godt sætte mig ind i. Jeg hører ind i mellem musik, hvor jeg tænker, at der er en historie i det. At det lyder som et soundtrack, der mangler en film.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

17 Responses to The Holstebronx Blues

 1. Anne skriver:

  Julie, er der ingen friskoler i overskulelig afstand af, hvor I bor nu? Behøver det blive den med de 700? – Og hvis der kun er den med de 700, hvorfor skal hun så skrives op nu? Der er vel skolepligt, de kan vel ikke afvise at tage hende, hvis hun ikke er blevet skrevet op i november 2008?
  Ja, ok, så har jeg vist opbrugt min kvote af spørgsmålstegn. Men jeg synes det lyder lidt emsigt af jeres kommune. Jeg har vist bare generelt for lidt tillid til kommuner…
  To tanker mere:
  1: Skriv hende da op. Der er vel ingen der straffer jer, hvis I om et år finder ud af at I vil flytte til Svendblues eller Vordingblues (eller hertil! kom! Vi har den fantastiske skole, og vi har lækkert netværk af lækre kvinder som laver lækre ting sammen. Det er lækkert! OG vi har lækkert bibliotek også! Kom!)
  2: Julie, hvis I ikke har plads til at få flere børn, der hvor I bor nu, så flyt. Flyt for satan! Der er flere børn i dig, det skriger da til himlen.

 2. Julie skriver:

  Tror det er meget almindeligt – der er opskrivning til kommuneskolerne nu. Nej, ingen friskoler i cykelafstand. Og jeg vægter jo nærhed, så hun skal kunne cykle og gå med venner hjem og den slags. Nej nej, der sker intet ved at skrive hende op nu og ændre mening senere. Det gør vi da. Og efter infomøde på skolen om en uges tid, ved jeg mere. Måske er der helt vildt fantastiske lærere?
  Hvad hedder det, der hvor I bor? Bare så jeg kan lede efter det rigtige hus, på boligsiden.dk

 3. Anne skriver:

  Det hedder Provinsflækken. Men på boligsiderne kalder de det mest Hinnerup, for ellers skræmmer det folk væk. En af de gode ting er, at det tager 14 minutter at komme til Århus med toget, som stopper nærmest lige udenfor vores dør. Jeg får nemlig angst, hvis jeg kommer for langt væk fra større byer, hvilket Århus jo med lidt god vilje falder ind under. Steder hvor man kan få sushi og thaimad, hvor der er rigtige cafeer og mere end 2 tøjbutikker.
  Ulempe: huspriserne er ikke meget lavere end i de rigtige byer. Medmindre man gør som os, og køber noget gammelt l… som kan pyntes med lidt maling.

 4. Rote Mutter skriver:

  Jeg ville stemme på Svendborg, for jeg elsker selv Sydfyn, men tør ikke flytte så langt væk fra alle jeg kender. Men det er vist stedet med de rigtig gode friskoler.
  Men så kom jeg til at tænke på hvor svært det er at sælge hus idag, og hvor frustrerende det er, så jeg stemmer i stedet for på en dejlig skole max 4 km fra hvor I bor nu.
  Desuden sker der ingen verdens ting ved at flytte senere. Og det kan i mange tilfælde være rart for børn at skifte skole. Hvis nu drømmejobbet skulle dukke op, eller byen og skolen blev for crowed, eller lignende presserende forandringer.

 5. Helene skriver:

  Vi bor selv i Vanløse og vores pige er skrevet op i Vanløse Privatskole – jeg ved ikke om den kvalificerer til at være en friskole, men der er kun et spor med 18 elever i klassen, så der er det svært at blive overset.

