Schhhyyy

– sig det ikke til nogen, men jeg er så stille fordi jeg… fordi… fordi jeg… ai, jeg kan ikke sige det… fordi… altså, det er bare fordi, det skete bare, ik?! Jeg … jeg …

Jeg strikker. Noget. Altså jeg s t r i k k e r …

Jeg gik ned i Nørkleriet, fordi jeg ville købe et mønster til min mor, så hun kunne strikke en vest til mig. Men så var der den sødeste pige i verden på arbejde, og hun kedede sig muligvis, for hun gik helt amokka med mig. 

Den strikker du da bare selv, sagde hun. Arrhh, sagde jeg. JO! Sagde hun, den er så nem, det kan du sagtens. Jeg slår lige maskerne op for dig!

Og vupti, fik jeg frakken af, blev sat i en lænestol og fik 122 masker slået op til en vest i str. Agnes. Vi valgte trods alt at starte i det små. Agnes sov udenfor i vognen, så det var fint at bruge en halv time dér. Og så fandt hun rundpinde, vi valgte noget garn og så strikkede jeg. Og det gør jeg endnu. Jeg måtte love hende at komme ned og spørge, når jeg når til det svære bærestykke. Og jeg måtte også love at vise hende det færdige resultat. Total god service!

Men altså. Så nemt er det heller ikke. Jeg har trevlet den op 2 gange, for at starte forfra. Fordi jeg vil lave en rib-agtig kant med 2 ret, 2 vrang osv, og selv om jeg er død omhyggelig og virkelig tæller og ser ordentligt efter, så bliver den ved med ikke at blive helt rigtig. Men nu tror jeg den er der, eller – det er den, så nu er jeg videre med selve vesten. 

Men er det normalt at det snurrer sådan i fingrene? Som om de sover? Eller snurrer?

Og nu vi er i gang, så kan jeg lige så godt gå planken helt ud, og indrømme, at jeg har større ambitioner end som så. Jeg vil også sy. Yes.

Min mor har lånt mig hendes gamle Elsebeth Günther bøger, så nu skal der syes smækbukser og hjælm til Agnes, med patchwork. Der var udsalg på Stof og Stuff, så jeg har fået noget babyfløjl og lidt Liberty og liberty-look-a-like. Jo, fandme så.

Og jeg erkender blankt, at det højest sandsynligt er de sidste desperate barsels-krampe trækninger der driver mig ud i alt det her. Året er snart slut. NU skal alle de projekter jeg planlagde føres ud i livet! Sgu!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

21 Responses to Schhhyyy

 1. Malene Koudahl skriver:

  Sikken et dejligt indlæg! Jeg kan love dig at du vil få løst til endnu større udfordringer med symaskinen og pindene. Man bliver hurtigt fanget af dette.
  Held og lykke med strikkeriet.
  Dbh
  Malene

 2. Anne skriver:

  Nååååh, derfor!
  Jamen god arbejdslyst. Det lyder vildt hyggeligt, og helt fantastisk med sådan en service.
  Jeg glæder mig til at få en arm fri, så jeg kan sy lidt igen. Har også gang i noget strik – benvarmere til babyen! – men det bliver godt nok til for lidt. Kommer altid til at læse i stedet. Men har babyfløjl til tullebukser liggende. Måske får jeg dem færdige til hendes første skoledag. Eller noget.

 3. Kirsten skriver:

  Shit..
  Imponerende!
  Kunne du noget som helst i forvejen. Mener.. vidste du hvad “ret” og “vrang” dækkede over på forhånd?
  Jeg ville helt vildt gerne kunne strikke (men lader som om det kun er for høns), men i håndarbejde kom jeg bare aldrig til andet end at lave masker – og det har jeg så glemt igen. Men er det ikke noget med nolge løkker omkring en rund pind?

 4. julie skriver:

  Jo, det er løkker rundt om en pind! Seriøst, Kirsten, det er løkker! Og ja, jeg kan ret og vrang, så det er det den går på nu. Men når jeg kommer til bærestykket skal der været H J E R T E R ! Uhhh!
  Anne – min baby vågner også hver halve time hele aftenen nu. Ved ikke hvad de forestiller sig?? Men sig til, hvis du finder kvitteringen på din, og der står noget om reklamation. Min er helt klart en særudgave. Jeg tror, jeg er blevet snydt for noget rabat??
  Malene – lyst til mere? Ja, mon ikke. Lad os håbe evnerne rækker 🙂

 5. julie skriver:

  Aj Mette – kom dog i gang med den overlocker! Eller send den til mig. Jeg sidder og sveder over noget crap til 300 kr. fra Netto.
  De der sokkedyr – de er altså lidt skræmmende, er de ikke? Tænk at vågne om natten, og så sidder der sådan en og stirrer på dig… gys 🙂

 6. julie skriver:

  Og ja, Julie, jeg ved hvor du er. Men jeg ved ikke, hvor Johnny er, så jeg tør ikke begive mig ind mod byen. Tænk hvis han sneg sig op bag mig med de arme og pottestolen! Gys igen.

