Uundgåeligt?

Klara er 7 år. Her til aften havde det den uundgåelige konsekvens, at hun nu kan kende forskel på Nik og Jay. “Nik er ham med det tyndeste hoved” åbenbart.

Og så sang vi med på den her en gang til…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JtYhtLNItwM&fs=1&hl=da_DK&color1=0x402061&color2=0x9461ca]

Kan man stille noget op? Findes der en pille? Kan vi blive tilknyttet rigshospitalets center for for tidlig pubertet? 

En ting er, at hun har fået så lange ben, men den der poppede musiksmag… hvor har hun den fra? Er det en form for oprør mod rockmama og hiphopdaddy? 

Nårh ja, og i går havde Agnes og jeg været i H og M og købt for 1000 kr. huer og vanter, nu inden det bliver sæson for at Kristoffer smider den slags væk. Og så havde Agnes også valgt nogle nye underbukser til Klara. 

Så står hun der, med sine lange stænger og sit smukke selv og vrider sig for at kigge på sin numse i de kirsebær-prydede underbukser, og så siger hun “aj, den slags er jo ikk rigtig min stil, vel??!”

Stil? What? Er der nogen der har et link til en netbutik, hvor jeg kan købe en boble af glas og spærre os alle sammen inde i?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

12 Responses to Uundgåeligt?

 1. denlangeneger skriver:

  Julie… jeg lover dig at det KUN bliver værre :p Min søster kunne allerede kende forskel på Nik & Jay da hun var 4. Hun smed sit legetøj ud da hun var 8, for der mente hun at hun var for gammel til at lege. I dag er hun 11 år og går kun op i tøj, makeup og mtv. Hun sukker af mig når jeg ikke liiiige ved hvem hun taler om når hun slynger et eller andet navn ud og kan stadig den dag i dag ikke forstå hvordan vi klarede os uden mobiltelefon i folkeskolen. Hun kigger på mig som om jeg er den mest håbløse hun i sit liv har mødt hvis jeg en dag kommer hjem til hende iført noget tøj som måske ikke passer skidegodt sammen, men er behageligt. Det eneste positive er at hun trods alt synes jeg er bedre end mor. For mor, hun er SÅ pinlig! 😀

 2. Maria skriver:

  Min datter Matilde er også 7 år, og hun har bestemt sin egen mening og smag “ej, de hjemmesko er for barnlige”, “ej, den bluse er jeg ikke så vild med” osv. i samme dur…
  Hun kommenterer også altid mit nye tøj, som regel synes hun det er SÅ flot, men det hænder da at hun heller “ikke er så vild med det”. Det er lidt sjovt at opleve, men jeg tænker også tit på hvordan det så bliver når hun bliver 14 år….!!!
  Jeg blev også mundlam da hun begyndte at gå rundt og synge “boing boing” med Nik og Jay (hun kan heldigvis ikke teksten ordret). Det sker dog heller ikke så tit, for her hjemme er Rasmus Seebach helten, åh hvor hun kan alle sangene forfra og bagfra og i søvne… : )
  Kh. Maria

 3. Marlene nu i Norge skriver:

  http://www.visitnorway.com/no/Artikler/Norge/Nord-Norge/Svalbard/Overnatting-pa-Svalbard/
  Værsgo, 1 stk glasboble. Der skulle være meget dejligt, har jeg hørt:)

 4. Christa Brønd skriver:

  en ting lidt uden for kontekst:
  kender du til Varehuset på Vodroffsvej: http://varehuset.net/
  tror du ville være til deres ting. nok mest til Agnes – deres veste er vidunderlige, men ellers også de fineste unika billeder til alle.

 5. Julie skriver:

  Hej Christa – hvor skægt du skriver det! Jeg sad lige den anden dag og bladrede i et eller andet magasin, hvor en eller andens barn havde en helt fantastisk vest på og der stod den var fra varehuset! Det må jeg da ind og kigge på! Tak.

 6. Julia skriver:

  men kan man mon genkende sig selv i det? Som mor til en datter? Julie, er der noget der på en eller anden måde ringer, eller er det det sted midt mellem barn og ung i skal navigere i?

 7. Maja skriver:

  Hej Julie
  Læser du med hos Maren? Hun har en meget stilbevidst datter på 8 … 🙂 http://marenuthaug.wordpress.com/2010/10/27/who-are-you/
  Du er ikke alene.

 8. Læser ikke fast med hos Maren, men kan godt forestille mig at hun har nogle udfordringer dér også 🙂
  Julia, jeg ved det ikke. Jeg synes ikke, jeg kan huske noget. Og begrebet tweens er jo også noget moderne noget. Jeg synes, jeg legede med lego klodser til jeg var 14 eller noget?

 9. malene skriver:

  Ida synger hey shorty du boodipopper okey… Takket være Cato og co. Bevidst tøjsmag og stil har hun haft længe og pt har hun stjålet storebrors partisan lookalike tørklæde som hun elsker og som gør at hun ligner Linda P inden hun går ud af døren hver morgen.
  Sutsko eksistere ikke mere, lige som regntøj og gummistøvler kun er for dem der leger :o)
  Min vigtigste opgave er at lære hende at hun er smuk som hun er uanset hvad hun synes hun ser i spejlet og anset hvad andre måtte sige

 10. Frau Putz skriver:

  “Aij mor. Er du klar over, hvor KIKSET det er med prinsesser?”…
  Og det var sidste år, hvor hun kun lige var fyldt 7.
  Nu er det yt med kjoler og nederdele. Alt skal helst være sort – og snart skal håret vel også farves og næsen pierces…
  De er blevet Tweens!
  Heldigvis er der da også dage, hvor Build A Bear-bamserne er i fokus, hvor den store kasse med klæd-ud-tøj bliver åbnet og hvor hun stadig er barn.

 11. Birgitte skriver:

  Åh, hvor er hun dog herlig! – Og tro mig, det bliver kun værre – eller sjovere om du vil!
  Jeg har en veninde, hvis 7-årige datter skrålede med på Boing med Nik og Jay: “Hendes røv går op og ned som en fjeder…”. Pigen ville så vide, hvad “Baby, lad mig pop den for dig” betød. Var det mon noget med champagne?? Inden moderen havde set sig om, havde hun givet pigen ret i, at det var det garanteret – og vi andre skreg af grin!

 12. Betthina skriver:

  Åh min datter er lige blevet 6 år + startet i skole, og jeg kan allerede ane derouten.. Hvis hun selv måtte bestemme, var hun klædt i sort. Med glimmer. Og kan kun gå i lange støvler. Og spørger om hvornår hun må få farvet sit hår.. Og synger burhan G.
  Man har jo i årevis hørt den der bedrevidende ‘bare vent til hun bliver teenager’-sang, men jeg have skoda ikke forventet den før om 5-6 år
  Hvor helv… kommer det fra?!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.