Luftpost

Yeeha, hvor det kører det her net på fyn. Man kan jo reelt bruge det!

Så blev der endelig en ledig stund og jeg fik trillet mit ande-udstoppede korpus hen til pc'en. Stoffer skriver speciale – big surprise, Klara sover, mine forældre ser herredårlig familiefilm (mine forældre er efterhånden total kliché, og der var faktisk engang, hvor de var seje og anderledes end alle andres forældre. Går ud fra at virkeligheden før eller siden indhenter os alle?) og sidst men ikke mindst – min søster er taget i byen sammen med sin kæreste. Fast tradition. Og ja, hun har fået en kæreste. Men det er genbrug, for det er den samme som hun havde sidst, bare efter et par års pause. Sådan kan man selvfølgelig også gøre.

Gaverne. Jamen altså. Har fået sådan nogle gode gaver. Fik en diktafon-dims til min iPod, så den nu kan optage samtaler osv, og det er meningen jeg skal bruge den til en bog jeg længe gerne har villet skrive, som kommer til at indebære en masse interview. Mere om det en anden dag. Men diktafonen har allerede været flittigt brugt, og jeg kan derfor ord for ord huske, at min onkel var den absolut sjoveste person hele aftenen. Han fortjener et indlæg for sig selv.

Fik også den nye roman af Melissa Banks, Wonder Spot. Og en masse kontanter og noget gavekort til Magasin. Folk kender mig efterhånden ret godt… Fik også de to første bøger i Narnia serien. Af min søster, som var meget chokeret over, at jeg ikke ejer den serie. Men altså – HAR jo læst den de første 30 gange. Og skal se filmen på onsdag. Af mine forældre fik jeg Ringenes Herre trilogien på dvd, i den udvidede udgave. Tror muligvis min mor har købt alle sine julegaver med kundekort rabat i SuperBrugsen? Klaras var i hvert fald også derfra… Fik også nogle hjemmestrikkede uldsokker af min mormors søster, og det er simpelthen en gave som ikke kan købes for penge. Når de gamle i familien en dag falder fra, så ved jeg simpelthen ikke, hvordan jeg skal holde mine små fødder varme?? Må opbygge et lager inden det kommer så vidt.

Skal også have min mormor til at hækle en hel del udstyr til patriciervillaen, inden hun pakker helt sammen. Hun har lige haft endnu en lille blodprop et sted i hjernen, og hun er bare ikke den samme mere. På en måde er hun egentlig gladere… tror hun er ude af stand til at tænke som før, og derfor ikke bekymrer sig i samme grad om alt og intet. På sin vis en velsignelse. Nå, men hun skal da hækle en masse af de der små runde tingester, som er til at lægge mellem de fine porcelæns tallerkener. Som jeg godt nok ikke ejer endnu, men jeg forventer faktisk at arve en del. Af hvem står ikke helt klart, men der skal nok dukke noget op…

Nå, jeg fjerner mig fra emnet. Klara fik en masse ting. Enormt meget lækkert tøj, en del dvd disney classic film og heldigvis ikke et eneste stykke ubrugeligt legetøj! Kun fine ting! Hun har fået et lille dukkehus, som hun er glad for. Og et te stel i porcelæn med roser på. Og et smykkeskrin med en ballerina der danser rundt, mens det spiller en melodi, når man åbner låget. Sådan et har jeg faktisk altid selv ønsket mig… Hun har også fået spænder og hårelastikker og de er bare i høj kurs pt.

Vi har spist så meget and og gås. Sååå meget. Alt sammen hentet oppe på min mormor og morfars gamle gård, som nu ejes af en tidligere karl de havde. Han var nok det tætteste de kom på en søn, med de der 5 døtre de fik sig. Og han sørger så for fjerkræ til hver jul. Burde selv have boet på den gård og været 10. generation. Kan ikke forklare det, men jeg havde godt gidet det. Juletræet hentede vi fredag, oppe i min fars bondevens skov. Vi fandt det alt for hurtigt i år, og der var slet ikke noget at diskutere. Bizart, men min søster og jeg er åbenbart blevet ældre? Vi kom slet ikke op at slås over hvilket træ der var det pæneste. Det er stort og flot og jeg har sørget for fotodokumentation. Kommer senere.

