Den bedste drink i verden?

Jeg skal til damefest på lørdag. Min net-mødregruppe (fra Agnes-tiden) afholder den længe ventede og flere gange udsatte påskefrokost. Uden børn. Uden mænd.

Men med overnatning, med drinks, med mad udefra og med Rock Band og Guitar Hero på spillekonsollen. Det kan kun gå godt. (Især fordi jeg dagen efter skal fotograferes til en artikel i Vores Børn, hvor jeg så – ud over at veje for meget og se gennemtræt ud, også kommer til at ligne en med tømmermænd…juhu)

Men hvilken drink skal jeg købe ind til? Vi skal hver have ingredienser med til en type drink. Jeg tænker lidt de der Caprihina´s, som jeg ikke kan stave til. Men er det rom eller vodka? Og lime, rørsukker og mynte, ikke?

Eller er der andre gode forslag? Hvad er din yndlingsdrink? Og hvordan laver man den? Opskrifter og ingredienser i kommentarfeltet, tak. Og nej, du kan ikke vinde noget.

mm 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

28 Responses to Den bedste drink i verden?

 1. Lucy skriver:

  Rom, mynte, rørsukker, lime og danskvand giver verdens bedste drink, i min verden især, og det er mojito 🙂
  Den er frisk og relativ billig. Bare husk knuste is.
  Cosmopolitans er også gode. Kommer an på, hvad man kan lide 🙂
  Held og lykke.

 2. Nina skriver:

  Mojitos er jeg med på. Der er utallige opskrifter men konceptet er det samme. Knust is, rørsukker og limesaft moses sammen med mynteblade og så rom og danskvand til det smager. Men altså – en stor gin og tonic er nu til hver en tid svær at slå… Ha’ en rigtig god tøse-fest!

 3. Anne skriver:

  Hvis du putter mynte i, så er det en mojito 😉
  Caipirrrrrhinia (eller hvordan det nu staves) er uden mynte, og med cachaca i stedet for rom. Det er nu ikke fordi det gør den store forskel, medmindre man er ude på overdrevet.
  Og jeg ved det kun, fordi jeg for nylig kom til at spørge en bartender, som simpelthen blev så glad for at jeg spurgte, at han holdt en meget lang forelæsning. Så nu er jeg pludselig helt opdateret i drinks med sukkerrørsbaseret spiritus, ta-dah!
  …Mangler bare lige en anledning til at omsætte al min nyerhvervede teori til praksis.
  Og hvilket nummer af Vores Børn kommer du i?

 4. manna skriver:

  Der var også den der “flirtini” de blandede i et afsnit af SNTC.
  Mon ikke den er god til en tøse aften.

 5. manna skriver:

  yipoca. Den er fra Brasilien, og smager godt. De har flere forskellige pris klasser. Tror den billigste koster 150 kr ca og den er god.
  Men ved ikke lige om de har den i el supermercado.

 6. Linda skriver:

  Altså jeg æææælsker Piña Coladas. Det er ikke svært at forestille sig selv i en solstol på en caribisk strand med sådan én i hånden 🙂

 7. Julie skriver:

  “If you like Pina Coladas
  And getting caught in the rain
  If you’re not into yoga
  If you have half a brain
  If you’d like making love at midnight
  In the dunes on the Cape
  Then I’m the love that you’ve looked for
  Write to me and escape.”

 8. Julie skriver:

  – det gik lige op for mig, at jeg står og har udlånsvagt på et bibliotek. Så nu har jeg lånt Den Store Bog Om Drinks Og Cocktails med hjem. Godt så.

 9. Julie skriver:

  ps. bjørnedrinks og brændenældesuppe lyder formidabelt! Tak Orakler.

 10. carina skriver:

  Julie Julie Julie…..
  Caiprihinas er lime most med rørsukker (eller en hvilken som helst anden sydlandsk frugt har prøvet nogle med ananas i Brasilien og de var gode) derpå hælder man Cachaca over…..GUDEDRIK!
  (guuud jeg har stadig en flaske i skabet….gad vide hvornår jeg skal have den????)

 11. carina skriver:

  hov og is i selvfølgelig 😉

 12. Annamette skriver:

  Tangerine Gin og tonic med lime og en squiz rørsukker. Og så Asti næste morgen for at vågne ;o)
  Jeg er ikke helt sikker på i hvilket nummer artiklen kommer i, men snart. jeg giver besked, så du kan flashe dine flotte billeder med tømmermænd on the side. Det er sgu da meget rock n’roll.

 13. Karen skriver:

  White Russians, blev der sagt!! Mmmm… ud over det hele

 14. Lis skriver:

  Jeg er – når jeg altså ikke er gravid – absolut en G&Tpige. Enkel og fantastisk.
  Jeg har 2 flasker cachaca i barskabet du må få kastet lige i nakken. Eller i hvert fald bare få. Føj, jeg synes det smager SÅ væmmeligt. Så er jeg mere til mojito og den sødere rom.
  Ja, vi skal da vide, hvilket nummer det er du kommer i. Hvis du ligner en hængt kat, så ved vi, at det bare er fordi du har taget drinksråd til dig;)
  Go’ fest!

 15. julie skriver:

  Jeg ved ikke, hvornår det kommer i. Måske dropper de artiklen helt, når de ser de billeder af mig… men når jeg ved noget, er I klart de første der får besked.
  Og jeg tror bare det bliver mojito, for jeg har spandevis af mynte nede i haven og hvad skal man eller næsten bruge det til????

