Bøger, bøger, bøger!

Jeg har den læææængste læseliste for tiden. Det har været en rig bogvinter og jeg er slet ikke igennem halvdelen af det jeg gerne vil, for jeg har også haft travlt på job og været træt når jeg kom hjem.

Her er lidt af det jeg gerne vil igennem. Flere af dem er jeg startet på, og så kom livet i vejen og så kom der flere oven i bunken. 20130305-220823.jpg

Nederst er der en ordentlig mursten som er tre bøger i en, om stjernebarnet Lucinda. Den handler om en almindelig pige på 12 år, som møder sin skytsengel. Og så tager de ellers på eventyr, ud i universet og til tidligere liv og Atlantis og alt muligt. Det er en ungdomsbog, men jeg tror den vil være spændende for alle der kan lide eventyr, og som interesserer sig for mystiske ting som stjernebørn og andre verdener. Jeg vil stadig gerne læse den, men den virker som en bog der kræver en ferie, så man kan give sig selv lov til at forsvinde lidt.

Oven på den er der to romaner som jeg bare ved er gode. Ta´selv, er en dannelsesroman om en ung kvindes søgen efter en plads i voksenlivet og den slags er altid interessant. Lidt at spejle sig i. Og min veninde Cristine har læst den, og siger den er vildt god. Og så er der den nyeste af Fey Weldon. Jeg er ikke sådan en, der læser alt hvad hun kommer med, men jeg har læst nogen af dem og altid moret mig. Hun er ret spids, og det kan jeg godt lide. En passende hævn foregår i 1899, og det er jo også et årstal jeg kan lide. Det er med Lord´er og Lady´er, gamle navne og nye penge, hævn og falitter og passende partier. Det er en bog jeg glæder mig til at læse!

Og det gør jeg også med Odins Labyrint. Jeg har læst de første 100 sider, og blev så afbrudt i for lang tid, så nu leder jeg efter en mulighed for at starte forfra. Den virker rigtig spændende. Og så kan jeg godt lide, hvordan forfatteren brugte de sociale medier til at blive kendt endnu før han var færdig med bogen. Så forlagene stod i kø for at udgive den. Fuldstændig ligesom med Justin Bieber og youtube. Fuldstændig.

De tre næste er ungdomsromaner. Men voksne må også godt læse dem. Jacob Weinreichs Drømmeværelset har jeg efterhånden fået anbefalet af så mange teenagepiger oppe på arbejde, at jeg er nødt til at læse den. Ina Bruhn´s Anna for altid er jeg nødt til at læse, for jeg elsker Ina Bruhns ungdomsbøger og hendes lige ud af posen sprog. Læs også hendes Min Fucking Familie. Den er god. Fuck dig, Johannes er jeg også startet på for længe siden, lige da jeg fik den. Jeg mødte forfatteren inde til Gyldendals fejring af årets børneudgivelser og kunne virkelig godt lide hende.

Mette Korsgaards festskrift for halvgamle krager lyder bare sjovt. Og lidt trist, men mest sjovt. Jeg HAR faktisk oplevet børn der spørger efter at arve mine ting når jeg dør, og jeg er snart sidst i 30´erne, så jeg kan sikkert godt genkende ting i den, selv om jeg ikke har passeret de 40.

At høre hjertet slå, er en smuk og mystisk historie om uforgængelig kærlighed, og de hemmeligheder vi alle sammen gemmer på. Kender man i virkeligheden nogen fuldstændig til bunds? Det er den bog jeg læser mens jeg rører i sovsen og når jeg spiser alene, pt. Den er rigtig dejlig.

Og så er der Eighty days, Gul, af Vina Jackson. Erotisk litteratur, som jeg også er startet på og som er bedre skrevet end hvad vi sidst læste af den slags. Du ved, Grey dér. Jeg er nået til side 63 og mine kinder er allerede lidt varme.

Øverst ligger Familien Tides hemmeligheder, som handler om en familie med mange hemmeligheder. Der er noget dramatisk og stormomsust over den og den har fået rigtig gode anmeldelser i udlandet, så den glæder jeg mig også til.

Nårh ja, og så er der tre krimier, som jeg gerne vil forære væk i en samlet bunke. Mere om dem i næste indlæg.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget , . Bogmærk permalinket.

5 Responses to Bøger, bøger, bøger!

 1. Nina Bay skriver:

  Du skal virkelig glæde dig til Ina Bruhns “Anna for altid” – den er så fantastisk! En af de bedste hun har skrevet!

  Og helt ærlig nu fik du lige lavet min læseliste endnu længere – ALTSÅ!

  God læselyst

 2. carina skriver:

  tak tak tak, jeg elsker når du anbefaler bøger! Ikke mindst fordi der altid er noget ungdomsfantasy inde over som ikke kun jeg elsker men også mine to piger. Så fortsæt endelig det gode arbejde.

 3. Christine skriver:

  Ih, Julie.. Som om det ikke var nok, at jeg havde ønsket mig (og fik..!) 4 bøger til jul – nu er der så kommet 2-3 mere på listen, efter jeg har læst dit skriv her 🙂
  Så tak.. På en måde 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.