Vind seks om dagen (eller noget)

Nu hvor alle de små starter i skole, og skal til at have madpakker med, så skal vi huske, at de skal have frugt og grønt. Agnes har været så heldig at gå i en god, gammel københavner institution, med køkken og madmor og fuld forplejning, så hele konceptet med rugbrød og madpakker er lidt af en tilvænning for hende.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at børn over 10 år spiser 6 stykker frugt eller grønt hver dag, og at de 4-10 årige får 3-5 stykker. Men rigtig mange børn får alt for lidt af det sunde – blandt større børn får 8 ud af 10 ikke den frugt og grønt, de har brug for. Jeg tror mine er ret godt med – de fleste dage, men vi løber også virkelig hurtigt tør for frugt og grønt – de spiser det jo når det er der, og er ligeglade med om jeg havde planlagt at de æbler skulle vare til hele ugen. 

I den anledning har jeg fået en meget fin mail fra innocent, som gerne vil udlodde en hel måneds forbrug af innocent kids smoothies til en frugt- og grøntsagsglad børnefamilie! Det kunne jeg ikke sige nej til, så her er den – tadaaa – en konkurrence. En kids smoothies svarer til et stykke frugt, uden frugtstykker, som gør den let og behagelig at drikke for de små. Der er ingen tilsat sukker, konserveringsmidler, farvestoffer eller aromaer. Det eneste, der er tilsat, er et sugerør.

For at deltage, skal du skrive dit bedste tip til at få mere frugt og grønt i ungerne, i en kommentar. Jeg trækker lod allerede på søndag.

Dette indlæg blev udgivet i Give away og tagget , , . Bogmærk permalinket.

48 Kommentarer til Vind seks om dagen (eller noget)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.