 16. iskt skriver:

  Enig med Lis, Caipirinha smager SÅ fælt. Moscow Mule er sagen. Vodka, godt med friskpresset limesaft, og ginger ale. Det har jeg aldrig mødt nogen, der ikke kunne lide.

 17. Sanne skriver:

  Hvad er der nu i vejen med rom og cola!? 😉
  Jeg har selv opfundet end drink (den er sikkert allerede opfundet for 100 siden af andre, men alligevel):
  en sjat vodka, en dråbe blå Curacao – fyld op med Seven Up i et højt glas, tilsæt is
  Jeg kalder den Swimming Pool, alle plejer at være vilde med den skønne lyseblå farve og smagen er lige præcis så frisk og uskarp som en drink skal være.
  Rigtig go’ weekend! 🙂

 18. Suzy Q skriver:

  Hehe.. Min mand har lige været af sted på internat med de andre fodformede new-age-typer. Men mere fodformede er de jo ikke, end at de skal ha sig et par cocktails efter en lang dag med yoga og meditation.
  Nå, så lavede de mojitos. Og det var der nogen der ikke havde set før.
  Så var der en særligt skeptisk og måske ekstra fodformet/biodynamisk (min forestilling) moden kvinde fra nordjylland, der strittede lidt imod tanken om festligheder. Hvorpå en særligt humoristisk ung mand lavede hende en mojito i en morgenmadsskål, stak hende en ske og sagde, at det var “cubansk brændenældesuppe”. Så gled den ned.
  Den slags lever jeg for :DD

 19. manna skriver:

  Uhm caipirinha, og yeps det er uden mynte, ellers får du en mojito. Som jo er mindst ligeså fantastisk. Har to bartender brødre, og de blander eddermame nogle gode caipirinha. Cachaça er lavet af sukkerrør ligesom rom, men synes sku det er lidt mere autentico med Cachaça. Og drikker så sjældent at jeg gerne ville ofre lidt ekstra når der nu skal være fest. Så er det næsten ligesom at være i Brasilien selv. Jeg kan i hvert fald sagtens leve mig ind i rollen.
  Ej det er virkelig en lækker sommerdrink. Frisk og festlig.
  Lyder som en fantastisk aften.

 20. Julie skriver:

  Kan man mon købe Cachaça i alle velassorterede supermarkeder?

 21. Jennie skriver:

  Caipirinha. Den styrer. Og slår hårdt. HVis du skal være frisk til dagen efter, så bare drink champagne hele natten. God fest!

 22. Hmmm
  Favoritdrinks? Tjah… Egentlig er jeg mere en øl&vinkindaguy, men når stemningen er til det er en whiskey da absolut ikke udelukket. Det der med drinks, det går altid helt galt for mig – og dem omkring mig.
  Vi kommer altid i drinksstemning midt i festen (dvs. at intet er planlagt eller indkøbt), så det bliver altid sådan lidt vi-tar-hvad-vi-har:
  Overblikkets Sprut-Bjørn
  En blender
  Frys selv is (Vi har aldrig isterninger jvf. planlægning)
  Sprut efter smag
  Sodavand
  Vingummibamser (som kan fryses, hvis man planlægger)
  Pynt evt. m Mynte, Rosmarin, Persille, Timian (som min far påstår er kræftkurerende i store mængder… mest når han selv er fuld), Kagekrymmel eller Limefrugter)
  1. Hæld sprut i blenderen
  2. Tilsæt is (lad være med at blande farver før sidst på aftenen, der gætter vi på blandingsforhold)
  3. Blend
  4. Tilsæt “bjørne”
  5. Pynt med hvad du har!
  @SQ – Brændenældesuppe – Hydr!

 23. UPS
  Sodavand kan tilsættes eller drikkes bagefter mod smagen ;-D

 24. Anne skriver:

  Gin og lime – sour:
  Lav en sour af friskpresset lime og rørsukker. Jeg plejer at opløse sukkeret i en lille smule kogende vand, for at få det helt opløst, og så tilsætte limesaft bagefter.
  Bland med gin i ønsket mængdeforhold, og masser af is.
  Faktisk kan jeg bedre lide det, end GT. Og så er det den eneste drink, jeg kan drikke pæne mængder af, uden at få tømmermænd (men det samme gælder for champagne, og det er jo også altid godt).
  PS: du spørger hvad man ellers kan bruge mynte til, og jeg tænker taboule. Men det er selvfølgelig ikke en drink. Må vist madblogge lidt en af dagene ;o)

 25. Lone skriver:

  Mange gode forslag. Sanne, jeg synes det minder ret meget om det jeg forstår ved en isbjørn, men den findes i mange udgaver.
  Daiquiries – med frosne jordbær (mmmm…)
  Cosmopolitans (endnu mere mmmm…)
  Gin&lemon eller G&T
  En rigtig rom og cola – dvs, mørk rom med limesaft og cola. Bacardi er et affaldsprodukt
  Brandbiler – jägermeister med rød sodavand (og vodka=udrykning)
  He….sing-star aftner er med til at udvide repertoiret 😉

 26. iBaby skriver:

  Cosmopolitans eller Moscow Mules. Mmmmmm… Har ikke drukket alkohol i et år nu, og ammer løs, men når det slutter, SÅ er der dømt drinks. Galore. Mmmmm igen…

 27. Linda skriver:

  Nå, men hvilken drink blev det så ?? 🙂

 28. Takashimaya skriver:

  Er enig med Iskt – i zskal da have Moscow Mules!
  Jeg plejer at lave en stor kande med det i forbindelse med Sing Star og den slags. Så behøver man ikke bøvle med små, individuelle drinks men kan bare hælde op som det passer en

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.