Agnes, 7 uger.

Nå, men der går rygter ude på internettet om, at nogen ikke kan få tiden til at gå på arbejde, uden at side og læse blogs. Freaks. Der er da INGEN der spilder deres arbejdstid med at læse blogs, vel??

Men her går det fint. I nat har vi sovet ret godt. Alligevel føler jeg mig så træt, at jeg ligner en mand. Hvis der er nogen som lige kan fange sådan en lille intertekstuel reference. Den der fanger den, vinder en hel nats søvn! Og jeg er i hvert fald så træt, at jeg sjældent tænker en sammenhængende tanke.

I weekenden, f.eks., var vi sammen med min søster og en masse andet familie til noget 50 års fødselsdags brunch. Og jeg forsøgte at forklare min søster, hvorfor Klara ikke havde været i børnehave det meste af ugen. Men jeg kunne ikke. Fordi jeg simpelthen ikke kunne huske hvorfor, Klara ikke havde været i børnehave. Hvad fanden var det vi lavede? Jeg VED, at jeg mødtes med nogen, var ude, lavede et eller andet, hver dag hele den uge, for jeg kan huske at jeg syntes, det blev for meget og derfor laver jeg nu næsten intet i denne uge. 

Bortset fra en enkelt lille bitte gang mødregruppe, som startede op onsdag. Det virker meget godt, men vi er ikke så mange. Faktisk var vi kun 3, men så kommer den 4. så med næste gang. 4 er meget sårbart. Hvis nu nogen flytter eller melder fra eller bare er en plain ass jack. Tror jeg nu ikke. De virkede søde. 29 og 33. Begge pædagoger. Men de sagde selv, at der ikke skulle være noget faglig snak om udviklingstrin. Hvorefter de så snakkede om Piaget??? Som øjensynligt skulle have baseret hele sin teori på et enkelt barn, nemlig hans eget. Meget godt gået, at han så danner skole og sætter standard… så kan vi andre da være lige så gode, når vi også har et barn. Og hvad med os der så har to? Waaayyy klogere, mand! Nå, men er der blot kage, så skal det nok gå. 

Og så vil jeg snakke lidt om vejret. ER det ikke bare dejligt? Det synes jeg. Der er en vældig stor tilfredsstillelse i, at gå rundt med sin vogn og sit sovende barn, midt i solen. Det virker logisk. Sådan skal det da være. Men jeg overraskede mig selv noget i går, på vej hjem fra den mødregruppe. For da begyndte det at hagle helt vanvittigt, og jeg blev helt gennemblødt inden jeg nåede hjem. Og alligevel – på trods af det – kunne jeg ikke få tørret det selvtilfredse grin af mit ansigt. Barsel er fedt. Baby er fed! Og 7 uger i dag. Ca. 5100 g.

Og så til noget helt andet. I aften genudsender de på tv2 det der program med Jørn. “Er du mors lille dreng?”. Jeg så det, dengang i 1998, og jeg har tænkt på den unge lige siden. Det er virkelig sjældent at tv går så dybt ind og gør så varigt indtryk. Så jeg vil anbefale folk at se det, og efterfølgende kramme eget afkom ekstra meget. Og så også se opfølgelsen, hvor vi ser, hvordan det siden gik Jørn, der nu er 10 år. I det mindste er han da i live. Min søster arbejdede engang i en vuggestue, hvor en baby bare døde. Af omsorgssvigt. Han fejlede ikke som sådan noget, han lagde sig bare ned og valgte at dø, fordi ingen tog sig ordentligt af ham. Han var ikke startet i vuggestuen endnu, men de kendte ham, fordi de ældre – og lige så sølle – søskende gik dér. Og de havde råbt vagt i gevær til kommunen såååå mange gange, uden at der blev gjort noget. Og så døde babyen. Af mangel på omsorg.

Nå, men hej igen. Jeg skal lige ud og overstimulere Agnes. 

 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

6 Responses to Agnes, 7 uger.

 1. Yes! Tak! 🙂 Og på tide…
  5100 – hvor flot! Hun er en lille tyk og lækker marcipanbasse allerede. Og det er så rart at man ka’ ta’ fat i dem uden skræk for at ekstremiteterne falder af. Eller er det kun os nybegynder-mødre der har den angst? 🙂

 2. Sejt, at du ligner en mand af mangel på søvn, det er sgu da bedre end at ligne en hængt kat!! Mødregruppe…..da Alma blev født kom jeg i mødregruppe, men meldte allerede fra efter det første møde pga. præstationsangst!!! Det er sgu rigtigt, jeg kunne slet ikke matche den kvinde, der holdt det første møde i en KÆMPE lejlighed i Sorte Hest på Vesterbrogade, og som havde købt de vildeste øko-snacks og øko-brød for mindst en million kroner. Der spankulerede to katte rundt, men der var ikke ét kattehår i sigte, og alt var bare perfekt. De andre mødre var også helt perfekte og helt rigtige, og jeg sad der og tænkte på vasketøjskurven derhjemme, hvor låget ikke længere kunne placeres på toppen af bunken, da jeg kun er 1.68 cm høj……de to andre gange har jeg haft en veninde, der fødte umiddelbart før eller efter mig, men ikke denne gang, og jeg savner da sommetider andre mødre – men ikke nok til endnu et forsøg 🙂
  KH Julie

 3. julie skriver:

  haha, anden julie – det er ligesom den gang jeg boede på amager, og vågnede om natten og blev bange fordi der stod en dværg bag min dør! Men alas – det var bare vasketøjsbunken.
  Jeg kunne ikke undvære at mødes med nogen. Men jeg finder de fleste selv, her eller på ND´s babyklub. Så hvis min kommunale mødregruppe ikke er et hit, så har jeg andre muligheder.
  Og Turbanmor – jeg har aldrig oplevet at noget er røget af. Kun deres hår, når jeg prøver at gnubbe arp væk…

 4. Mette skriver:

  Åh ja lille Jørn. Ham har jeg også tænkt på så tit. Tror hans mor bor i den samme lille by udenfor Århus som jeg.. Ser hende ihvert fald nogle gange, men så vidt jeg ved fik hun ikke lov til at beholde hverken Jørn eller hans lillebror (yes yes de skulle da liiiige have én mere, for det havde de jo RET til), så jeg håber bare sådan at de har fået en god plejefamilie. Stakkels børn.

 5. Tak for dit tip med udsendelsen om Jørn. Så er det da heller ikke i nat man får sin skønhedssøvn. Jeg kunne ALDRIG være pædagog sådan et sted. Hold kæft hvor var det uhyggeligt!!!

 6. Lisbeth skriver:

  Ha ha – har to børn som også snakker (ikke taler.. SNAKKER) hele tiden… gad vide hvor de har det fra :-)….og så åh, måtte også lige se udsendelsen om Jørn igen… har tænkt på den så ofte siden jeg så den i 1998… og skal se opfølgeren på torsdag… – Krammer lige mine unger en ekstra gang når de kommer hjem fra deres far i morgen. Jeg kunne heller aldrig være pædagog sådan et sted.. syntes bare de fik ALT for lang tid til at prøve om de kunne..!! Julie – tak for din blog!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.