Macarons

Nå, men i går besluttede Agnes og jeg at forsøge os med de her gør-det-selv macarons. Jeg har haft lyst til nogen af dem, siden jeg for omkring 4 år siden købte 4 for ca. 60.000 kr. på et julemarked. Men jeg har simpelthen ikke turdet kaste mig ud i det, fordi det virker for avanceret. Mandelmel??? Og så det med temperaturer og sprøjteposer? Nej, det var for meget for mig. Men så var der de her:

20131115-191501.jpg

Og så tænkte jeg – det kan jeg sq godt! Og med minichef på piskeriset gik det lystigt der ud ad. Også selv om det så noget tørt ud til at starte med.

20131115-191514.jpg

20131115-191526.jpg

Så fik vi dem egentlig okay ud af den sprøjtepose. Men jeg var noget skeptisk på det her stadie. Det der??? Tænkte jeg… og Agnes sagde det højt; Mor, vi vinder ikke den store bagedyst, sagde hun.

20131115-191538.jpg

Men et eller andet havde vi gjort rigtigt, for mirakuløst nok så de sådan her ud, da de kom ud af ovnen et kvarter senere! Hævede på den helt rigtige måde, og med den der særlige kant – helt som set på tv!

20131115-191551.jpg

Og her er det færdige resultat, efter at der kom chokoladecreme imellem dem. Jeg var seriøst stolt.

20131115-191611.jpg

Og de smagte også godt! En ret kakaoet smag. Måske lidt for meget chokoladekagebageblandingsklassiker. Men ikke dårlig.

20131115-191627.jpg

Og hvis man pakker dem pænt ind, kan man tage 60.000 kr. for fire stk., eller alternativt bruge dem som værtindegave?

20131115-191640.jpg

I dag prøvede vi så med jordbærvarianten. Jeg synes, jeg gjorde præcis det samme som i går, men de hævede ikke på samme måde og den fine kant mangler. Så de ser sådan her ud. Ja, don´t ask, jeg aner ikke hvad der har gjort forskellen? Er chokolade nemmere at arbejde med end jordbær?

20131115-191652.jpg

Nå, men smagen fejler ikke noget. Og nu sidder jeg og finder tusindvis af varianter på Pinterest. Og overvejer om det stadig er for svært at bage dem selv, fra bunden, eller om jeg kan eksperimentere med bageblandingen og tilsætte andre smagsinput? Lakridspulver på chokoladerne? Pebermynte eller vanille i dem med jordbær?

Dette indlæg blev udgivet i Hverdagsliv og tagget , . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Macarons

  1. Klejs skriver:

    Prøvede det engang, bage macarones helt fra bunden af, endda selv lave eget mandelmel. Det gør jeg så ikke igen, kiksede fælt.

    Måske skulle man prøve igen og følge opskriften slavisk. Tja….

    • thejulesrules skriver:

      Ja, der er åbenbart ingen garantier med det her produkt… de brune blev gode, de lyserøde døde helt. Men folk spiser dem nu alligevel.

  2. A + K = ♥ skriver:

    Åh, de er så fine de kager – smagen af dem er tilgengæld ikke så meget mig, men hvor ser det hyggeligt ud 😀

    – Anne

  3. Helle D. skriver:

    Hæ hæ, jeg har lige læst et indlæg på en anden blog (kan desværre ikke huske hvor), hvor hun havde været ude for lige præcis det modsatte af dig. Hendes jordbærmacarons blev superflotte, og chokoladeudgaven blev totalt kikset.

    Meget spøjst….! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.