Nu som lykkelig kristen…

Agnes blev døbt, og det blev til Agnes Sofie A, stavet lige ud af landevejen. Ikke noget med Agyness (selv om jeg godt gad have set præstens ansigt, ved den udgave – hun virkede som en forholdsvis konservativ type…)

Selve dåben gik fabelagtigt. Agnes var nem og glad, selv om hun skulle vente fordi vi var dåb to. Først skulle en af De Unge Mødre have et barn døbt, og den baby kom til at hedde Melanie. Flere af mine gæster fandt stor underholdningsværdi her i, men det var så også den eneste sjov og ballade i kirken. Jeg er ked af sige det, for jeg prøver altid at finde en positiv indgangsvinkel til tingene og finder gerne på en masse undskyldninger for andre mennesker. Men jeg var altså lidt skuffet over den præst. Hun var meget gammeltestamentelig, streng og ikke særlig lad-de-små-børn-komme-til-mig agtig. Hun prædkede (prædikede??) ret kedeligt og kom ikke rigtig ud over scenekanten. Og så talte hun bare en hel masse om, hvordan vi allesammen var fortabte og fordømte og syndere. Ikke lige det man har brug for at høre, 30 min. før man går ombord i en voldsom brunchbuffet. Og der var jo børn til stede.

Men Agnes lod sig ikke røre af dommedagsstemningen. Der skal mere til at gøre hende i skidt humør. Faktisk, er hun muligvis den gladeste baby i verden. Selv i dag, hvor hun blev stukket i begge lår nede hos lægen, smilede og grinte hun straks bagefter. Agnes siger som Jeppe Aakjær:

Hvor kan I dog gruble og græde,
så længe Guds himmel er blå!
Mit hjerte skælver af glæde,
blot duggen dynker et strå.

Her ser man Agnes, lykkelig på bondegårdsferie

hurraa

Og her er Agnes, på trods af heldagsregn, lykkelig i Legoland

jubiiii

Og her, Lykkelige Agnes til sin dåb, i armene på den famøse søster/moster

wiiiii

– er da rimelig blæret at være tindrende lykkelig, selv om man er blevet tvunget i sådan en broderie anglaise kyse! Min mor har syet dåbskjolen og min mormor har kniplet knplingerne. Dagmarkorset er en dåbsgave fra min gudfar til Agnes. (og ps, så kan I jo nok se, at min søster ikke kan blive kæreste med en der stemmer borgerligt. Hun farver sit hår med henna, for guds skyld!!)

Og er her gaverne. 5 halskæder, hvoraf den fra oldemor bliver byttet. En uro/legedims, en bamse, en spilledåse/smykkeskrin, penge, gavekort til Krea og magasin, en katvig dragt, en hæklet abe fra Anne Claire Petit, et badeslag, lilla IdaT sengetøj med pindsvin, den samlede Peter Pedal, den flotte børnebibel illustreret af Cato Thau-jensen og Lillian Brygger, Halfdan Rasmussens samlede børnerim (som vi har i forvejen, men kun i en gammel slidt udgave, kasseret fra et biblo jeg har arbejdet på), en sele til barnevognen, tilskud til chr.cykel, to flagstænger i sølv (men vi beholder dem begge og lader som om den ene er Klaras, for hun fik ikke en da hun blev døbt.) Og en t-shirt.

gaverne 

Vi havde en rigtig dejlig dag. Og alle gæsterne lød meget glade og mætte. Jeg er så glad for, at jeg valgte den løsning med at smide nogle penge efter problemet og betale mig fra alt og holde det ude. Kan kun anbefale Cafe Phister til den slags. Alt var tip top.

Så tak til de gæster der læser med her – I var bare super gode til at være barnedåbsgæster. Pragtfuld dag. Jeg er sikker på, at Agnes virkelig kom godt i vej med kristendommen, med jeres hjælp. På trods af at hendes mor bandede i kirken (hvæsede af morfar og farmor “I må fandme ikke tage billeder nu, det har vi jo sagt!!!!” – men jeg tror ikke de hørte det… Undskyld Gud, hvis du hørte det…men hende facistpræsten havde flere gange sagt at de ikke måtte fotografere under gudstjenesten, og jeg var lidt bange for hende, og så gjorde de det alligevel! Jeg kan ikke styre de to!) Nårh ja, og en af fadderne stjal en bamse fra kirken, fordi han troede det var Agnes´- det er den, der har sneget sig med på gavebilledet…

