Kunsten at vedligeholde et smil

Jeg er blevet færdig med den her

20121230-111738.jpg
Det er fin fortælling om at være/prøve at blive voksen i vore dage, med skilsmisser og det der store ansvar for ens eget liv, når der er forvirrende frit valg på alle hylder.
Forfatteren Mikkeline W. Gudmand-Høyer har tidligere skrevet Gajolmanifestet, og den her er en slags efterfølger, hvor Nadja, den delvist selvbiografiske hovedperson, bliver skilt.

Nu har jeg heldigvis aldrig selv oplevet det, men jeg har en del veninder der er blevet skilt og den her bog minder meget om de ting, de fortæller. Hvor trist det kan være, at sidde alene med sin baby. Hvor svært det kan være at kommunikere og samarbejde. Hvor forvirret man kan føle sig – stærk og videre det ene øjeblik og lille og ensom det næste.
Romanen er skrevet i en essay agtig stil, med mange små korte kapitler eller nedslag i Nadias liv. Lidt ligesom en blog faktisk. Med skilsmissen som en rød tråd.
Jeg kan rigtig godt lide den her type romaner. De er nemme at læse pga formen, men jeg føler mig lidt mere litterær end med alle de vampyrbøger, fordi det her er en rigtig voksenbog. Den er både alvorlig og humoristisk, dyb og lidt overfladisk. Jeg kan rigtig godt lide den, faktisk. På trods af det dystre emne er den ikke deprimerende overhovedet.
Læs den hvis du kan lide social realistiske hverdags fortællinger, hvis du er blevet skilt eller er bange for at blive det, eller hvis du bare kan lide en velskrevet, interessant bog. Og hvem kan ikke det?

Faktisk kan du få mit eksemplar. Jeg har lovet mig selv ikke at hoarde så mange bøger i 2013, for vi kan virkelig snart ikke være her. Så der kommer en del bog give aways de næste par dage.
Jeg vil helst spare porto, så du kan vinde den her bog hvis du kan afhente den i Vanløse, i Gilleleje eller evt på Kgs. Nytorv eller ved Hans Tavsens park, Nørrebro.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , . Bogmærk permalinket.

16 Kommentarer til Kunsten at vedligeholde et smil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.