Lidt af hvert, meget om Agnes.

Nå, men vi er her endnu. Fulde af påskeæg og lammekølle. En af os bliver nemlig virkelig sulten af det der amning. En anden af os bliver heldigvis ret mæt af det. På torsdag bliver hun 5 uger og vi skal til undersøgelse hos lægen. Jeg er spændt på, hvor meget hun har taget på. Er det ikke underligt, som man kan blive rigtig mor-stolt over et par 100 gram?? Men sådan har jeg det. Jeg ser de der fede kinder som mit duelighedstegn. Hendes kinder, ikke mine.

Mine kinder er ikke fede. Jeg er på 3 kg. mindre end før graviditetsvægt. Men med den sult jeg føler, så lad os se, hvor længe det varer. Burde starte til noget motion, men synes ikke Agnes og hendes rytme og lure er stabile nok endnu. Gider ikke have skrigeunge med i fittness.dk

Lige nu, f.eks., vil hun gerne amme ca. hver halvanden time, med mindre hun sover. Hun kan godt sove 2-3 timer ad gangen. Men det kan også være mindre. Helt ned til 15 min. Der er ingen fast rytme endnu, og ikke noget med at man kan sige “nåmmen fra 14 til 17.30 da sover Agnes, så der kan vi godt sådan og sådan og sådan…” Men det kommer, det ved jeg det gør.

Det hårdeste er nætterne. Dér kan jeg blive helt glad, hvis der bare går over 2 timer mellem at hun melder sig. Jeg kigger på min mobil hver gang hun vågner, men om morgnen kan jeg ikke huske tidspunkterne alligevel. Men det er noget med omkring 01, omkring 3-4 stk. og så igen omkring 06, hvor hun gerne skider 3 gange i træk og helst med bleskift mellem hver omgang. Op ad seng, ned i seng, op ad seng, ned i seng, op ad seng, ned i seng osv. Og så er vi vist også helt vågne. Så sidder far som regel og snakker og pjatter lidt med Agnes i sengen, mens jeg bare ligger og er. Og så står Klara op og så sover Agnes og jeg som regel lidt mere.

Nå. Men det gode er, at selv når det er hårdt, så VED jeg nu, at alt er en fase og at chancen for at alt er anderledes i næste uge, den er ret stor. Måske begynder hun allerede i næste uge at spise lidt mere ad gangen, så hun kan sove lidt længere? Måske kommer vi snart op på 5 timer i træk? Det er jo nærmest en hel nattesøvn.

Jeg ville godt snart have gang i noget mødregruppe. Jeg synes snart, der er behov for noget snak med ligesindede. Lidt socialisering. Man kan blive ret træt af at høre sig selv tale. Især med den der baby-stemme. Agy agy agy?? Men nu har stoffer heldigvis restferie/afspadsering i 3 uger, og så må han snakke med mig. Han SKAL!

Ja, og så går vi jo bare og venter på at Klara får feber. Det er den tid på måneden. Kan lige passe, at hun så ikke får det nu, med fin diagnose og alting… Hun skal på børne afd. i morgen, til tjek. Med eller uden feber. 

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

5 Responses to Lidt af hvert, meget om Agnes.

 1. Trivsel over hele linien!
  Jeg fik virkelig tårer i øjnene og en valnød på hagen første gang SP’en vejede Splinten og hun havde taget fint på. Puha! Så ved man at man gør det godt nok. Helt basalt.
  Super flot med din egen vægt også. Det er da helt vildt sejt! Det kunne en anden een nok have lært noget af. Så er du fri for at rende rundt med en sammenstyrtet soufflé på maven de næste mange, mange måneder (suk!). Yes du er sej 🙂

 2. morfar skriver:

  Kram herfra 🙂

 3. Mette skriver:

  Ja, sådan er livet som mor til en hel lille ny og lækker trold. Det ER sindssygt hårdt med nætterne i de perioder, hvor man ikke får mere end få timer ad gangen. Min egen datter er nu 14 mdr. og jeg er fortsat på barsel. Jeg husker det som var det i går. Op ad seng, ned i seng, op i seng osv..Jeg grinede da jeg læste det for det er præcis sådan det er i de mørke nætter, hvor man famler rundt i blinde og skifter ufattelige mange bleer på disse lækre babyer med remoulade i bagdelen…:-)
  Nyd det. Pludselig er det ovre og forbi. Min datter født 1. februar 2007 og jeg forstår simpelthen ikke, hvor tiden blev af.
  Kan du ikke rykke din sundhedsplejerske for noget mødregruppe? Jeg har valgt at holde orlov indtil januar næste år, så jeg har også været i gang med at opsøge diverse netværk, legestuer, babyrytmik osv., da mødrene fra min egen gruppe forlængst er startet igen.
  God fornøjelse og held og lykke med den bette Agnes.
  Mette

 4. Anne-Dorte skriver:

  Hej Julie.
  Det er sjovt at følge dig og Agnes. Jeg har en søn fra okt. 2007 og deltager selv i natteroderiet endnu, selv om det heldigvis kun er 1-2 gange ml. 20-06. Jeg kender godt det med at man er stolt af alle gram, og når SP spørger om hun skal veje og måle den lille er jeg ved at råbe “ja for fanden” for jeg skal jo have lidt nyt at fortælle familien.
  Jeg har også en søn der bliver fem til maj (og en pige på knap 9), så jeg nyder også det du skriver om Klara.
  Held og lykke, jeg følger spændt med på side linien – og tillykke med de minus 3 kg. – det er godt gået
  kh.
  Anne-Dorte

 5. Liza skriver:

  Hej Julie.
  Jeg vil bare sige at jeg håber I har det godt alle 4:-) I det store hele synes jeg at Agnes lyder som et pragteksemplar og ved du hvad, uanset hvor længe det står på med natteroderiet, så klarer du det alligevel. Selvfølgelig skal du gå op i hvor mange gram Agnes tager på, det er da VIGTIGT 🙂 Selvom mine drenge nu er 7 og 4½, så kan jeg da stadig huske hvad de vejede hvor og hvornår og jeg er da stadig stolt af deres fødelsvægt og at lille mig var i stand til at føde to babyer på 4 kg hver 🙂 Sådan er det bare 🙂 God weekend til jer.
  Knus Liza

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.