Musthaves II

Der var visse mangler i det forrige indlæg, så der suppleres her med flere underdele samt fodtøj. Meget vigtige items.

Musthaves this season, hvis du er chubby småbarnsmor med rande under øjnene og sofaen fastmonteret på røven:

Fodtøj

Der er faktisk flere muligheder. Du må nok undvære de højeste stilletter, eftersom dit tyngdepunkt sandsynligvis aldrig bliver det samme efter graviditeten (erne) og de er bare ikke skide behagelige at gå langt med barnevognen i, eller løbe efter uvorne tumlinge. Man kan forsøge, hvis det virkelig betyder så meget for en, men vær opmærksom på at du også er blevet ældre og knyster og åreknuder er kun et splitsekund væk. Så vær god ved dine fødder. De skal hjælpe dig år frem, når du skal springe op hver eneste gang du netop har sat dig, for at hente mælk, banan, en ren gaffel, køkkenrulle, mere slik eller hvad de små folk omkring dig nu forlanger.

Angulus. De laver dem til dine børn, men de laver dem også til dig. I denne vinter er det oplagt med de lækre med uldfor – jeg har haft et par støvler som dem her og jeg frøs aldrig! De er gode til nederdele og kjoler, især hvis man ellers nemt føler sig for fin i kjole. Så kan de give lidt tyngde.

yay 

Der er også disse, som er enormt praktiske i slutningen af en graviditet. De er gode at gå i, varme nok til det meste og så kan man tage dem på stort set uden at bøje sig ned, fordi de er uden snørrebånd, men med lidt elastik foran. Så når maven er i vejen, kan du stadig få sko på uden assistance fra andre.

yeah 

Når det bliver varmere i vejret, så er der flere muligheder. Den lille fikse kittenheel er in igen denne sommer, og den kan selv de mest balancemæssigt udfordrede af os mestre. Der ud over er flats og ballerinaer også stadig ok, og sidst men ikke mindst den elskelige klipklapper. Dem kan man ikke få for mange af. Ankelstøvler og helt flade sandaler er også på mode endnu. Heldigvis er der også plads til plateauhæle, og de giver en god højde uden at det føles så svært.

Hvis der er nogen, der kender gode skobutikker online, så smid gerne et link for jeg kender ikke så mange.

Marc by marc jacobs – total forårets pastelfarve! Set på udsalg hos www.myshoes.dk

is-sko 

Wedge sandaler fra Siegerson Morrison, www.net-a-porter.com

yeah mf´er 

Birkenstock sandaler. Jeg elsker dem. Har nogle slidte nogle i pink, men de skal da gerne erstattes af en moderigtig nude farve i år! Set her.

nude
 

Klipklappere. Havaianas er min favorit. Igen – pasteller – jeg begynder at vænne mig til dem og er lidt glad for de farver nu… og mine fødder bliver altid brune, fordi jeg går i sandaler fra maj til oktober. Jeg for brug for mange. Set her.

rose mintnudechocolate

Og så er jeg vild med stort set alting fra Helene Steensbys sommerkollektion. Der er både pasteller og tykke hæle for alle pengene!

 

 Underdele.

Ud over de altid elskelige pyjamasagtige bukser, som jo er med enten løbegang og snor eller med elastik i livet, så kan mor-med-maven gå efter alt andet med fleksible taljer.

Noget af det mest behagelige er ting med bred rib i livet. Det kan være bukser eller nederdele – rib er så behageligt. Og passer alle. Man kan også gå efter snor og elastik, men det er altså ikke lige så behageligt, fordi det er smallere og skær mere ind i dine elskovshåndtag. Rib giver desuden en vidunderlig fleksibilitet. Du kan bruge det både før, under og efter graviditet. Det tilpasser sig DIG og ikke omvendt, og hvor ofte står man ikke og råber af sit tøj “det er dig, der skal passe MIG, dit lede par jeans!!” Det har rib forstået. Hvis du er høj, kan du sætte din ribtalje lavt. Og hvis du er lav, kan du hive den længere op. Du kan også variere og gøre din nederdel kortere eller længere.

Desværre er der mest til børn på nettet, indenfor denne stil. Børn må åbenbart hellere have det rart. Vi andre skal lide. Men du skal gå efter noget som den her, fra Mors kludeskab. Og LIS kan garanteret også nemt sy dem. Det er noget med en halv sol eller noget, hvis man selv vil sy.

lækker 

Da jeg boede på amager købte jeg to nederdele i denne stil, og dem bruger jeg stadig. De var syet nede ved Gavin, men jeg ved ikke om hun syr til børn nu. Jeg VED bare der garanteret er mange der syr og sælger de her nederdele på nettet, så gider I ikke lige komme med et link?

Er den helt gal med maven, så kan jeg varmt anbefale de der ventejeans med rib i livet – de er pragtfulde, også efter fødslen. Især hvis man ammer udendørs i de kolde forårs måneder, er det en stor fordel med det varmende stykke rib op om maven og lænden, når man hiver op i overdelen. De fås i de fleste ventetøjs butikker og H og M har også nogle glimrende nogen. Jeg vil slet ikke begynde at afsløre hvor længe jeg gik med mine, efter min sidste fødsel – men jeg indrømmer gerne, at jeg savner dem meget!

jeans 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

19 Responses to Musthaves II

 1. Julieumulie skriver:

  Ihhh…. de der Marc pheeeww… Oppe i mit hoved kom pludselig en masse forstillinger om sol sommer og grønne plæner!!
  HVORFOR er man på s.u…og ikke er Michala spies eller så noget! Det fandme dumt!!

