To nye graphic novels

Jeg har længe gerne villet skrive om to flotte nye graphic novels, som jeg har fået fra forlaget Damgaard og i høj grad nydt. Men jeg har haft travlt herude på den anden side af skærmen – mere om det senere – og igen er Ann-Birthe kommet mig i forkøbet. Det er virkelig svært at skrive noget om bøger med billeder, når AB først har været der. Hun er simpelthen så faglig og så grundig, så i teorien kunne jeg bare nøjes med at linke til hendes fine anmeldelse. Den kan du læse her.

Men nej, sådan skal det da ikke være. Jeg vil gerne tilføje mine egne amatøragtige bruger-betragtninger.

Mørket venter, af Loka Kanarp og C/M Edenborg er en dyster og foruroligende historie om to søskende, der bor i en plejefamilie. Det er ikke den store lykke, og det er som om noget kalder på dem, ude i skoven. Et forladt og mystisk hus.

Ja, den er ikke for små børn. Større børn og billedglade voksne vil dog nyde de flotte tegninger og den meget spændende historie.

Drømme og ønsker, af Henri Gylander er en mindre uhyggelig, men dog stadig følelsesladet historie. Treårige Henkki får at vide, han skal være storebror og vi deler hans drømme og ønsker for fremtiden med ham. Desværre går tingene ikke helt som han ønsker sig, og derfor kan denne historie også udmærket bruges af forældre til børn der ikke skal være søskende alligevel. Det er en bibliotekarting – vi tænker altid over, hvem der kan bruge bøgerne og til hvad. Det er en smuk historie om længsel og om barndommens oplevelser og de konsekvenser de kan få i ens voksne liv.

Forlaget Damgaard vil gerne forære en heldig vinder et eksemplar af hver bog. Hvis det er noget for dig, så skriv en kommentar herunder. Jeg kan varmt anbefale disse to fine fortællinger.

 

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , . Bogmærk permalinket.

17 Kommentarer til To nye graphic novels

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.