Til møde med Anden Aktør

Har lyst til at skrive, men har ikke noget nævneværdigt på hjerte.

Ud over måske, at jeg har fundet mit absolut nye favoritsted til når man skal ud. Havde jo arrangeret en aften ude for de hårdtprøvede småbørnsforældre, der trænger til kærestetid. Fik klara passet af moster mette – med overnatning! Juhuu – så glæder man sig næsten mest til at komme hjem og sove, ikke? Og så havde jeg forskellige spisesteder i tankerne, men kunne ikke helt beslutte mig. Spurgte så en fra mit arbejde, som er en garvet ude-spiser, og hun anbefalede The Caribbian, som ligger på frederiksborggade, ved siden af den berømte cafe klimt. Det er jo meget tæt på nørreport st, så på vej hjem fra arbejde, smuttede jeg forbi og så stedet an. Det har den helt rette blanding af larm og intim hygge og da jeg spurgte om man kunne reservere bord, sagde Den Caribiske Mand "not usually, but for you madam, i will keep a very special table"… okay så – så siger vi det da. 🙂

Han kunne så ikke genkende mig, da vi ankom kl. 19, for jeg havde i mellemtiden vasket hår, taget linser på og lagt makeup. Var altså skiftet fra praktisk, kedelig, usynlig bibliotekar, til normalt køn, krøllet blondine med store øjne. Så det kan man jo ikke bebrejde ham. Vi fandt et bord – der var masser af plads, og vi bestilte noget eksotisk mad, som smagte rigtig godt. Det smagte meget anderledes og der var en masse ukendte grøntsager involveret, men det var godt og vi blev mætte. De er berømte for deres drinks og cocktails åbenbart, og vi fik hver en lækker tropical daiquiri som dessert. Så tog vi i biffen og så Et Dristigt Kys. Rigtig god film, men lidt hysterisk kvindelig hovedperson. Rimelig egocentreret.

Vi var hjemme omkring midnat. Nød roen lidt, og det faktum at vi kunne kommunikere selv om den ene var på badeværelset og den anden i stuen, og så endda uden at vække nogen. Gik i seng og sov som en sten til uret ringede kl 8. Kæft en dejlig fornemmelse. Bliver det nogensinde sådan også med barnet i huset? Måske ikke før hun bliver teenager?

Tog så til møde med Anden Aktør i lyngby. Jeg er jo, som under 30-årig, indtrådt i det man så flot kalder 2. ledighedsperiode nu, efter 6 mdr. med supplerende dagpenge. Jeg lærer simpelthen aldrig at forstå, at systemet opfatter mig som værende arbejdsløs. Jeg synes jo jeg knokler, med mit faste job og vikartimer her og der. Men det er ikke nok jo. Anden Aktør var sød og flink og rar at tale med, men kan jo reelt ikke gøre en skid. Jobbene hænger ikke på træerne, men hun kom da med nogen brugbare råd, og hun vil prøve at få mig fritaget for aktivering, eftersom jeg jo arbejder 3 dage om ugen og hver 4. weekend. Men ifølge loven skal man have over 20 timer for at blive fritaget, og jeg har jo kun 16.

Ville være latterligt på et niveau over gennemsnittet, at blive tvunget til at sige fast deltidsjob op, for at blive sendt på et 3 ugers kursus i word, eller for at slå 34 pensionisters græsplæne. Gys. Men hun sagde, at hvis jeg kunne finde et kursus i noget brugbart, som kan kombineres med de timer jeg arbejder, så ville det også gælde som aktivering. Hvor finder man sådan et? Nogen gode råd?

Og så blev vi enige om at jeg skal brede mig ud, ikke bare tænke børnebibliotekar, men forsøge at sælge mine (maaaaaange) kompetencer på det private arbejdsmarked også, gennem uopfordrede ansøgninger. Åh, gud, en masse research der ligger i det.

Må i gang.

Ps. hvis nogen derude er rig mand, som gerne vil giftes og forsørge deltidsarbejdende bibliotekar, så slå lige på tråden.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

3 Kommentarer til Til møde med Anden Aktør

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.