Mere USA

Måske skal jeg fortælle lidt mere om USA turen. Mette kommenterede i forrige indlæg, at det var flot at nogle chefer stadig fokuserer på udvikling, midt i sparetiderne – og den tanke vil jeg da alligevel godt begrave med det samme.

Det er ikke mit arbejde, der betaler. 

Det er fordi, jeg sidder i bestyrelsen for BØFA, som er børnebibliotekarernes faggruppe under fagforeningen BF. Vi er fire meget dygtige kvinder i den bestyrelse, og vi har i over 1 år arbejdet hen i mod den her tur. Ideen opstod ud af den nok så berømte rapport om fremtidens biblioteksbetjening af børn, som kom for nogle år siden. I den rapport er der bl.a. 10 bud på, hvad en bibliotekar skal kunne for at være rustet til at betjene børnene på bibliotekerne i fremtiden. Vi fik så lyst til at søge inspiration til udfyldelsen af de 10 bud, og hvor er mere oplagt at søge efter 10 bud, end i Guds eget land, Amerika?

Vi har så fundet ca. 10 forskellige børnekulturelt relevante steder, som vi skal besøge og vises rundt på. Vi har spørgsmål klar og vi vil suge til os. Og vi vil dele vores viden på bloggen www.boefa.blogspot.com, i artikler i relevante fagblade og på nogle forskellige møder for BØFA medlemmer og andre interesserede. Alt det beskrev vi fint i en plan, og med den søgte vi penge hos forskellige fonde. Og de har så givet os de penge, og det er dem vi skal rejse for.

Men mit arbejde har givet mig fri med løn, så på den måde bidrager de da alligevel og jeg har også tænkt mig at sørge for, at de/vi får glæde af de ting jeg oplever, ser, lærer og hører mens jeg er væk.

Og hvis I også gerne vil deles med, så synes jeg bare I skal hoppe over på rejsebloggen og tilmelde jer, for det bliver dér de faglige oplevelser bliver beskrevet mens jeg er afsted.

Herovre bliver det mere noget om shoppemulighederne i Harry Potter world, togturen fra Baltimore til NY, helikopterflyvning over NY´s skyline og måske sådan en Sex and the City bustur. Og Niagara Falls. 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

5 Responses to Mere USA

 1. Alice M skriver:

  Psst. Jeg har jo lige været i USA… og Candada..
  Og jeg siger bare en ting til den der Niagara tur: Prøv (hvis muligt) at komme over på den canadiske side af vandfaldet…
  Udsigten er SÅ meget bedre… (og det hele ser lidt vildere ud) fra den canadiske side ..
  God tur 🙂

 2. Julie skriver:

  Tak Alice, for anbefalingen. Vi skal over på den canadiske side, det er planen 🙂

 3. Kirsten skriver:

  Det bliver fe’ed, som det siges her ovre.

 4. Mette skriver:

  Hej Julie
  Jamen da! I naivitetens hellige navn troede jeg lige, at der var enkelte visionære chefer tilbage i den kommunale verden, men så blev jeg da så klog.
  Jeg har lige tjekket din rejseblog ud og vil da følge lidt med.
  God tur. Håber, at Agnes kommer til at lugte af armsved resten af året, når du kommer hjem igen…;-)
  Mette

 5. Julia skriver:

  Er nödt til at sige at jeg elskede den sex and the city bustur! Start med den, så har man et lækkert overblik… Åh altså, forstår så godt det er svært at rejse, men det bliver så fint!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.