Teitur koncert

Jeg har ikke villet skrive det før, fordi det skulle være en overraskelse til ham der min kærst', ikk! Men nu er det overstået og han blev total lamslået af overraskelse, så nu kan jeg godt skrive om det.

Vi har været til Teitur koncert. For mig var det…hmm – 4. gang? For stoffer var det den første gang. Nårh, lille teitur-jomfru. Men det gik godt for ham, og han har ikke fået varige mén, selv om der ikke var nogen basrytme. Jeg købte billetterne for flere måneder siden og har imod alle odds formået at holde det fuldstændig hemmeligt lige indtil nu. Det var først i bilen, da jeg fik ham til at dreje ud af og væk fra byen, at han kom til at tænke på Albertslund og Forbrændingen, og så gættede han det. Eller, først gættede han på Hush, men hans andet gæt var Teitur. Han kender mig nok efterhånden.
Teitur
Nå, men koncerten var super dejlig. Ham Teitur er en charmerende nørdet vidunderlig sanger, med nogle gode poetiske tekster. Han er også noget af en entertainer, med små vitser og anekdoter og personlige kommentarer. Altid en oplevelse værd.
Men. For der skal jo være et men, ikke? Det var meningen at han skulle have haft Ane Brun med, en norsk pige, som han har sunget en formidabel duet med, på en af hendes plader. (okay, hvor tydeligt er det så, at man er født før 1980, når man bruger betegnelsen "plader"?). Nå, men Ane var blevet syg, den stakkel, og lå hjemme i det der Norge. I stedet havde han taget en svensker med, og hun var også sød og dygtig og sang meget smukt. Men jeg synes alligevel hun var meget forstyrrende. Hver gang hun åbnede munden røg man ud af den der teitur-magi. Det fjernede for meget fokus. Jeg kan bedre lide ham solo.
igen igen
Og så kommer det. Det ved I jo, det må gøre. Andre mennesker. Behøver de være der SÅ meget?
Ja, okay, som koncept er "andre mennesker" nok helt i orden, ind i mellem endda ligefrem ønskværdigt. Men i toge og til koncerter? Nej, vel? Hvorfor skal de være dér? De snakker og de fylder.
Så jeg synes, vi skal opstille nogle fælles retningslinier for vores opførsel i det offentlige rum. Ud over de der allerede er fastlagt ved lov, forstås.
1) Alle I specielle typer der er over 1.60 høje – gå NED bagved. Nej nej, længere ned med jer, cirkusfreaks! Hvorfor mener I, I skal stå oppe foran og ødelægge den ellers fine udsigt for os normalgroede, civiliserede koncertgængere? Hvis I absolut skal være så mutant-deforme og latterligt høje, så hav dog i det mindste skam i livet og bliv hjemme, eller sæt jer ned bagerst, hvor I ikke generer nogen. Jeg synes, det er frækt at man skal blive ved med at sige det til jer. Skam jer dog. Lidt.
2) Teenagere. Hvor skal man dog starte? For det første, er det jo en skoleaften, så hvad de overhovedet laver ude i byen det går over min forstand. De skulle blive hjemme og drikke deres mælk og ligge i deres senge før 21. Jeg forstår heller ikke, hvor de gør af deres indre organer. Hvordan kan de være SÅ tynde? Bare fordi man er 16 har man vel lige så mange meter tarme som os andre?  
3) Teenagere der er forelskede. Aj, nu må I styre jer. Få dog et værelse. Det er ikke comme il faut at rage så meget på hinanden foran andre mennesker. Hænderne op af bukserne skattebasser! Der var et par, som virkelig gik til den. Og nu tror I nok, at gamle sure bibliotekar julie bare er misundelig. Hm. Én kan nok godt selv svagt erindre en særlig ung mand engang, der heller ikke kunne holde hænderne fra én selv. Og de dér tungekys, der er så dybe og inderlige, at man nærmest forsvinder ned i halsen på hinanden. Og det er ikke fordi man ikke vil vise hensyn til andre. Det er simpelthen fordi man er så opslugt af sig selv og den anden, at man ikke erkender endsige opfatter at der findes andre mennesker i verden. Det gør der bare ikke. Okay kysse-teenagere; newsflash – der FINDES andre mennesker. Og nogen af os har betalt en mindre formue for rent faktisk at høre musikken og nyde koncerten. Så pak jeres fugtige tunger og jeres infantile plidder-pladder sammen og tag det med hjem på det laksefarvede teenagerværelse, hvor den slags hører hjemme. Nå!
Ja, men så er det en aftale. Næste gang der er koncert, så er vi kun folk under 1.60, men over 20 år. Kun folk med alle organer i behold, og kun folk der kan styre deres lidenskab for hinanden. Fint, så siger vi det. Jeg glæder mig allerede!
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Teitur koncert

