Bierne og blomsterne, for de 4 årige.

Bogen spørge-Jørgen er jo ikke skrevet uden grund. Børn spørger, hold da op, hvor de spørger. Hvorfor, hvorfor dit og hvorfor dat.

Den anden dag løb jeg så helt helt uforvarende ind i den mest oplagte samtale pt. og jeg burde have set det komme. Klara spurgte jo nemlig, hvordan babyen er kommet ind i maven…

Mit svar var, at far har puttet et frø derind, som så har fundet et af mors frø, og sammen begynder de så at vokse til en baby. Hun har heldigvis stadig hovedet fuld af det svar, men jeg kan godt selv se, at den naturlige fortsættelse – når hun har gennemtænkt det her – er, at HVORDAN putter far så frøet derind?? Den tid den sorg.

Men umiddelbart bagefter spurgte hun så, hvordan babyen kommer UD igen??? Og her mente hun selv, at hun vidste noget, for hun var sikker på, at den da kommer ud af maven. Og det er jo heller ikke løgn i visse tilfælde. Uden at nævne ord som blod, operation, komplikationer eller des lige, fik jeg forklaret, at ja, nogle babyer kommer faktisk ud af maven. Men det er mest, hvis det skal gå meget stærkt. Det spurgte hun heller ikke nærmere ind til… hun ved jo godt, at nogen gange har forældre meget travlt.

Så spurgte hun, om de kommer ud af numsen? Og jeg kan godt se det oplagte i det, for altså – ting kommer jo ud af numsen, ikke? Men her måtte jeg så på pædagogisk vis forklare, at piger er så heldige at de har tre huller. Et til numsen, et til tis, og et i midten som babyerne kan komme ud af.

“Aiii, MOR, sikke en SMART ide!!” Udbrød hun – tydeligt imponeret over denne virkelig gennemtænkte produktudvikling. Og her endte den samtale så, som om dette mysterie nu var løst og alt gav mening. Men den skal nok komme op at vende igen, det ved vi jo. Og jeg gruer lidt for det. Jeg har ikke spor lyst til at forklare hende, hvordan frøet kommer derind. Men det bliver noget med, at så elskede mor og far hinanden så meget, og krammede og kyssede og så kom frøet derind. Vupti!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

12 Kommentarer til Bierne og blomsterne, for de 4 årige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.