Ungdomshuset er ryddet

Jeg har så aftenvagt i dag jo, så derfor er jeg hjemme nu. Tændte tilfældigt for tv, og opdagede at de er i gang med at rydde ungdomshuset. Det gør mig lidt trist, det hele.

Jeg er ikke selv særlig autonomt anlagt, det ville nok være synd at sige. Men jeg synes Kbh har brug for sådan et hus, og det er jo et gammelt, nærmest historisk sted, og jeg er ked af at det skal ende på den her måde. Jeg ville ønske kommunen i sin tid havde tænkt sig lidt mere om, og ikke havde solgt huset. Jeg synes faktisk godt, de kunne have foræret det til den fond eller noget.
Jeg synes også, det er trist at de unge ikke ville tage i mod et andet hus. Så vidt jeg har forstået, er de blevet tilbudt flere. 
Jeg kender en del der bruger huset til at gå til koncert i, og de er altså pæne normale mennesker, så jeg tror på at det er en meget bred kreds af mennesker der har haft glæde af det sted. Men jeg kender også en, som er kæreste med en betjent – og ham vil vi også gerne passe godt på. Han ligger heldigvis derhjemme og sover efter en aftenvagt nu.
Jeg kan altså ikke vælge side. Jeg synes bare det er trist, at det skal ende med det her, i et udviklet samfund som vores. Og jeg kan ikke lide at sidde her og se nørrebro, som jeg egentlig er glad for, ligne sådan en kampzone. Da jeg mødte stoffer boede han lige omme bag ved ungdomshuset. Vi har mange venner der bor derinde. Min onkels restaurant (den er faktisk midt i kampzonen lige nu…) – det er bare helt forkert at se et kendt og elsket sted så forandret og fremmed og ondt.
Så nu slukker jeg og tager på arbejde.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

8 Responses to Ungdomshuset er ryddet

 1. Julie skriver:

  Lone – det er det jeg mener, med at vælge side. Politikerne eller de unge. Politiet er jo bare et redskab – de gør bare deres arbejde, eller prøver på det. Jeg tildeler ikke dem nogen specielt selvstændig rolle i det. Vold er bestemt aldrig en løsning. Jeg mener bare, at jeg kan se fejl begået af begge parter, og jeg kan se gode argumenter fra begge parter. Jeg er en både-og type, frem for en enten-eller. Og de der faderhuset, de er da nogen klaphatte. JA, de har købt et hus, men personligt tror jeg Jesus og hans far ville gå ind for den fredelige løsning, og sælge det igen til den overpris. Jesus ville aldrig være så principfast. Han ville vende den anden kind til. Tror jeg. Uden at kende ham personligt.

 2. Lone skriver:

  Jeg forstod dig godt, og vi mener det samme 😉
  Synes det er ret kedeligt at den slags foregår – vi har valgt at have et demokrati, men kun så længe det passer ind i mit kram…er det ikke lidt det, det ender op i? Man skal ikke blindt følge autoriteter, men man skal fandengaleme opføre sig ordentligt, og ikke inddrage uskyldige i en konflikt.
  Bortset fra, at det er en konflikt der er lysår fra min begrebsverden – da jeg var ung havde vi ungdomsskolen, og nichts weiter. Det er da overordentligt flot at “kræve” et ungdomshus. Men nu har de altså haft det, og jeg forstår deres modvilje mod at opgive det…men ikke kast med brosten (og jeg VED godt, at det er en lille autonom del der er så lamme i roen)

 3. Maria skriver:

  Kommunen gav dem brugsretten i 82 – fatter ikke, at de solgte huset ! De har skidt i nalderne, har de…
  Og jeg ved godt, at det kan være svært at forstå, at de unge fastholder den politiske ideologi med, at det er kommunens ansvar at gi’ overdrage dem et ungdomshus – ikke at nogle fonde betaler mange millioner…især i en tid, hvor mange ideologier går fløjten…
  Men jeg synes ét sted i mit gamle aktivisthjerte, at det er forfriskende og befriende og alt muligt, omend det så kolliderer med samfundsnormerne…
  Jeg er ked af, at huset – med dens fantastiske historie og ånd – nu synes at være en saga blot…og jeg er ked af, at gaderne skal genlyde af råb og kamplarm…men jeg ved også, at det hus ER meget mere end “bare” et hus, og jeg kender godt dét, der får folk til at reagere…

 4. Lone skriver:

  Politisk ideologi? Jooo, når det passer i deres kram er de demokrater, og når det ikke passer er de anarkister.
  De vil ikke have et ungdomshus, de vil have DET ungdomshus, og så er de ellers totalt ligeglade med alt andet. Fint nok, at de er så ideologiske, men kunne det ikke foregå med lidt fredeligere midler?

 5. Mariahønen skriver:

  Det er trist – mange ting er blevet gjort som kunne have været/og gjort det hele anderledes. Der er vist ikke kun en skyldner her. Jeg håber bare at ingen kommer til skade.

 6. Lone skriver:

  Det burde heller ikke være nødvendigt at vælg side – politiet er jo ikke pr. definition onde mennesker, men kun et redskab for andre, ikke?
  Jg er helt enig i, at huset bude være blevet på de unges hænder, men deres reaktioner har været helt urimelige…og egentlig synes jeg at dem der har det største ansvar for at det er gået så galt, er den her sekt, der bare fandengaleme ikke ville sælge igen, endda til overpris. KOmmunen begik en bommert for de der 20 år siden, men de har dog forsøgt at rette op på det.
  Vold er aldrig et gyldigt argument!

 7. Maria skriver:

  Jeg kan godt forstå, at de vil ha’ DET ungdomshus, som de fik brugsretten over for mange år siden…og når det så er sagt, så var der faktisk forhandlinger så sent som aftenen før rydningen, jf. Knud Foldschack, hvor de unge accepterede en anden løsning.

 8. Lone skriver:

  Jammen det gør jeg sådan set også, men jeg fatter ikke at de er nødt til at gøre som de gør: Brække en hel bydel op og lave barrikader af folks barnevogne og cykler.
  Så vidt jeg ved, fik de brugsretten mod at de lavede en form for bestyrelse…de vælger så at troppe op på overborgmesterens kontor med en ged, der skal illudere formand. Det er ikke sjovt, men himmelråbende åndssvagt hvis de vil tages lidt alvorligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.