Pauseklovn?

Hvad er det med mig og andre mennesker?

Jeg kan ikke møde nogen, uden at jeg partout skal forsøge at slå et grin af dem. Faktisk er det skræmmende. Hvorfor gør jeg det? Er det noget med min barndom? Noget med min personlighed? Det er så langt ude, at hvis jeg møder et nyt menneske, og IKKE kan få vedkommende til at grine, så bliver jeg skeptisk. "Hvad i al verden er der dog galt med hende???" tænker jeg så. "Hvorfor er hun så underlig?"… Hun er ikke underlig, Julie – hun synes måske bare ikke du er så sindssygt sjov?
I dag gik det helt galt, da jeg havde bilen til syn. Mekanikere er jo ikke mit normale publikum, og alligevel kunne jeg ikke lade være. Og det lykkedes jo også. Manden grinede. Mest af noget om nettet og bare damer… spørg mig ikke, hvordan vi kom ind på det, mens vi stod neden under min røde toyota og snakkede om rustbehandlinger (vidste I, at rust er ligesom plak?)
Men da jeg kørte derfra tænkte jeg virkelig over det. Hvorfor er det så vigtigt for mig, at få andre til at grine og have det godt? Tjum dada tjum dada tjum dada HEY! Trommesolo og ind med klovnen.
Nå, men den havde ikke så meget rust. Han var imponeret, især over at den er 10 år gammel og holder sig så godt (ja, sådan er vi i min familie! hrah hrah hrah!! – SE, nu gjorede jeg det igen!)
Men den gik naturligvis ikke rent igennem, for jeg HAR jo ikke udgifter nok. Nej nej, der er noget med nogle baghjul der bremser uensartet (forklarer muligvis hvorfor jeg kørte op bag i ham der, for nogle dage siden?) og nogle forlygter der lyser hver sin vej – min bil er med andre ord skeløjet. Alletiders. Sandsynligvis er det bare fordi han synes jeg er så abso-fucking-lutely underholdende, at han gerne vil se mig igen?
I dag fik jeg en mekaniker til at grine – i morgen forhåbentlig en seriøs forsker? Får besøg af Anne Scott Sørensen og hendes seriøse forsknings projekt og har allerede nu forberedt både en sketch og en stepdans. Aj det er gas for fanden. I ka' ta' det.
Nå, men hun kommer kl. 11 og det giver mig godt 3 timer til at descinficere lejligheden og tabe 15 kg.
Der ud over, kan jeg bekendtgøre, at jeg er holdt op med at se TV. De sender alligevel kun Hammerslag, Husvild, Liebhaverne og andre boligprogrammer, hvis eneste formål er at gnide salt i mit store, åbne, blødende boligøkonomiske sår. Jeg får kvalme af se noget om boliger nu, og det er på en måde lidt ærgerligt, fordi jeg plejede at elske det. I stedet har jeg de sidste mange uger set afsnit af Sex and the City fra min dvd Shoebox hver aften. I går blev jeg færdig med den sidste sæson og i dag starter jeg forfra. Ja, det er virkelighedsflugt, den er jeg helt med på.
Før det så jeg alle afsnittene af Matador (lånt på biblo) og alle Jane Austen filmatiseringer. Hvis nogen har et bud på andet romantisk feel-good out of this world underholdning, så kom bare med det. Gerne noget med maaaaaange afsnit.
I dag har jeg lagt lilje løg og plantet astilbe i rød og hvid. I morgen skal jeg plante en Dicentra spectabilis (almindelig hjerteblomst aka løjtnantshjerte) som jeg fandt i Netto til 20 kr. Jeg har besluttet, at så længe jeg køber alt det, der i virkeligheden er overflødigt, i Netto, føtex og lignende dagligvare forretninger, så ser det pænere ud på de overtrukne kontoudtog. Så kan min sympatiske og hjælpsomme bankmand jo selv SE at jeg kun køber mad og fornødenheder, ikke?
 
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

17 Responses to Pauseklovn?

 1. Moster tulle skriver:

  Jeg tror det er en kvindeting….både det med at få andre til at grine og det med at bankmanden i hvert fald ikke skal se, hvad man bruger sine (hans?) penge på….

 2. Karen skriver:

  Vi se altid Rejseholdet og Twin peaks når vi ikke har andet at lave.
  Måske ikke lige romantisk feel-good, der, men der er materiale til et par weekender.

 3. Stine skriver:

  Måske skulle jeg have forsøgt at få mekanikeren til at grine da jeg havde bilen til syn i januar 😉 Det gjorde jeg ikke – er det mon grunden til, at det kostede nye hjulophæng bagtil…?! Foruden alt det andet den har fået skiftet det sidste halve år. Suk.

