Ps. der er også jordbær!

Er helt helt træt. Som i: har tilbragt dagen sammen med 4 treårige, deres mødre og alt for meget mad og chokoladekage-træt. Virkelig virkelig hårde betingelser!

Har også været ude i mit HUS. Hvor haven nu afslører, at der er jordbær på vej og hele to store ribsbuske. Og nogen vilde brombær. Eller, altså, jeg ved jo sådan set ikke om de er domesticerede, men de ser ret vilde ud. Det samme kan man sige om al skvalderkålen. Den ser ligefrem balstyrisk ud. Men jeg skal nok få has på den. Har fundet ud af, hvor drivhuset skal stå, hvor der er solkrog med læ og hvor legehuset skal være. Og at der er plads til i hvert fald to højbede, hvilket sådan set er alt rigeligt til gulerødder og ærter. Bare man når det. Sommeren er jo i fuld gang og jeg er allerede bag ud!

Blev ringet op af min gudfar – ham der i sin tid forærede os den grimme hvide bil – og nu har han andre foræringer på banen. Og ganske som den grimme bil endte med at tjene mig 5000 og være vildt praktisk, så lyder denne nye foræring også som et pænt godt tilbud. Han og konen var da lige kommet i tanke om, at de jo sådan set havde en del Børge Mogensen teaktræs møbler stående ude i annekset, som de egentlig bare gerne ville af med. Om det var noget for os? Joh, det…. vi vil da gerne lige komme og se på dem! De vil i hvert fald stå godt til ph lampen.

Ellers er vi lidt forkølede herhjemme. Hænger muligvis sammen med min insisteren på, at man går i sandaler efter 1. maj. Vejret og jeg er tilsyneladende ikke helt på linie omkring den ide. Var i hvert fald koldt, da jeg fredag aften sad udenfor Cafe Bopa, på Østerbro, sammen med nogle af mine søde tidligere kolleger. Burde nok have haft sko på dér, men jeg havde da egentlig også regnet med at de gin-tonics skulle drikkes indendøre.

Nå, men ses vi i Ikeas køkkenafdeling en af dagene? Det tror jeg nok, vi gør!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

18 Responses to Ps. der er også jordbær!

 1. Har de.. jeg vil.. hvordan.. hvem.. hvor…???
  Børge Mogensen teaktræ? Må jeg… hvis I ikke.. ellers… jeg kan ikke… I kan ikke.. ved de ikke… argh..
  *hyperventilerer*

 2. kriss skriver:

  Den flinke dame i stueetagen, skal hun slet ikke bruge haven? – eller er alle de herligheder i jeres ende? Lyder dejligt, vi cykler lige forbi en dag ikk;)
  knus

 3. Julie skriver:

  Haven er opdelt. Jeg beskriver udelukkende min private del. Der er også en fælles del, som bl.a. indeholder et æbletræ. Og hendes del har en gynge vi godt må låne!
  Træk vejret Suzy, jeg skal nok passe godt på dem 🙂

 4. kriss skriver:

  Wau, så må den godt nok være stor – dejligt at hun har gyngen, så slipper i for det bøvl, måske hendes barnebarn så kan låne legehuset ind i mellem, eller blive inviteret på te – eller noget:-)

 5. Suzy Q skriver:

  Pyh… 🙂
  Og vid dette: St. Croix teaktræs-olie forvandler selv det trætteste teaktræ til et funklende, levende designermøbel. Lovely.

 6. Karen skriver:

  Du får ALDRIG styr på skvalderkålen – du kan ligeså godt indse det først som sidst!!
  Og vi ses da i IKEA… forudsat jeg kan bilde kæresten ind at vi trænger til en tur og at vi må låne svigermors bil… og at du også befinder dig i småtingsafdelingen… og at jeg ikke skulle læse til eksamen *alt for jaloux på julie som får lov til at tage i IKEA og bruge mange penge*

 7. Kirsten skriver:

  Der er jo det med skvalderkål, at den jo faktisk bør indgå i enhver (køkken-)have. Det er i hvert fald noget vi herhjemme dyrker til brug i madlavningen. Faktisk dyrker vi så meget, at vi burde starte et salg af det.
  Kh Kirsten, der (måske) er ved at købe dette:
  http://www.edc.dk/framedefault.asp?sidenavn=soeg/sag.asp&ppid=77606031&pKategori=1

 8. Julie skriver:

  Det er da i hvert fald billigt, Kirsten…

 9. Kirsten skriver:

  Ja, og regner med at kunne få det næsten 80.000 ned i pris.

 10. Dorthe skriver:

  Du er jo helt manisk Julie! Men det er det egen have gør ved en …. og så vil jeg også gerne snart bede om lidt tørvejr. Det er RET umuligt at få slået langt græs, når det bliver ved med at være så fugtigt, og at slå græs er nu alligevel bedre end grim have, fordi græsset er for lang.

 11. Lone skriver:

  Få det skidt til vilde brombær hevet op pronto! De er fulde af små usynlige torne og noget djævelskab for små fingre (og så er de sure!). Du må få en “domesticeret” og tornefri af mig hvis det er (med maaaaaange og stooooore bær på). Skvalderkål breder sig uhæmmet, men gør ellers ingen skade, men tidsler, brændenælder og brombær skal dø!.
  Og så er jeg i øvrigt enig….sommeren har misforstået noget. Det er meningen at bygerne også skal GÅ igen en gang i mellem.

 12. Bodil skriver:

  Tillykke med haven og huset. Haven lyder skøn – godt med nogle haveplaner!!

 13. julie skriver:

  Men hvad så, når det er i mellem stauderne? Så må man vel ned på knæ, ikke?

 14. Lone skriver:

  Ja, men det skal du få Stoffer til. Han skal jo alligvel øve sig 😉

 15. Mig skriver:

  Hej Julie!
  jeg ville bare lige sige at jeg synes du har en virkelig flot blog, og jeg kunne godt tænke mig at vide om du selv har designet den eller om du bare har valgt den?? jeg elsker i øvrigt også at læse hvad du ellers har at skrive, du er god til at gøre det hele meget sjovt og spændende:)

 16. Sanne skriver:

  Skvalderkål er noget fanden har skabt – jeg har så meget at jeg kunne holde 1000 husstande på kost hele året – hader det hader det hader det. Men på plus siden har det et venligt hvidt rodnet der gør det ret let at se om man har fået det hele med – det behøver man i virkeligheden ikke se, for det har man ALDRIG! (hader det) Hvis du har det i ret begrænset omfang nu, så dæk det til og lad tiden gå. Når du lader det komme fri igen er planterne døde og alle rødder er søgt mod overfladen så du kan se dem og fjerne dem. Hvis du har det i græsplænen skal du bare slå det og slå det og slå det – så bliver det stresset og dør. Hvis du har meget af det kan vi lave en klub og splejse til noget industri round-up ;o)

 17. Julie skriver:

  Hej Mig/dig – jeg har som udgangspunkt valgt en skabelon gennem http://www.smartlog.dk. Men så har jeg selv ændret den lidt, med noget html kode og har fået en illustrator til at lave tegningerne. Og tak for roserne 🙂

 18. Lone skriver:

  Stresset skvalderkål…det er det sjoveste jeg har læst i dag 😉
  Foretrækker min have fri for kemi, så jeg lever med skvalderkålen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.