Nu som lykkelig kristen…

Agnes blev døbt, og det blev til Agnes Sofie A, stavet lige ud af landevejen. Ikke noget med Agyness (selv om jeg godt gad have set præstens ansigt, ved den udgave – hun virkede som en forholdsvis konservativ type…)

Selve dåben gik fabelagtigt. Agnes var nem og glad, selv om hun skulle vente fordi vi var dåb to. Først skulle en af De Unge Mødre have et barn døbt, og den baby kom til at hedde Melanie. Flere af mine gæster fandt stor underholdningsværdi her i, men det var så også den eneste sjov og ballade i kirken. Jeg er ked af sige det, for jeg prøver altid at finde en positiv indgangsvinkel til tingene og finder gerne på en masse undskyldninger for andre mennesker. Men jeg var altså lidt skuffet over den præst. Hun var meget gammeltestamentelig, streng og ikke særlig lad-de-små-børn-komme-til-mig agtig. Hun prædkede (prædikede??) ret kedeligt og kom ikke rigtig ud over scenekanten. Og så talte hun bare en hel masse om, hvordan vi allesammen var fortabte og fordømte og syndere. Ikke lige det man har brug for at høre, 30 min. før man går ombord i en voldsom brunchbuffet. Og der var jo børn til stede.

Men Agnes lod sig ikke røre af dommedagsstemningen. Der skal mere til at gøre hende i skidt humør. Faktisk, er hun muligvis den gladeste baby i verden. Selv i dag, hvor hun blev stukket i begge lår nede hos lægen, smilede og grinte hun straks bagefter. Agnes siger som Jeppe Aakjær:

Hvor kan I dog gruble og græde,
så længe Guds himmel er blå!
Mit hjerte skælver af glæde,
blot duggen dynker et strå.

Her ser man Agnes, lykkelig på bondegårdsferie

hurraa

Og her er Agnes, på trods af heldagsregn, lykkelig i Legoland

jubiiii

Og her, Lykkelige Agnes til sin dåb, i armene på den famøse søster/moster

wiiiii

– er da rimelig blæret at være tindrende lykkelig, selv om man er blevet tvunget i sådan en broderie anglaise kyse! Min mor har syet dåbskjolen og min mormor har kniplet knplingerne. Dagmarkorset er en dåbsgave fra min gudfar til Agnes. (og ps, så kan I jo nok se, at min søster ikke kan blive kæreste med en der stemmer borgerligt. Hun farver sit hår med henna, for guds skyld!!)

Og er her gaverne. 5 halskæder, hvoraf den fra oldemor bliver byttet. En uro/legedims, en bamse, en spilledåse/smykkeskrin, penge, gavekort til Krea og magasin, en katvig dragt, en hæklet abe fra Anne Claire Petit, et badeslag, lilla IdaT sengetøj med pindsvin, den samlede Peter Pedal, den flotte børnebibel illustreret af Cato Thau-jensen og Lillian Brygger, Halfdan Rasmussens samlede børnerim (som vi har i forvejen, men kun i en gammel slidt udgave, kasseret fra et biblo jeg har arbejdet på), en sele til barnevognen, tilskud til chr.cykel, to flagstænger i sølv (men vi beholder dem begge og lader som om den ene er Klaras, for hun fik ikke en da hun blev døbt.) Og en t-shirt.

gaverne 

Vi havde en rigtig dejlig dag. Og alle gæsterne lød meget glade og mætte. Jeg er så glad for, at jeg valgte den løsning med at smide nogle penge efter problemet og betale mig fra alt og holde det ude. Kan kun anbefale Cafe Phister til den slags. Alt var tip top.

Så tak til de gæster der læser med her – I var bare super gode til at være barnedåbsgæster. Pragtfuld dag. Jeg er sikker på, at Agnes virkelig kom godt i vej med kristendommen, med jeres hjælp. På trods af at hendes mor bandede i kirken (hvæsede af morfar og farmor “I må fandme ikke tage billeder nu, det har vi jo sagt!!!!” – men jeg tror ikke de hørte det… Undskyld Gud, hvis du hørte det…men hende facistpræsten havde flere gange sagt at de ikke måtte fotografere under gudstjenesten, og jeg var lidt bange for hende, og så gjorde de det alligevel! Jeg kan ikke styre de to!) Nårh ja, og en af fadderne stjal en bamse fra kirken, fordi han troede det var Agnes´- det er den, der har sneget sig med på gavebilledet…

Så måske havde præsten alligevel ret. Måske er vi fordømte og fortabte og syndere. Men jeg skyndte mig ned at aflevere den i dag!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

12 Kommentarer til Nu som lykkelig kristen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.