 1. Farmer skriver:

  Nu ham Stoffer sq træde i karakter.
  Har man en pige på under 1,60 med til koncert, er det da en forpligtigelse, at hun sidder på ens skuldre under hele koncerten, hvis foranstående spærrer for udsynet.
  Hvis musikken er god, kan man sagtens danse lidt på den måde også.
  -Og så kan man jo dagen efter også til fulde mærke, at man har været i byen!

 2. Julie skriver:

  Joh.. Men tak for tilliden i al fald. Tror nok han ville betakke sig. Husk på, at mit hovede ALENE er 80 kg. stort! Tror sidst jeg sad på skuldrene af nogen var til U2 på Gentofte stadion i… hvad? 92´? Ak, det var tider.

 3. Suzy Q skriver:

  jeg kvalificerer faktisk til en koncert. Okay, jeg ved ikke hvordan min lever har det, efterhånden, men jeg tror den stadig ER der.

 4. Kirsten skriver:

  En gruppe mere, som jeg stiftede bekendtskab med sit jeg var til koncert. De der 5/7 fyre, der står på en række med den ene hånd i lommen og den anden om en øl, og SNAKKER (råber). Og på alle måde synes, at det man mindst er kommet for er for rent faktisk at HØRE musikken.
  De grupper, du opstiller, forsvinder da i det mindste, når man lukker øjnene. Lukker man ørerne i stedet, er der, for mig at se, ikke så meget ved at være til koncert.
  God weekend 🙂

 5. lene nehlsen skriver:

  Julie hvor du da blogger for tiden! Deeejligt men jeg har slet ikke fulgt med.
  Teitur! et indlæg om Teitur!? Weeheeeeww! JAAAA han er skøn og det er ALT for længe siden jeg har set ham live…
  Men hvor er du sød! Lige som min kæreste! Han har også købt overraskelses-koncert-billetter bare til Tori Amos 😀 😀 Men han kunne så kun holde mund i 1½ døgn efter han havde købt dem… Laaang tid til juni så!
  Kirsten – HØRT!

 6. Julie skriver:

  Aii, Lene. Tori Amos er SUPER! Vi hørte hende sidst hun var i falconer salen. Meget speciel, meget interessant, men også virkelig smukt. Hun er dygtig!

 7. Takashimaya skriver:

  Jeg kunne ikke være mere enig mht teenagere og kæmpemennesker!
  På den anden side havde jeg på Roskilde i sommer en positiv oplevelse af kombinationen teenager/kæmpemenneske: Der var ved gud en ung fyr der tog mig gamle kone op på skulderen så jeg kunne se!

 8. Malene skriver:

  Som ivrig koncertgænger synes jeg heller ikke, at det er særligt fedt med folk der holder snakkeklub under koncerter. Og det med at sidde på skuldrene af andre – DROP det. Så står vi andre normalt høje jo og glor lige ind på en røv. Og i disse lavtaljede truntepige-tider, vil jeg helst være fri for det…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.