sær aften, sær nat, sær morgen

Det synes jeg bare det var.

Sær aften, med at sidde ved pc'en mens kæresten læste til eksamen, og tv'et kørte med det der indsamlings-gøgl. Vi var enige om, at det var gået over gevind og at når folk begynder at byde på studieværtens slips, så er der for meget "se-lige-mig-være-god" over det. Godt nok at pengene kommer ind, men hvorfor kan folk ikke være gode hele tiden? Året rundt?

F.eks. dør der HVER dag, året rundt, alle år, 3000 børn af malaria. Det kunne afhjælpes med et myggenet og noget billig kopi-medicin, men det er folk ligeglade med.

Men selv om vi syntes det var blevet usmageligt, så slukkede vi jo ikke for tv'et alligevel?? Hvad er det for en mekanisme i mennesket? Følelsesporno – ja, det synes jeg.

Og så det med den storm… gad vide om de starter en indsamling til os nu, derude i asien? Aj, jeg ved godt man ikke må gøre grin med det, men helt ærligt. Er det den samme mekanisme som før omtalt, der gør at nogen bare skal ud og se på løjerne? Folk skal bare ud og køre og se på Katastrofen, og ud over at der så dør 4 personer, så er der mange andre som er til besvær for politiet og redningsfolks arbejde, og skaber ekstra arbejde til de samme instanser. Hvorfor bliver folk ikke hjemme med en kop the? Vi kan jo alligevel følge det hele på første parket på tv….

Og hvad så med dig selv julie, du som køber sko for 2200 kr. og ikke tænker på andet end tasker og din special edition U2 iPod… kunne du ikke lige have været God og doneret dine marc jacobs stilletter og den særlige iPod og bortauktioneret dem online?

Næh, det kunne jeg ikke. For jeg skal også være her. Jeg har også ret til mit liv. Jeg ringede de 100 kr. ind, jeg sendte mit Plan-barn i Indien en venlig tanke, og jeg lod Dansk Flygtningehjælp trække de månedlige 75 kr. over min netbank. Jeg foretrækker at være god året rundt, i mindre målestok.

Nå, men om natten drømte jeg så, at stoffer lagde Klara til at sove udenfor, i et hul i jorden. Og min eneste kommentar var, om han ikke kunne give hende flyverdragt på, i stedet for bare frakke, så hun ikke blev kold på benene…   Jeg drømte også, at jeg lagde en 3 sider lang profil ind på dating.dk, med en opremsning af alle de ting jeg savner i en mand. Det var ikke så få, skal jeg hilse og sige, og man må spørge sig selv om jeg ikke er ganske desillusioneret efterhånden? Eller overforkælet? Det er virkelig svært at skelne.

Og her til morgen regner det så, og stoffer er på skolen og læse til eksamen. Klara står på sin skammel og leger med vand i køkkenet. En dag inden længe, tror jeg, jeg kan få hende til at overtage al opvask. Fint med mig. Min søster kommer senere, men for hende er dagen jo lige startet, hvor vi andre har været oppe siden 7. Hvor gamle skal børn være, før de sover længere end det?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

3 Kommentarer til sær aften, sær nat, sær morgen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.