Modig på flere planer

Disney Pixars eventyr Modig ramte min familie på flere medier og platforme. Og vi kan stadig li´det, selv om det ikke længere er nyt. Det passer f.eks glimrende til sådan en efterårsferie!

Først læste vi ebogen Modig, fordi den tilfældigvis var gratis i en periode. Nu koster den ca. 22 kr. og fås til iPhone, iPad og iPod touch. Ebogen Modig er som Disneys andre bøger – den følger filmen fuldstændig med både handling og illustrationer. Det er en spændende og dramatisk fortælling om en ung skotsk prinsesse, der ikke vil giftes og ikke vil lære en prinsesses klassiske sysler. Hun er – ja – modig, en fantastisk bueskytte og en selvstændig ung kvinde, der ikke har brug for at vinde en prins og et halvt kongerige for at finde sin lykke. Det er en historie jeg gerne læser højt for mine døtre.

Dernæst fik vi tilbudt at teste wii spillet Modig. Efter vi har fået iPad´en må jeg indrømme det ikke er meget vi får brugt den wii, men nu er der kommet gang i den igen. Det er kort sagt et rigtig godt spil. Jeg var meget positivt overrasket og endte med at spille alt for længe og få krampagtige skuldre. Så måtte Klara overtage. Hun havde også siddet ved siden af og plaget længe… Det er et spændende spil, med godt gameplay og meget flot lavet. Lækre illustrationer, ikke ret lange loadetider og frem for alt en rigtig god fortælling på dansk hele vejen igennem, gjorde dette spil til en rigtig god oplevelse for os. Nemt nok til at Klara selv kan spille det og fængende nok til at jeg ikke kunne lade være.

Så kom den så endelig i biograferne og det var også en dejlig oplevelse, for os alle fire. Siden har vi set den på dvd rigtig mange gange.

brave app
Det regner, du løber, der er en sur bjørn lige bag dig!

Og så faldt jeg over den som app til iPhone og iPad også. Temple run: Brave fås i appstore. I app spillet er du prinsesse Merida og du løber gennem en bane i de samme scener som du nu kender fra ebogen, wii spillet og filmen. Du skal hoppe, dukke dig, skyde med pile, samle mønter og nå at dreje i tide, inden du falder ud over en klippe. Og hele tiden med den rasende onde bjørn Mordu i hælene. Det er enkelt, men udfordrende og jeg finder det meget fængende. Og virkelig flot grafisk. Klara er selvfølgelig meget bedre til det end jeg er…

Man kan sige meget om den her massive markedsføring af et produkt. Rigtig meget. Det eneste jeg vil sige her er, at det virker. Vi er i hvert fald tre evige fans af Merida hjemme hos mig og vi er rigtig godt underholdt på alle platformene.

Dette indlæg har tidligere været bragt på www.børnebøger.nu

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

One Response to Modig på flere planer

  1. Dorthe skriver:

    Den tur har vi også været igennem – dog ikke wii spillet …. men nu bliver jeg da vist næsten nødt til at kikke priser på det 😉 Men ja – det er en god film, som mødre også gider se, og alt det andet fortjener også ros 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.