Wiiii den bedste bog nogensinde!

Jeg vidste det godt, men nu kan andre også snart se det – den bedste bog i mange mange år, kommer som film til december, og det ser ikke dårligt ud!

Jeg taler naturligvis om Philp Pullman´s Det Gyldne Kompas. Hvis nogen af jer ikke har læst den, så vil jeg bare sige en ting; kæft hvor er jeg misundelig på jer! TÆNK endnu at have den oplevelse til gode!! TÆNK endnu at have det eventyr, der venter derude på jer.

Jeg har læst virkelig mange bøger i mit liv. Helt utroligt mange. En af mine forcer som bibliotekar er, at jeg rent faktisk har læst bøgerne. Men denne her, som er den første i en trilogi, er noget af det mest velskrevne og mest gennemførte jeg nogen sinde har læst. Jeg husker stadig, hvilken lænestol jeg sad krummet sammen i, i min gamle lejlighed på amager. Ung studerende og virkelig træt af faglitteratur. Og så blev jeg gjort opmærksom på den her bog, i et børnekulturfag.

Første omslag 

Gyldendal lancerede den nemlig som en børnebog, og de oprindelige omslag har skræmt mange voksenlæsere væk. Men de opdagede vist deres fejl, for de nye omslag er meget mere alders-neutrale, og efterhånden kan man også finde den i voksenafdelingerne.

det nye omslag 

Den er så magisk, så realistisk, så fantastisk og så troværdig. Den har rigtig mange referencer til John Milton´s Det tabte paradis og handler sådan set om syndefaldet. Liv og død og skyld. Der er altså masser af gods i den for den voksne læser. Og I skal bare læse den. Please!

Og når I så har gjort det, så er I klar til filmen som kommer til december. Og traileren kan I se HER.

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

25 Kommentarer til Wiiii den bedste bog nogensinde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.