 6. Monica skriver:

  Hej Julie
  Ja, jeg tænkte også på privatskolen nede på Linde Alle?? Den skal jeg nemlig have skrevet mine unger op i.
  Og så mener jeg der ligger en såkaldt lilleskole oppe ved Brønshøj – lige på den anden side af Slotsherrensvej….
  Nu ved jeg ikke hvilken skole hun skal i, men Hyltebjerg har jeg hørt en del godt om trods størrelsen, og Vanløse har jo fået ny rektor, det skulle vist have givet den et boost….
  Kh Monica

 7. Marlene skriver:

  Bliv i Vanløse, så du kan komme til Aimee Mann koncert med mig (elsker også hendes musik og filmen Magnolia)… Skriv Klara op til Katrinedalsskolen, den er god…

 8. Ulla skriver:

  Hej Julie.
  Først tak for en skøn blog – jeg læser trofast med!
  Det lyder at det var en god tur til Holstebro. Kan jeg godt forstå – det er også en rigtig dejligt by, der kommer jeg nemlig fra. Passer vist også godt ind i din beskrivelse, bortset fra hund og god økonomi!!
  Hilsen Ulla (dahl11 fra ND)

 9. Lisbeth skriver:

  Hej Julie… lige en kommentar fra mig… mine børn (som går i 2. og 6. klasse) går på en kæmpe kommuneskole med ca. 650 børn – og det er fantastisk! Det smarte er jo at de ikke alle går sammen – skolerne i vore dage er delt op sådan at indskolingen (0. – 3. klasse) går sammen, mellemtrinnet (4. – 6. klasse) går sammen og udskolingen (7. – 9. klasse) går sammen, forstået på den måde (og det var det JEG var bekymret for) – når de har frikvarter må de større elever ikke komme ned på de “smås” legeplads/område og drille osv. 3 spor er der på skolen, gnms. ca. 21 elever i hver klasse og ja, jeg har kun positive oplevelser fra en stor skole med små miljøer 😉

 10. Lisbeth skriver:

  PS! Min erfaring er om der er 18 eller 25 i klassen gør ikke så meget – jeg har haft den ene søn i en stor klasse hvor alt fungerede og den yngste i en klasse med kun 17 elever hvor der var så mange elever med “udfordringer” så klassen stort set ikke kunne undervises…

 11. julie skriver:

  Tak Lisbeth – det er den slags erfaringer vi gerne vil høre om!

 12. Marie skriver:

  Hey Julie. Jeg har gået på en (god) skole med næsten 1000 elever og se hvor helt igennem fantastisk jeg er blevet!

 13. Karen skriver:

  Hej Julie. Ikke for at ødelægge den gode stemning men man skal altså være i ret god tid med privatskoler. Jeg var nede og tale med Vanløse Privatskole – den på Linde Alle da Sofie var ½ år og de sagde nærmest at det var i sidste øjeblik jeg henvendte mig. Vi blev lidt bange da vi hørte at Københavns Kommune trude med at sammenlægge Vanløse Skole og Hyltebjerg Skole og tænkte at vi blev nødt til at have et alternativ og alternativet lå dengang i baghaven (der kan man tale om det nære!) men vi er jo siden flyttet til Brønshøj og jeg har da også overvejet Den Lille Skole som ligger tæt herpå. Den synes jeg også I skal overveje – uden at jeg dog kender noget til pædagogikkken eller noget – Synes bare det virker tiltalende at den ikke er så stor og nærmest ligger i vores nye baghave 😉

 14. julie skriver:

  Ja, det er for sent med privat skolen i vanløse. Men nu er der møde på hyltebjerg, hvor hun hører til, i morgen aften, så der tager jeg ned og hører lidt mere om det hele. Den har et meget godt ry og jeg tror det er en udmærket skole. Det er bare mig, der synes den er meget stor.
  Men tak for alle de gode kommentarer.

 15. Rikke skriver:

  Den lille Skole i København ligger på hjørnet af Lindholmsvej og Højstrupvej, kun en spytklat fra Vanløse. Men man skal nok have været skrevet op længe. Prøv at ringe til dem alligevel. Går til og med 5.kl, og efter 5. er et fint tidspunkt at skifte skole på.
  De fleste folkeskoler i Vanløse har ellers et ok ry.

 16. Agnes skriver:

  Facebook-ven siger du…har du også tid til at opdatere sådan en profil..?
  Er der mere end 24 t i dit døgn, måske??;o)

 17. julie skriver:

  Næææ, men som mor lærer man jo at få det meste ud af den tid man har 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.