 2. Kath skriver:

  TAK, må straks have tjekket sommerkollektionen hos Birkenstock og Angulus – det er nok liiiidt mere opnåeligt end Marc Jacobs 🙂

 3. Eva skriver:

  Kære Julie,
  Jeg kan bare kende mig selv fra dine to indlæg om Musthaves. Jeg kan genkende din selvkritik – grænsende til selvhad, dit forhold til fashionmagasiner, din surfen i sæson-trends, der kan kombineres med små børn og en figur, der viser sig fra sin modbydelige og uønskede side. Med ved du hvad? – det går – som så meget andet – over. Lige pludselig får du en dør i hovedet, er persona-non-grata på værelset, modtager en kort sms om, hvor de befinder sig (hvis du er heldig), og pludselig har du tid til dig selv igen. Så vil du få tid til motion, tid til Costume, som jeg efter 100 år har tegnet abonement på igen for få månder siden, og befinde dig i str. 36 igen. Mystisk – men det er sket for mig. Det hele handler om tid. Og søvn. Når man sover, kan man ikke spise, og når ungerne sover, behøver man ikke spise sig til den nødvendige energi, det kræver at holde bare minimalt sammen på husholdningen. Ikke for at lyde bedrevidende eller noget, men jeg tror, det hænger sådan sammen for mange.

 4. julie skriver:

  Eva. Jeg elsker dig.

 5. Anna skriver:

  Frk. Svendsen i Vanløse syr sådan nogle nederdele, meget fine endda

 6. Nikoline Brix skriver:

  Tjek justnikoline.dk!
  På 6 måneder er der nu over 5000 faste læsere 😉

 7. Christine skriver:

  Der er ikke så mange nederdele – endnu – men det kommer der meget snart 🙂 Tjek http://www.lillenaal.dk, eller find gruppen på Facebook. Der er også meget andet godt tøj og fastelavnsdragter til børn, hvis nogen kunne være interesserede.

 8. Julie skriver:

  Tak for info Nikoline, men nu er min blog jo ikke en reklameside. Hvis du gerne vil have læsere over herfra også, så foreslår jeg at du gør det ved at engagere dig og skrive relevante kommentarer og via dem linke tilbage til dig selv, lige som alle andre. Det andet der virker lidt overfladisk?

 9. Husmoder skriver:

  Jeg gik så lang tid i mine graviditetsbukser, at min mand til sidst bemærkede, at nu var der vist så meget røv og knæ i de der bukser, at man kunne erklære dem for udtjente. Og han ser ellers ALDRIG sådan noget!

 10. Julie skriver:

  Hej Christine – jeg beder selv om links og mange tak for dit. Det er lige præcis sådan noget jeg efterlyser. Men jeg kan ikke finde nederdele til voksne – er det noget der er undervejs?
  Nikoline linker kun til sin egen blog og jeg opfatter det ikke som jeg opfatter dit. Okay, måske er jeg utydelig, men Nikoline har lagt den samme enkle kommentar til flere indlæg, og derfor er jeg lidt – det er jo bare reklame for hendes blog og ikke noget konstruktivt bidrag til mig eller læserne. Kald mig bare gammel og sippet, men jeg synes ikke hun udviser god blogetik. Men hun er jo også så ung og fred være med det. Jeg har mens. Lad os bare allesammen læse Nikolines udmærkede blog. Men en anden gang, Nikoline, så skriv da en rigtig kommentar, ikke sådan en spamreklamekort en.

 11. Christine skriver:

  Nå jeg så ikke det du havde skrevet til Nikoline… Jeg misforstod dig så. Troede du ville have links, men vidste ikke lige det var dårlig stil at gøre det sådan. Slet du bare min kommentar, hvis man kan det… Mvh Christine

 12. gravidgrahvad skriver:

  FANTASTISK med sæson-musthaves for os smålaskede mødre! Tak for guide, Julie!
  – og så synes jeg altså at du er så smuk på de få billeder, jeg har set af dig. F.eks. har du de mest fantastiske intense øjne på Priapus-billedet. Hold fast i at der stadig er noget smukt på dig, for det ER der!
  🙂

 13. Christine skriver:

  Hej Julie,
  Jeg ved ikke, om du kan se disse billeder, eller hvordan hendes privacy settings er. Men det er billeder af verdens lækreste Havaianas. Mums!!
  http://www.facebook.com/profile.php?v=photos&ref=ts&id=670159376#/album.php?aid=164924&id=670159376

 14. Laura skriver:

  Søde Julie.
  Tak for dit realitytjek. Dejlige råd der. Kender du skohimlen shoesandfriends.com ? Masser af dejlige (bl.a en del spanske) der kan noget med en hæl der er til at gå på og nogle fine farver og noget. Dansk side, med 360 graders foto og sårn.
  Have a sweet day/ KH Laura

 15. Frederikke skriver:

  Jeg elsker også mine graviditetsbukser og de kan godt holde et par måneder endnu, mens jeg skubber barnevogn og kæmper med de sidste mange kilo. Så jeg tror lige, at jeg syr elastikken lidt strammere i siderne – egentlig også en meget god måde at måle, hvor meget jeg taber mig 😉

 16. Hej Julie
  Tjek lige http://www.footshopping.com ud for Birkenstock. Der kan du få dem til næsten halv pris af herhjemme med shipping for en lille halvtredser. Fandt sitet i sommer og måtte jo købe adskillige par, nu hvor de var så billige… 😉
  God shopping! Og weekend.
  Kh Katrine

 17. Sanne skriver:

  Jeg VIL ha’ de der lyserøde ballerinaer! Og i øvrigt kan man ALDRIG få for mange klipklappere. Jeg har lige talt mine til 17 par, og det er ikke engang dem jeg går mest i.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.