 7. Karen skriver:

  Lyder skønt med sy og strik! Fik du egentlig nogensinde startet til barselssyning hos Frk. Svendsen som jeg anbefalede dig? Det er altså også rigtig godt!
  Blandt mine veninder har vi en tradition for nørkledage hvor vi samles en lørdag eller søndag og nørkler igennem med alt muligt kreativt: syning, strik, fotoalbums bl.a. og alm. kagespisning 😉 Det kan varmt anbefales!

 8. Julie skriver:

  Kig efter trækvognen!!

 9. Line skriver:

  Øj, var jeg lige den eneste, der med dette spændende indlæg troede, du lige vupti var blevet gravid??
  Nå, men det troede jeg altså :o)
  Men tillykke med projektet, jeg er måske den næste, der bliver fanget i Nørkleriets net…

 10. Tina skriver:

  Kære Julie – Når du først er begyndt, så kan du ikke holde op :-). Og velkommen i strikkeklubben – det er ren terapi når du kommer ordenligt ind i det…
  Hilsen Tina Lyø / Toga fra ND engang…

 11. Tina skriver:

  Hej Julie
  Jep, mine fingere snurrer også når jeg strikker. Jeg ved ikke om det er fordi jeg ikke helt har lært at slappe af i armen/hænderne når jeg strikker.

 12. julie skriver:

  Orh tripple-gys hvis jeg var gravid igen mand. 23 dage før jeg starter på arbejde igen 😀 Total overlegen stil!

 13. Lou skriver:

  Åååh… det varmer mit strikkehjerte, hver gang nogen fanges af dette fantastiske tidsfordriv! 😀 Og jeg tilslutter mig alle de andre, der siger, at det kun bliver værre og værre, hehe… – og man pludselig ser sig selv bruge timer på Ravelry og på at købe garn på nettet… Det er fantastisk! God fornøjelse! (Og hurra for fantastiske strikkedamer – der bor også en i garnbutikken på Godthåbsvej.)
  Orv, jeg kan for øvrigt anbefale politikens strikke- og hæklebog, hvis man (som jeg) er relativt ny ud i det der strik (og hækling). Den er virkelig, virkelig god! Jeg har haft rigtig meget glæde af den – den er meget pædagogisk. 🙂

 14. Julie skriver:

  Nååeeeh, så fik du alligevel vovet dig derhen, det er kun et halvt års tid siden, jeg foreslog dig at besøge “Nørkleriet” 😉
  Du ved jo, hvor jeg er, hvis du har brug for hjælp!

 15. Mette skriver:

  Jeg vil også strikke… og sy!
  I min barselsiver købte jeg sidste år en superdejlig ny overlocker symaskine til 4000 kr. Det eneste jeg fik syet var et bar bukser i str. 62. Jeg fik også tegnet og klippet bukser i str. 68 – men lillepigen bruger jo str. 86 nu….
  Jeg vil også strikke og sy igen, og lave sokkedyr som disse http://www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=18460941

 16. mette skriver:

  Muhaha – det er bare det første lille skridt på vejen!
  Inden længe vil du tage dig selv i at stå og kærtegne garnnøgler og kigge på nettet efter nye opskrifter, stille dig i kø for at komme indenfor hos Ravelry.com, og du vil holde op med at købe sko, men i stedet snige poser og sække med garn ind bag din kærestes ryg, og stable det bag sofaen…
  …eller også er det bare mig 😉
  I hvert fald er det afslappende og produktivt, og giver meget bedre samvittighed i sofaen foran fjernsynet, når man alligevel er for træt til at lave andet end at se x-factor.
  ren kinderæg-hobby 🙂

 17. Anne skriver:

  Har du smidt kvitteringen væk? Hm.
  For vores vedkommende er der heller ikke noget at gøre, for vi har selv lavet hende. Sådan er det at være gift med en jysk mand. De skal altid gøre det selv, og så står man der helt uden reklamationsret.
  Måske skulle jeg købe noget garn der kradser, og strikke en trøje til ham. Bare for at hævne mig.

 18. Spacemermaid skriver:

  At strikke – er det nået så vidt? 🙂
  Jeg har givet dig en sommerfugle blog pris.

 19. julie skriver:

  Ak ja – så vidt er det kommet. Tak for prisen 🙂

 20. Trine skriver:

  Hey Julie – jubii, respæææækt og alt det dér!
  Det er SÅ godt at høre at du også har fået strikkefeber. Jeg kender ingen modgift, heldigvis – klø på og spørg nu, hvis du får brug for hjælp undervejs, ikk 😀
  Kh Trine

 21. Bodil skriver:

  Ja ja – det lyder jo lovende. Når du først er begyndt på de der nørklerier, kan du slet ikke holde op igen, det lover jeg dig…:-)
  Og så er der næsten uendelig mange blogs at finde inspiration på, og man kan købe garn og opskrifter på nettet, og sukke over hvor billigt garn er i USA osv, osv…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.