Livet uden cisterne

Nej, jeg har ikke fået fixet cisternen. Har ringet til mindst en million vvs mænd, inkl ham du formidlede sanne, og ingen af dem ringer tilbage. Der er bare ikke penge nok i en cisterne som ikke virker.

Der er heller ikke vand nok, i en cisterne som ikke virker. Så vi kan ikke trække ud. Og sådan har vi levet i over en måned nu. Man skyller efter med en spand. Det er så grelt nu, at jeg vågner svedig og panikangst kl 4.30 om natten og tænker: må flytte nu! MÅ flytte nu. Må FLYTTE nu. Må flytte NU!! Vil have velfungerende toilet, der ikke er konstant konfliktsøgende. Og have med egne ægproducerende høns, inden den slags bliver forbudt ved lov.

Var til ørelæge med klara i morges, og hun skal have dræn igen. D. 16.12. Puha, det er aldrig sjovt med sådan en omgang fuld narkose, men jeg er alligevel glad for at hun skal have det. Så er der da en chance for, at jeg kan få min stærke, udadvendte, glade pige tilbage igen. I stedet for den her sure, pylrende unge, der vågner flere og flere gange om natten – igen. Og nu havde vi jo lige vænnet os af med det.

Jeg er helt enormt træt for tiden, og meget – ja, bekymret er vel det rette ord. Jeg vil så gerne snart have et fastere job end det jeg har, og lidt ro på tingene og lidt klarhed over min fremtid. Jeg går hele tiden rundt og ruger og regner på tingene og bekymrer mig om, hvor det dog skal ende.

Nå, nu står Klara foran mig med et farvekridt stikkende ud af hvert øre og siger; "jeg har øreringe på" … må vel hellere holde øje med eget afkom og få lavet en spandfuld frikadeller.

Er blevet grebet af julehalløjet og er i gang med en alt for dyr pakkekalender. Men det går ikke så godt for mig, for jeg kan ikke lade være med at give hende tingene på forhånd… Således sidder hun nu ved siden af mig med de vandfarver og den pensel, som skulle have været hovedgevinsten… Men hun ville jo så gerne male. Og hvis man skal se lidt smart på det, så får hun jo lige produceret et ton julegaver til de taknemmelige familiemedlemmer.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

14 Responses to Livet uden cisterne

 1. Farmer skriver:

  Jeg har skrevet lidt om det før og nu kommer det igen:
  Jeg kan ikke forstå, at det skulle være så meget dyrere at have egen bolig; hvis man altså kan affinde sig med, at man ikke lige kan spytte fra køkkenvinduet over på Rådhuspladsen.
  Herude er genbohuset lige solgt til 600.000 kr.
  130 kvm. med 6.000 (seks tusinde)kvm. grund incl. egen skov og incl. kæmpe fritliggende carport/værksted fra 1980.
  Bevar’s; ældre bad og køkken, men alt velfungerende.
  For et halvt år siden: Hus på 160 kvm. fra 1984. Nyopført efter brand. Alt OK. 1100 kvm. grund: 1,1 mill.
  Og her for nylig:Nedlagt landbrug med helt nyrenoveret stuehus. Bygninger nok til et helt hestestutteri. 20.000 (tyve tusinde) kvm. grund. Alt sammen købt for mindre en parret fik for deres 85 kvm. ejerlejlighed i Kbh!
  Det er efterhånden en høj pris nogle betaler for at være stavsbundet af et job.

 2. Julie skriver:

  Jamen jeg er helt enig med dig farmer – jeg fatter heller ikke, hvorfor det skal være så dyrt. Men man er jo nødt til at have en indtægt – mindst en – for at kunne købe et hus. Selv med den formue jeg har med fra min ejerlejlighed. Jeg tror ikke vi ville blive kreditgodkendt til at låne resten, når vi er på henholdsvis deltid/dagpenge og SU. Og jeg kan ikke købe et hus til 600.000 på Tåsinge, selv om jeg gerne ville. For min kæreste kan sandsynligvis kun få arbejde i kbh. Man skulle være blevet håndværker eller pædagog, skulle man.

 3. Rikke. skriver:

  Hey Farmer, hvor er du henne i verden?
  Lyder næsten som Bornholm… men hvis det er lidt tættere på Hovedstaden end det, kan vi da godt blive naboer 🙂

 4. Zolzikke skriver:

  Undskyld, Julie, at jeg lige blokker din blog…men ja, farmer – jeg ville da osse ønske at vi ikke var så bundet af jobs – det er s** bare svært, når man hver har bekostet 7 års universitetsuddannelse. Dels vil vi gerne bruge vores uddannelse, dels har vi ikke råd til at tage en ny uddannelse, der kunne medføre, at vi kunne få job hvor boligere var billigere.

 5. Farmer skriver:

  Ja Rikke, de nævnte gavebodstilbud befandt sig, ligesom jeg gør det, på Fyn.
  Og Zolsikke: “Freedom is just an other word….
  Hvis du vidste, hvilket godt job jeg kvittede for at leve som jeg har gjort de seneste 11 år.
  Men det er svært at tage springet og familien skal være med på ideen. Men når man først er i vandet, føles det dejligt varmt.
  Ja, også undskyld herfra Julie, men ku’ ikke la’ vær’.

 6. Julie skriver:

  Undskyld for hvad? 🙂 Det er rart med læsere, meninger, råd, ideer osv. Altid. Ville seriøst ønske jeg kunne kvitte et eller andet for at købe et hus et sted, men altså – brød skal der jo på bordet og arbejdsløs gider jeg ikke være. Farmer kan jeg heller ikke sådan lige blive – min morfar solgte gården for mange år siden.

