Ahhhhhh!

Halleluja eller noget, så kom der sol. Derhjemme er min mirabelletræ liiiige på nippet til at briste ud i fuldt flor. Fredag – ingenting – og så pludselig søndag – små hvide runde knopper over alt, som nok springer ud i dag, nu hvor solen brager ned på dem. Jeg knækkede en enkelt gren af, og satte i min nye lilla vase, og den sprang ud på en times tid og dufter nu i hele stuen. Duften af mirabelletræ har været min forårs duft alle årerne i Kbh. Vi havde et kæmpe træ i den gamle gårdhave på amager, der duftede sådan. Og i 4. sals højde fik man det hele bragende ind ad altandøren.

Vi var jo sydpå i weekenden, hos farmor og farfar først, og dagen efter hos farbror og tante og kusinen. Men omkring kl 14 søndag, da vi havde gravet rundt i deres have en times tid, fik jeg det sådan at NU måtte jeg bare hjem og grave i min egen have! Der er så mange ting, der skal gøres.

Og straks vi kom hjem, sprang jeg ud i haven. Jeg havde en masse ting som jeg fik af min mor sidste weekend, og dem fik jeg plantet ud. Hindbærbuske, hvidløg, rabarberknolde og nogle scilla'er, som jeg satte i en krukke foran døren. Var ude indtil det blev mørkt, og fik også fjernet en masse ukrudt og klippet lidt på nogle ting.

Ude på vejen var børnene også kommet frem. De to piger på den anden side af vejen, som jeg har store planer med, rent legemæssigt på Klaras vegne, havde sat en butik op og råbte efter alle på gaden, om de ikke ville købe noget. Tror ikke de tjente så meget, men jeg kan godt huske dengang min søster og jeg selv solgte malede sten fra stranden for 2 kr. og grankogler med bellis i, for 1 kr. Vi havde så den fordel at vokse op i en sommerferie turistby, og det er derfor min erfaring at tyske turister køber alt, hvis man blinker nok med vipperne over de store blå øjne, mens man svinger de lyse krøller…

Nå, men de to piger, som jeg endnu ikke har navne på, fik jo øje på Klara der rendte rundt og gravede de ting op igen, som jeg satte ned, samtidig med at hun fik spredt jord ud over hele plænen. Og så kaldte de på hende, og spurgte hvad hun hed, og om hun måtte lege. Det måtte hun gerne, så de tog hende i hånden og fulgte hende over vejen, og hun var så stolt over at lege med de store piger. Tror de er 4 og 6 år eller noget. Pludselig var der flere piger og det var rigtig hyggeligt. Præcis sådan som jeg havde regnet med, at det vil være i et stille villakvarter på en varm dag. Trygt og hyggeligt. Lige indtil de store drenge kom, og begyndte at drille og råbe… og så kom de endnu større piger, der talte som om de var med i et Ricky Lake show…. det er jo så trods alt stadig Kbh. det her, selv om vi er ude i villa-randområderne. Klara kom ind til mig igen og de små piger pakkede butikken sammen, men de store unger slog sig ned på MIT fortov og råbte og intrigerede.

Stoffer, som jo klichefyldt nok var ved at vaske og støvsuge bilen, mente de skulle have et los, men i stedet kørte han til husum efter de gode pizza'er. Har fundet ægte italiener dér. Uhhm. Og så pludselig kom underboens barnebarn, som også hedder Klara, og hun elsker at lege med min Klara – så det gjorde de så. De gravede faktisk næsten min syren op, hvilket ikke var meningen, så derfor gik de ind i underboens have og gyngede i stedet.

Jammen, kan I ikke nærmest HØRE solsorten synge og kaffen dufte? Det er jo ren idyl. Jeg ELSKER at bo i hus.

Nu sidder jeg så på arbejde, og intet virker - som sædvanlig. Ingen systemer kan åbnes, min mail kan ikke åbnes, alle er syge og udenfor skinner solen. MON ikke det er i dag jeg tager lidt tidligere fri?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

5 Responses to Ahhhhhh!

 1. Kifsten skriver:

  Ja aaaahh.. sådan noget vejr kan kun gøre en glad og fuld af energi. Mere af den slags tak!

 2. mariahønen skriver:

  Det lyder bare så dejligt! Godt at du er så god til at nyde og udnytte det du har.
  Klara lyder som om hun nok skal lære at begå sig hurtigt.

 3. Maria skriver:

  Det lyder bare rigtig idyllisk og sommerfugle-hindbærbuske-lugt af græsplæne-forårsagtigt ! 🙂

 4. Hanne skriver:

  pizza…god pizza??? I Husum??!!! Fortæl fortæl… Der er da intet som en anbefalet pizzamand – specielt når de ikke ligger på amager, som vel (efter nørrebro, naturligvis) er det ultimative hjemsted for fantastiske pizza-snedkere. Takker :o)

 5. Julie - din lokale smagsguide skriver:

  Hej Hanne fra Husum (går jeg ud fra). Okay, måske ligger pizzamanden mere i brønshøj – det er lige på grænsen. Du skal køre ind ad frederikssundsvej, ind mod Kbh. Så kommer den i en lille bitte butik på venstre side, lige efter krydset hvor du kan dreje ned langs utterslev mose. Husker ikke vejnavnet. Pizza biksen hedder Casa Italiana og har nr. 230 på frederikssundsvej. Jeg kan især anbefale nr. 11, Bella, med artiskokker, spinat og RIGTIG parmaskinke. Eller nr. 30 og 31 med grillet aubergine. MUMS!
  Og efter at der nu er Hana sushi på Jyllingevej, så må jeg sige, at jeg er fuldt ud tilfreds med take away mulighederne her i området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.