Godt nytår

Hold da op, den blog her har virkelig holdt ferie. Jeg orkede bare ikke at skrive noget. Jeg har været så træt og udmattet af alt det juleri. Jeg tror godt jeg med tiden kunne blive sådan en, som insisterer på at 1. juledag er vi altid hjemme hos os selv og er iført nattøj hele dagen og spiser rester og leger med vores gaver. Jeg synes, det er for meget med julefrokoster både 1. og 2. juledag. Bliver helt forpustet af alle de forventninger, især de usagte, som sådan en familie kan stille til en. Og bliver pludselig meget glad for at bo i eksil her i København, hvor vi i det mindste kan passe os selv og selv styre hvor meget vi ser hvem. Og så er det så slået fast – jeg ER min mor. Jeg er nu fuldstændig hende og har de samme behov som hende, og har samtidig udviklet en væsentlig større forståelse for mange af de ting jeg ikke forstod som barn. F.eks. hvorfor vi aldrig fejrede jul med hendes svigerfamilie.

Nå. Men nu har vi været hjemme de her 3 dage og Klara og jeg har rigtig hygget os. Stoffer går på arbejde. Vi andre sover til Klara vågner – i dag var det først kl. 9!! – og så står vi op og ser børnetv og spiser morgenmad. Bagefter leger vi med alt det nye legetøj, og så har vi onsdag taget en tur til BR for at bytte en af Klaras gaver, og torsdag en tur til Frederiksberg Centeret, for at bytte en af mine.
Jeg var meget bekymret for, om her ville være indbrud juleaften. Jeg mener, det er ligesom ikke en problemstilling der optog mig særlig meget på amager, da vi boede på 4. sal og havde dørtelefon og ikke ejede noget af særlig værdi. Altså, vi ejer sådan set stadig ikke noget af særlig værdi, undtagen de to macs, og dem tager vi jo bare med os. Men nu bor vi jo i hus, i stille villakvarter og alene tanken om, at nogen skulle bryde ind og gå med store beskidte støvler på mine ubehandlede gulve gav mig tics. For slet ikke at tale om, at når de så så, at vi ikke har noget der er værd at stjæle (altså, tv'et er et 15 år gammelt nokia uden fjernbetjening! og mit eneste dyre smykke har jeg selv smidt væk – så hvis de fandt det, ville jeg sådan set bare blive glad…), så ville de blive så sure at de udøvede hærværk, og skrev beskidte ord på væggene. Og væggene, der er blevet renoveret for 35.000 kr., er faktisk det eneste der er noget særligt værd her. Så det ville jeg blive ret ked af.
På 4. sal havde jeg det også sådan, at hvis nogen gad bryde ind og slæbe alt vores lort hele vejen ned, så havde de sådan set også fortjent at få det. Sådan har jeg det ikke her.
Nå, men heldigvis har vi jo en underbo med en stor hund, og de har været hjemme hele julen, hvilket var meget betryggende. 
De er også hjemme til nytår, så vi kan med ro i sjælen drage afsted igen. Vi har nemlig besluttet at holde nytår hos mine forældre. Er nok nærved 12 år siden jeg sidst gjorde det. Men da vi spurgte vores venner, havde alle andre planer, og da de så senere spurgte os, havde vi aftalt det her med mine forældre. Og det er også fint nok. Vi har det barn, så nytårsfester med venner er alligevel ikke det samme som pre Klara. Og min søster er også hjemme til nytår, fordi hun læser til eksamen d. 2.1. Og på en måde, er det rigtig rart. Lille by, ikke så meget ballade. Flere om Klara – dvs større sandsynlighed for, at jeg rent faktisk i år får drukket noget af det champagne jeg elsker. Tager to flasker med! Og laver min yndlingsforret – og her er det så, at min blog bliver til en husmor blog – nu med opskrifter! Men det kan jo være, nogen ikke ved, hvad de vil lave til forret? Og hvis vi alle sammen laver det samme, så forstærker det ligesom vores samhørighed, synes I ikke?
Krebsehaler med mango-avokado salsa og poppede vilde ris (til ca. 4 pers.):
Optø ønsket mængde krebsehaler.
Snit en hel moden mango og 2-3 modne avokadoer i små tern. Snit et mindre rødløg i helt små tern. Pres saften af en lime ud over blandingen. Tilsæt frisk koriander. Det kan udelades, hvis man ikke kan lide koriander, men jeg synes den parfumerede smag passer perfekt til det her, så prøv med bare en lille smule så.
Tag ca. 1 dl. vilde ris og varm dem i en gryde med olie i bunden. De skal have ca. 5 min. indtil de popper og ligesom vender vrangen ud, lidt som popcorn. De brænder nemt på, så man skal være over dem.
Server alle tre dele på en tallerken sammen, men ikke blandet. Ca. en tredjedel af hvert, men lidt færre ris. De skal bare være der for at give en sprød knasen. Salsaen er også rigtig god til hverdag, til f.eks. laks og ris.
Nårh ja, mine gaver spørger I. Fik du, det du ønskede dig? Ja, til dels. Jeg fik to krus fra Casalinga af min søster, et par vinterstøvler af mine forældre (for en md siden), Bono bogen af stoffer, en 8 l. gryde af min svoger og svigerinde, sengetøj til dobbeltdynen og en global kokkekniv af svigermor og svigerfar, penge af min mormor og hendes søster, noget body shop hejs fra min moster (som jeg har byttet til noget andet body shop hejs) og så fik jeg faktisk ikke mere. Jeg vandt to pakker i et pakkespil, nemlig 4 æggebægre fra holmegaard og to menu skåle. Gryden, sengetøjet og kniven var fællesgaver, så de var også til stoffer. Der ud over fik han 4 biografbilletter og to guf kuponer og en deodorant (af mig) og et spil kort med billder af JR Ewing fra min søster.
Klara der i mod, var noget mere begavet i år. Hun fik barbiehest, barbiedukke, barbieslot, mikrofon med diskokugle og klappelyde, et spil/en bog/nogen figurer om polardyr – samhørende. Meget fedt faktisk. Der er en bog om polardyr, og så er der et brætspil, og så er figurerne små polardyr. Hun elsker det allerede og så er det et spil jeg rent faktisk gider spille med hende. Der ud over fik hun en kjole fra Monsoon, en nederdel og en bluse, noget mere tøj fra mig, en rød kuffert med blomster på, nogen gode vandfarver med pensel og akvarelpapir til og lidt penge fra sin oldemor. Jeg har det allerede som om jeg har glemt nogen af gaverne, men ellers synes jeg faktisk ikke vi er dem der er mest svinske med gaver. Jeg har da hørt om folk der fik væsentlig dyrere og ret meget mere. 
Jeg plejer også at købe en gave til mig selv, men ikke i år. I år venter jeg til min lejlighed er solgt. Og SÅ køber jeg en gave til mig selv. Og nogen madrasser, og nogen gardiner. Og et garderobeskab. Og et nyt køkken. Og et legehus til Klara. Og noget til stoffer… hm, hvad skal han have?
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

13 Kommentarer til Godt nytår

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.