 7. tine skriver:

  Her bliver det til adventsgaver. Det er AL for dyrt med 72 (+!) gaver, som skal være noget andet end bare ragelse. Har købt Katrine en Barbapapa-bog og Kristoffer skal have en skrabekalender.Jeg ved ikke lige hvad jeg skal finde på til Jakob.
  Så faktisk idag, at Superbrugsen have Barbapapa dvd til en flad 100 kr.
  Jeg kan godt forstå at du går og bekymrer dig. Det er så trættende ikke at vide hvor man er om ½ år.
  Håber virkelig du finder drømmejobbet og får det.
  Håber du finder en villig (?) vvs-mand snarest 🙂
  Knus fra Tine, som havde regnet med en HP-anmeldelse…men nu tager jeg selv i biffen og ser den.

 8. Farmer skriver:

  Du har ret Julie, i første omgang må du lige klare dig ved at skifte toilettet ud.
  Det er ret enkelt. De fleste sidder med 4 bolte i gulvet og en flexhane til vandforsyning.
  Selve afløbet er med en gummikrave, så det er lige til at gå til.
  Af sted til byggemarkedet efter nyt toilet, hvis det ikke blot er vandforsyningen der er kalket til eller ventilen i cisternen der er rådnet.
  Begge dele kan kontrolleres.

 9. Farmer skriver:

  Nåh ja, og så det med at blive farmer:
  Jamen der er da altid brug for stabile traktorførere, og jeg kunne nu godt unde Klara at falde i søvn bag sædet medens hun tæller måger.
  Nej, du skal selvfølgelig blive ved dit fag. Men er der ikke biblioteker i alle byer over 5.000 indbyggere. Ellers er der herude bogbusser.
  Nå, nu har jeg vist haft næsen langt nok fremme!

 10. Zolzikke skriver:

  Ja, man bliver rigtig, rigtig fysisk træt af at gå og bekymre sig, og have al den uafklarethed omkring sig vedr boligsituation osv. Lægger irriterende basis-stress niveau. Er selv stresset pt. pga boligsituation. Skal vi blive boende i lejlighed med ikke ret meget plads, men med mulighed for deltidsjob og tid til barnet og rimelig økonomi. Eller skal vi købe det der hundedyre hus, hvor vi skal leve af havregrød og afdragsfrie lån og jeg skal på minimum fuldtid? Men hvor vi på den anden side får hus, have (og vaskesøjle) og den tryghed, at jeg ved, hvor vi bor om 5-10 år, hvor lillen skal gå i skole osv (hvis vi altså ikke går på røven økonomisk) inden 😉
  Var der nogen der sagde luksusproblem?
  ja, vi er da heldige at ha’ en pæn friværdi, men alt det andet i Kbh S er sgu’ da steget lige så vildt. Og for os er det ikke en løsning at flytte udenbys pga jobs.
  Krydser fingre for, at tingene flasker sig for dig.

 11. Sanne skriver:

  sagen er genoptaget – jeg gør hvad jeg kan :o)

 12. Julie skriver:

  Der er heldigvis biblioteker alle vegne – hvis bare de der 58-årige koner der sidder på alle stillingerne snart gad gå på efterløn! Og hvis ikke en del af deres stillinger så bliver sparet væk og nedlagt i den forbindelse. Jeg søger skam også alt hvad der er, på hele sjælland og fyn, men ikke i jylland. Endnu. Vil jo helst nær nogle bedsteforældre. Mht toilettet, så er det sådan et fra 1940 med væghængt cisterne. Og der løber ikke vand op i den, fordi nogle vvs´ere var i ejendommen med andre formål og havde lukket for vandet. Siden er der ikke rigtig kommet tryk på, her på 4. salen. Har prøvet at skille den ad, for at se efter snavs i systemet, men jeg har ikke værktøj som er stort nok til at spænde over de der 1940-bolte og hvad de nu har sat lortet fast med. Og jeg ville faktisk blive en rimelig god farmer tror jeg, men så skulle det være ligesom min morfar, med lidt af det hele. Alle mulige dyr, forskelligt kornavl, frugttræer, jagt, kæmpe køkkenhave. Den slags er jo gammeldags og ikke rentabelt, men i det mindste kunne man være selvforsynende. Måske jeg bare skal være hobbyfarmer og leve af min gårdbutik… det må da give ca. lige så meget som en offentlig stilling?

 13. Kirsten skriver:

  Hej Julie.. Kan forstå jeg snart kan byde dig velkommen til Jylland 🙂 Det vil vi da glæde og til. Selvom jeg nu synes, jeg sagtens kan genkende de problemer, der bliver lagt frem. Jeg vil tillade mig at spørge – når du nu alligevel skal til Jylland.. om ikke vi lige så godt kunne starte den gårdbutik sammen? (Dejligt belejligt med din startkapital fra lejligheden.) Jeg tænker, vi kan afsætte lidt af vores økologiske brombærmarmelade til aarstiderne og pennylane og så tjene helt godt på det alligevel?
  Knus

 14. Farmer skriver:

  Det er helt sikkert bare nogle skaller fra de gamle rør, der er gået løs, da der er blevet pillet ved det.
  Væk med vandtrykket. Sæt en cykelpumpe på det afmonterede tilløb, og pump. Og så de første 100 liter via en slange direkte i WCet. Værs’go at skylle. Så kører det igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.