Så måske havde præsten alligevel ret. Måske er vi fordømte og fortabte og syndere. Men jeg skyndte mig ned at aflevere den i dag!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

12 Responses to Nu som lykkelig kristen…

 1. Krydderkværnen skriver:

  Mange gange tillykke med dåben. Det lyder som om I havde en dejlig dag.
  @nj@

 2. Ditte P. skriver:

  Hvor ser Agnes bare supernuttet ud! Og ja, hun ligner jordens gladeste baby. Ret godt gået, Julie! 🙂

 3. Line skriver:

  Hej Julie. Tillykke med jeres lille Guds barn 🙂 Min datter er også lige blevet døbt efter samme fotohistorie: trods mine (givet af præsten) formaninger om ikke at tage billeder, er der sjovt nok dukket rigtig mange billeder af hele gudstjenesten op rundt omkring hos vores gæster. Herregud. Og lækre dåbsgaver i øvrigt.
  Hilsen Line

 4. Jane skriver:

  Nååå hvor er hun sød og glad.
  Må man godt kalde en af Guds forkyndere facistpræst??? 🙂

 5. julie skriver:

  jane – det må man nok ikke op i hendes åbne ansigt… men på ens blog må man godt. Hvis hun ikke læser med. Hvis hun gør, så undskyld. Igen. Arrhhh, vi kan aldrig mere komme i den kirke…

 6. Anne skriver:

  Tillykke med Agnes, og hvor er hun dog bare indbegrebet af lækker!
  Og så har jeg læst lige præcis dette indlæg tre gange nu, fordi det er lidt sjovt at læse om en barnedåb som er skiftevis identisk og helt modsat den vi holdt før sommerferien. Hvor Lea Amalie blev døbt som dåb nr. 2, efter at Melanies kommende kæreste Kevin Lennard blev døbt (i smoking, goddammit). Men hvor præsten til gengæld var så imødekommende, at hun var ved at vælte kirken. Lille landsbykirke, men hun mente bestemt at alle gæster, ikke kun børnene, skulle komme op og overvære dåben på tæt hold. Hvilket medførte et lettere festivalagtigt sammenrend i koret, mens de tre kirkegængere som ikke havde noget med dåben at gøre, sad og tronede tilbage nede på bænkene. “Og sørg nu endelig for at få taget nogle billeder”…
  Nå ja, så var vi også på café, og gavebordet lignede til forveksling.
  Hm – og undskyld at jeg lige kom til at brede mig så hæmningsløst. Blev da vist lige overmandet af noget begejstring eller noget …Jeg finder selv ud.

 7. julie skriver:

  Årrhhh. jeg gad GODT have set Kevin Lennard i smoking!!! Lyder som en fantastisk fest, i den kirke! 🙂

 8. Louise skriver:

  Hæhæ, jeg overværede en barnedåb i forbindelse med en konformation, hvor det kære barn skulle hedde Viktoria Lissie Heidi Robin *efternavn som jeg ikke kan huske*. Det er muligvis ikke helt i kategori med Melanie og Kevin, men jeg synes det fortjener et lige så godt grin….
  Og så tillykke med Agnes – hun ser vel nok dejlig ud.
  Hilsen fra en trofast læser, der dog aldrig før har givet sig til kende herinde – Louise.

 9. Sanne skriver:

  TILLYKKE! 🙂
  Hun er da bare den GLADESTE unge, hvor er jeg misundelig!
  Skønne billeder!

 10. Anette skriver:

  Ja, det er trist at læse om en kristen dommedags-prædikant. Og så netop i dag, hvor en af mediernes tophistorie er, at unge danskere (meget unge – helt ned til 10 år) bliver buddhister fordi de kan lide den positive tankegang. Noget at tænke over for den danske folkekirke…
  Læs evt. artikel fra Nyhedsavisen: Danske børn vil være buddhister:
  http://avisen.dk/danske-boern-vil-vaere-buddhister_96447.aspx
  Men stort tillykke til din lækre Agnes. Ingen tvivl om, at noget “større end os” altid vil holde hånden over sådan en godte. 🙂
  Mange hilsner
  Anette

 11. Tina Hansen skriver:

  Hej. Jeg har set i et andet indlæg at du kan lave monogrammer helt gratis, kan du lave TT i lidt konelig stil så vil jeg blive super glad.
  Mvh
  Tina Hansen

 12. julie skriver:

  Hej Tina. Jeg tror du tager fejl af mig og en anden? Jeg har aldrig lavet monogrammer, hverken gratis eller for penge. Desværre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.