Vi var 12 juleaften og det var alt rigeligt. Min onkel spillede julemand og Klara faldt pladask for ham. Han klarede det til UG og sluttede af med sætningen; "Så, Lille Klara – nu vender du ryggen til mig, og så er Juleeventyret slut!" – og med den salut strøg han ud af døren.

Min onkel. Lad os kalde ham Mr. Niels. Fordi det kalder han sig selv. Han har arbejdet for Danida og forskellige private organisationer i udlandet hele sit liv. Han elsker at holde jul hos os, fordi det efter hans mening er rigtig, gammeldags, dansk jul. Han er så meget udenlandsdansker at alt hvad han siger, det gentager han umiddelbart efter på engelsk. Han er så tosproget, at alt bliver sagt først på dansk og så på engelsk. Også til min mormor som er 87 og har haft 2 blodpropper. Mr. Niels kender hver en krog i verden og er det eneste menneske som har tilladelse til at ryge i Bhutan. Det er sandt, det siger han selv. Krydret med mange "you know, ikk?" og "damn nice". Og hvert eneste år siger han til min søster; "Mette – der er for meget krudt i dig! Jeg siger det kun een gang; start your own business, start your own business, start your own business!" (ja, han gentager det tre gange – jeg har det på diktafon nu og kan bevise det!)

I år snakkede han uafbrudt om det projekt han styrer i Egypten for tiden, som går ud på at bygge et eller andet ultra luksus resort ud til det røde hav. "Julie, det Røde Hav er i morgen for Egypten, hvad Nilen var i går!" Der skal være havn til luksusyachter, og man skal flyve ud til korallerne i eget vandfly med egen marinebiolog som skal forhindre en i pille ved korallerne. Og inde midt i ørkenen vil han anlægge en kæmpe saltvandssø, op til en stor golfbane. Mr. Niels mangler ikke visioner, og som barn troede jeg aldrig på et ord af hvad han sagde. Men det gør jeg faktisk i dag. Han HAR jo de der sindssyge jobs. Min søster har jo besøgt hans venner i Tanzania og blev behandlet som en kongelig i flere uger. Noget af et afbræk fra rygsækrejsen, at ligge på en flydestol nede ved yachtklubben på Zanzibar og sippe longdrinks og sejle ud på dykkerture med alt betalt, hver dag. Og mine mostre har jo besøgt ham i Bhutan, og blev inviteret med op til Kongen. Mr. Niels er helt sin egen og faktisk meget sympatisk. Men han snakker rigtig rigtig meget. Hele tiden. Og på to sprog. Men bliver jeg en dag arresteret i et eller andet udenlandsk fængsel, for smugling af et eller andet som nogen har puttet i min rygsæk, så ved jeg godt hvem jeg ringer til. Mr. Niels kender alle og har været overalt.

Nå, nu begynder min far snart med den gamle sang "telefonen er kun til korte beskeder, julie" – klart far, klart…

I dag var vi i Nyborg, hos min ene moster og med hele familien. Rigtig hyggeligt. Og Klara slog vildt mange seksere i pakkespillet. Kan kun anbefale at have en 2 årig på skødet til den slags, for der er ingen som tør hugge hendes pakker. Og havde de vovet det, så havde hun jo bare udført den klassiske MMMMIIIIIIIINNNN-scene, og så var de slået hjem! Vi kom derfor hjem med 5 pakker tilsammen, hende og mig. Og endnu mere steg og ost og sild og laks i maverne. Og frikadeller.

I morgen har min mor fødselsdag, og så står den på lammekølle. Åh, du godeste, ved snart ikke om jeg kan holde til mere, men i følge vejrudsigten er der jo risiko for at vi sner inde her… Nu får vi se med det, og i det mindste har vi forsyninger nok!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Luftpost

 1. Kirsten skriver:

  Jeg skulle lige til at skrive til dig, at jeg manglede lidt luft – om du ikke snart fremkom med et nyt indlæg. Og sandelig om der så ikke er luftpost 🙂 Tak for det..
  Han lyder altså for sjov, ham Niels.
  Glædelig jul igen igen..
  Knus fra Kirsten

 2. Singleton skriver:

  Hey, er Mr. Niels single??

 3. Suzy Q skriver:

  Nåhr.. Mr Niels?? Hils den gamle gavtyv!
  😉

 4. Dorte skriver:

  damm det var langt Julie 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.