 4. Julie skriver:

  Katja – måske er vi mange der er sådan, egentlig?
  Linda – du har helt sikkert ret og jeg er opmærksom på det. Men den her plante ser sund og rask ud, og den er i vækst. Jeg købte mange løg i Netto i efteråret, og alle hyancinterne er oppe nu og meget flotte, mens påskeliljerne kun har blade og ingen blomster. Men de lever da. Jeg har også fået mange stauder af andre og vil helt klart på planteskole snart – det er jo snart den første 🙂

 5. Malene Høyer skriver:

  Jeg var til syn med min første bil for snart 2 år siden – hvilket betyder, at jeg snart skal afsted igen 🙁 Jeg viste udemærket godt, at der var noget i vejen med lydpotten, da jeg tog til syn. Så jeg blev pludselig blondine og uvidende, da synsmanden spurgte, om jeg ikke havde lagt mærke til, at bilen rystede. “Nå! Jamen, det er mit første bilsyn! Så er det måske derfor, den larmer så meget, når jeg holder for rødt”. Men jeg er blevet klogere nu. Tager til synstjek på værksted INDEN bilsyn! Hilsen fra en læser gennem 1 år.

 6. Suzy Q skriver:

  Jeg er på samme måde. Og den går IKKE i spænd med fyrene nede i Amager-Centerets hælebar. Nøj, de er ikke til at slå et smil af. Og så står eens vits og smil bare lige og blafrer lidt i vinden…

 7. Annie skriver:

  Du skal da se “Anne fra Grønnebakken”. Den voksner man aldrig fra. Jeg har set den igen og igen – og jeg får stadig våde øjne, når Anne og Gilbert til sidst omfavner hinanden på den der bro.. SUK!!

 8. Julie skriver:

  JAAHH Annie! Godt bud! Gad vide om den kan skaffes på biblo? Tjekker straks i morgen!

 9. Julie skriver:

  Stine – nej, det er fordi du ikke kører toyota?
  Karen – god ide med rejseholdet, Twin Peaks har jeg næsten lige set, og det er jo kun de første 12 afsnit man kan få på dvd eller sådan noget?
  Moster T – du har nok ret, i hvert fald i det med bankmanden. Ikke at han nogen sinde har kommentereret noget eller blandet sig… men det gjorde han måske, hvis der pludselig figurerede en post på 3000,- til My Shoes i Hellerup?

 10. Lotte skriver:

  Forsyte sagaen – yderst billig og vældig underholdende — på den familiesagaagtige måde.
  http://www.gucca.dk/dvd-film-list/dvd-lister.php?type=0&fra=0&til=25&input=Forsyte
  Kan også findes billigere…kan bare ikke lige hitte stedet…

 11. Julie skriver:

  Ikke et dårligt forslag, Lotte!!
  Ps – jeg har også set alle afsnittene af Nord og Syd, så den behøver I ikke foreslå…

 12. Katja skriver:

  Jeg var igennem sådan en personligheds test da jeg blev ansat i mit seneste job og han pointerede at jeg gerne bruger humor til at lette en situation og “afdramatisere ting”…. og to sekunder efter at han havde sagt det sad jeg og fortalte om situationer hvor jeg egentlig havde været pissesur men få alligevel en sjov historie ud af det…..
  Jeg havde aldrig overvejet at jeg var sådan.

 13. Linda skriver:

  Nettos planter er nok billige, men ikke den bedste kvalitet. Så ved du altså hvorfor det måske ikke lige blev til det du havde forestillet dig i løbet af sommeren. Taler af erfaring :/
  Det kan langt bedre betale sig at købe færre med bedre planter på planteskolen, eller tigge stiklinger fra andre, og de er jo helt gratis.

 14. Marie skriver:

  Eller Sopranos…mmm Tony er en lækker molofucka!!

 15. frk. Pihl skriver:

  jeg har tre ord angående den nye underholdning dér: six feet under.

 16. Julie skriver:

  Uh ja, marie! Men den har de kun inde på Kbh´s HB og så skal jeg derind efter den – og den er lånt ud de næste mange mdr.

 17. Maria skriver:

  Ved det heller ikke, måske er det bare fordi man er nervøs og så lettere det hele ligesom lidt hvis man griner. Kan huske da ChangBang sagde “Du skal fanama ikke stå å grine, når jeg taler til dig.” Prøvede jo bare at gyde olie på vandene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.