Bøger

Vil lige gøre lidt reklame for min seneste anmeldelse på www.bookworm.dk Det drejer sig om den fjerde bog i serien om Rebecca Bloomwood, notorisk shopaholic og i mine øjne ret let at elske. Hvis man er en snobbet litterat, vil man helt sikkert, og med rette, mene at de bøger ikke er stor kunst. Men de er glimrende underholdning, og hvorfor skulle der nu være noget galt i det? De prøver i det mindste ikke at lade som om, de er noget, de ikke er. Og jeg elsker dem for det. Livet er komplekst nok, så jeg vil gerne ind i mellem slappe af når jeg læser.

Stor kunst, synes jeg der i mod den nye bog af Melissa Banks er. Hendes debut Pigernes håndbog i jagt og fiskeri, var en sjov, ret ameriansk og underspillet roman. Måske pga titlen, måske pga det tidspunkt den kom på, røg den ind i den første bølge af chick lit og blev af nogen beskrevet som sådan. Men jeg synes, at den har mere dybde end den klassiske chick lit, og med sin nye roman beviser Banks i hvert fald, er der er mere at hente end ren underholdning ved hende. Nogle af hendes sætninger og måden hun bruger både gamle og nyopfundne ord på er af en sådan karakter, at jeg stoppede op og læste dem igen. Og igen. Jeg elsker den slags.

Jeg elsker, når jeg sidder i min stille stue og en sjælden gang i mellem falder over noget, hvor jeg tænker, at her har jeg fat i et menneske med talent. Når jeg tænker, at det her er fandme genialt, uden på nogen måde at være pretentiøst eller bare ren varm luft. Jeg havde det også sådan, da jeg læste Philip Pullmans Det gyldne kompas. Den gav mig kuldegysninger ind i mellem, med sin velskrevethed.

Det bedste tilfælde af den slags jeg er stødt på, til dato, er Toni Morrison. Hende kan jeg ikke anbefale nok og der er vel også en grund til, at hun vandt den Nobel pris (på trods af at hun er kvinde OG sort!). Start med Sula.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Bøger

 1. Suzy Q skriver:

  åhhrr jeg EEELSKER også Toni Morrison. Hos mig deler hun førstepladsen med Faulkner og Melville 🙂
  På en tæt andenplads ser vi John Updike, Philip Roth og Annie Proulx.

 2. Bodil skriver:

  Jeg er også vild med shopaholikeren Rebecca – også selvom det ikke er “god smag” at læse den slags, og jeg ser frem til at læse nummer fire i rækken.
  Pigenes håndbog i jagt og fiskeri læste jeg for længe siden, og den er egentlig ikke chick-lit synes jeg, mere en udviklingsroman i novelleform.
  Toni Morrisson har jeg ikke læst noget af – det vil jeg gøre. Har lige læst Biernes hemmelige liv af Sue Monk Kidd, og den vil jeg varmt anbefale; den er indlevende, empatisk og meget velskrevet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.