Kunsten at vedligeholde et smil

Jeg er blevet færdig med den her

20121230-111738.jpg
Det er fin fortælling om at være/prøve at blive voksen i vore dage, med skilsmisser og det der store ansvar for ens eget liv, når der er forvirrende frit valg på alle hylder.
Forfatteren Mikkeline W. Gudmand-Høyer har tidligere skrevet Gajolmanifestet, og den her er en slags efterfølger, hvor Nadja, den delvist selvbiografiske hovedperson, bliver skilt.

Nu har jeg heldigvis aldrig selv oplevet det, men jeg har en del veninder der er blevet skilt og den her bog minder meget om de ting, de fortæller. Hvor trist det kan være, at sidde alene med sin baby. Hvor svært det kan være at kommunikere og samarbejde. Hvor forvirret man kan føle sig – stærk og videre det ene øjeblik og lille og ensom det næste.
Romanen er skrevet i en essay agtig stil, med mange små korte kapitler eller nedslag i Nadias liv. Lidt ligesom en blog faktisk. Med skilsmissen som en rød tråd.
Jeg kan rigtig godt lide den her type romaner. De er nemme at læse pga formen, men jeg føler mig lidt mere litterær end med alle de vampyrbøger, fordi det her er en rigtig voksenbog. Den er både alvorlig og humoristisk, dyb og lidt overfladisk. Jeg kan rigtig godt lide den, faktisk. På trods af det dystre emne er den ikke deprimerende overhovedet.
Læs den hvis du kan lide social realistiske hverdags fortællinger, hvis du er blevet skilt eller er bange for at blive det, eller hvis du bare kan lide en velskrevet, interessant bog. Og hvem kan ikke det?

Faktisk kan du få mit eksemplar. Jeg har lovet mig selv ikke at hoarde så mange bøger i 2013, for vi kan virkelig snart ikke være her. Så der kommer en del bog give aways de næste par dage.
Jeg vil helst spare porto, så du kan vinde den her bog hvis du kan afhente den i Vanløse, i Gilleleje eller evt på Kgs. Nytorv eller ved Hans Tavsens park, Nørrebro.

Dette indlæg blev udgivet i Anmeldelser og tagget , . Bogmærk permalinket.

16 Responses to Kunsten at vedligeholde et smil

 1. Kristina skriver:

  Sen du bare den bog til mig, gad jeg godt læse!

 2. Marie skriver:

  Jeg skal bare lige høre, Julie. Hvis man siger ja til at hente bogen på Kgs Nytorv, er det så en udveksling a la amr actionfilm med noget med en sportstaske, en offentlig skraldespand og noget overvågning???.. For ellers vil jeg altså ikke 🙂

 3. Rikke skriver:

  Jeg vil rigtig gerne læse den og kan sagtens afhente 🙂

 4. Mette skriver:

  Den lyder interessant – specielt da jeg selv sidder i sumpen og skal til at prøve at få livet alene med en 1-årig til at fungere :-/
  Og så kan jeg sagtens hente i Vanløse.

 5. Rikke skriver:

  Hey, jeg kan hente den hvorsomhelst, men synes ligesom Marie, at der skal noget gangster ind over; noget med hatte og lange frakker. Og måske en eller anden absurd sætning, så vi alle ved, hvad det handler om(?!)

 6. Rikke skriver:

  Årh, hvor fedt! Jeg kan igen skrive kommentarer med egen mailadresse, yay! Det må være efter flytningen. Not@all.no – det var mig. Men nu er det slut med undercover. Altså, undtagen ved eventuelle bogoverleveringer el. lign.

 7. Kira Glistrup skriver:

  Er da med fra Aalborg! Betaler selv portoen 😉

 8. Sara Bregu skriver:

  Orv, den lyder go’! Men det er det jo altid det litteratur du anbefaler 🙂 Kan godt hente i Vanløse.

  Godt nytår!

 9. Karen skriver:

  Lyder som om du er ved at starte en bog-bytte-klub – Bare du ikke giver bibliotekerne konkurrence 😉 Rigtig godt nytår iøvrigt! Jeg er glad for at 2012 blev året hvor jeg endelig mødte dig IRL og jeg håber der kan blive en lejlighed til at mødes i det nye år også! Knus fra Karen

 10. Clarke skriver:

  Jeg vil da gerne vinde. 😉

 11. Skolou skriver:

  Ja!
  Har selv været samme sted som Nadia i bogen – og overvejer lige nu, at hvis det bliver mig der må hente bogen i Vanløse, om jeg så selv skal læse den først og derefter låne ud til min lillebror, eller om det skal være omvendt?

 12. Jeg henter altså også gerne, Julie. Trænger til at vide at jeg ikke er alene i den der skilsmissebåd, selv om det efterhånden er 9 måneder siden. Havde troet, at jeg var kommet længere men er også ved at acceptere, at mit hjerte virkelig har elsket, og det kan jeg jo kun være taknemmelig for. Triller gerne barnevognen forbi Vanløse, Kgs Nytorv eller et andet sted, du foreslår:)

 13. Julie skriver:

  Jeg vil meget gerne læse den bog og kan hente den i Vanløse:-)

  Kh julie

 14. Trine skriver:

  Godt nok vandt jeg 50 kroner på min skrabejulekalender, meeeen det var jo sidste år 😉 Så jeg lægger hårdt ud i 2013 og håber at heldet følger med.
  Godt nytår! Og tak for en dejlig blog 🙂
  P.S. jeg er så bondsk at Gilleleje er nærmest…..

 15. Feministen skriver:

  Jeg er ikke gift. Men jeg vil dælme ikke skilles! Den lyder som noget, jeg godt kunne få nogle aftener ud af. Hilsen feministen – tættest på kgs. nytorv (ps. tak for reshopper-tippet, det holder da totalt, jeg er ved at være ret træt af dba)

 16. Sidsel skriver:

  Den gad jeg godt vinde – og du kan bare smide den i børnehaven 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.